Kold kaffe, solcreme og udeliv

Kender du “cold brew coffee”. Fuld af fordomme, tænker jeg at du ikke aner hvad jeg taler om, hvis du bor langt fra de større byer, for indtil videre har jeg kun set “cold brew” på kædecaféer og hipstercaféer.

Kold kaffe. Efter 2 barsler, hvor kaffen sjældent blev indtaget glohed, er jeg blevet ret tosset med iskaffe. Da jeg havde min “Nespresso”, lavede jeg ofte et enkelt skud i et glas med isterninger og så mælk henover. Hurtigt og enkelt. Endnu bedre var et skud kaffe, med en kop vaniljeis, sødmælk og isterninger. En tur i blenderen, og indtaget med sugerør. Mmm.

Men tilbage til sagens kerne

“Cold brew” smager dog lige lidt bedre, for her får du flere smagsnoter med i forhold til bare at hælde kold kaffe fra termokanden ned i koppen. Er man virkelig feinschmecker, filtrerer man sit vand så det ikke indeholder så meget kalk…men det gør jeg altså ikke.

Skulle man have mod på endnu mere kaffenørderi, så tjek denne farlige butik. Jeg har en imaginær handlekurv med 5-6 sager jeg kunne tænke mig derinde.

default_featured_image.jpg

Cold brew kaffe

Ingredienser
  

  • 1/8 af et glas Kaffe, fint malet (gerne friskt kværnet)
  • 7/8 af et glas Koldt vand

Sådan gør du
 

  • Mal en god kaffe helt fint, og hæld det i et stort sylteglas. Kom koldt vand i, rør rundt og stil det i køleskabet 24 timer. 
  • Filtrer i almindeligt kaffefilter, og opbevar det i en kande på køl. Kan holde sig længe (hvis du ikke drikker det hele på et par dage).
  • Jeg serverer med isterninger og piskefløde. Du kan også nøjes med mælk, men så er kulhydratindholdet og blodsukkerpåvirkningen større. 

 

Solcremen slipper snart op

Jeg havde ellers købt så meget solcreme, men nu slipper den snart op. Alle de timer jeg bruger herude i haven og drengenes timer i skole og institution, koster masser af creme. Indtil videre har jeg brugt “Matas striber” til drengene, og Nivea til mig selv. Der er bare noget med duften af Nivea, og sommer. Det er minder fra barndommen, og sådan skal sommeren dufte. Helt øko er det ikke….så nu overvejer jeg et skift. Jeg har set at “Rudolph Care” laver en solcreme med shimmer. Måske er det den jeg skal prøve, for efterhånden er jeg blevet så brun at lidt shimmer ville være pænt.

I det hele taget tror jeg ikke jeg har været så meget ude i maj måned, som i år. Det er helt utroligt så dejligt vejret har været, og jeg håber sådan at det bli’r ved. Haven viser sig snart fra sin smukkeste side, når alle roserne er sprunget ud. De “popper” en efter en nu, så en af de nærmeste dage viser jeg billeder. Jeg har også haft en “live story” på Instagram. Det var super hyggeligt, og jeg tror jeg laver en igen snart – så klik ind og følg mig derinde.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere