Om ambitioner for eget liv

Hmm, måske er det bare sådan at når der først bliver prikket hul på bylden, så flyder det…. (beklager det klamme billede)…. men jeg har i hvertfald lyst til at skrive. Både på bloggen, på Twitter, på mit faldne og outdatede website for virksomheden der har stået stille for længe.

Hvad er dine ambitioner egentlig?

Ud over at føle mig tyk, har jeg den seneste tid heller ikke følt mig helt karrieretilstrækkelig. “Hvad er dine ambitioner egentlig?” blev jeg spurgt af “Baristaen”.

Nogle mennesker vægter folks karriere og status, højere end personlighed og “her og nu følelser”. Tror jeg.
Sådan har jeg egentlig aldrig selv set på det, men min cirkel af mennesker er også temmelig broget. Jurister, selvlærte, musikere, psykologer, kunstnere, SoSu’er, håndværkere, selvstændige. Med uddannelser på 0-6 år. Det betyder ikke noget for mig hvad folk laver, det er personerne de ér der tiltrækker mig og får mig til at vælge dem til.

Karriere og penge, skaber ikke et menneske. Du kan ikke blive lykkelig kun ved at vælge ud fra hvordan din omgangskreds og forhold ser “bedst” ud.


SommerfuglPatchwork jobJeg arbejder hos advokaten – eller dvs. lige nu er der Corona-pause. Derudover har jeg denne blog, som jeg tjener lidt på (og jeg overholder alle regler om indberetninger af indtjening, til Skat).
Sidste år oprettede jeg egen virksomhed, som har haft en lille smule at lave. Jeg vil gerne lave mere, men mit udgangspunkt med kun at lave SoMe, er vist gået hen og blevet et større projekt af hist-og-her opgaver. Det er ok. Det er netop patchwork arbejde der kan holde mit fokus.

Jeg har egentlig mange drømme. En af de helt store er at lave en musikskole. What? Tænker du måske, men jo. Jeg gad faktisk godt at drive en ny musikskole, med gode og spændende mennesker. En ny slags skole end de støvede institutioner der kæmper for at holde gang i hjulene og børnene interesserede.
Måske kommer der en dag, hvor det giver mening at kaste sig ud i det.

Indtil da, har jeg overvejet at genoptage lidt undervisning. Efter mange år uden, kunne jeg godt ha’ lyst til at undervise i sang igen – så sig til hvis du drømmer om sangtimer 😉

Summen af det hele

Det er ikke fedt at føle sig utilstrækkelig. At komme til at føle man spilder sit liv, har brugt sine kvalifikationer forkert eller har været uambitiøs. Man skal ikke sidde med følelsen i maven, om at man ville være blevet valgt til, hvis man havde haft et godt betalt job, i en lang karriere med en flot jurauddannelse.

Man skal tage sit eget liv alvorligt, bevares, men man skal også omgive sig med folk der tager én alvorligt og respekterer den man er.

Du aner måske et tema i disse dages blogindlæg. På en så subtil måde som muligt, bearbejder jeg min nuværende situation. Jeg øver mig i at se fremad. Der er sket meget de seneste måneder, og især ét bekendtskab gik fra at være det helt rigtige for mig, til at punktere mig som en gummibåd på usikkert farvand.

Jeg håber du hænger med og følger med i bloggens udvikling over de næste måneder. Jeg lover dig at det ikke kommer til at være kedeligt, selv om vi alle sidder lidt på vores hænder lige nu og venter på lidt mere udetid.

2 comments
  1. Fint indlæg og jeg vil gerne følge med de kommende måneder, jeg kan nemlig genkende mig i meget af det du skriver. 40-års-krisen med alle tanker om hvad jeg skal med mit liv, ramte der jeg var 39. I dag er jeg 46 og jeg håber inderligt, jeg snart finder svaret; hvad er mine ambitioner? Hvad skal jeg med mit liv?

  2. Jeg ved heller ikke helt, hvad mine ambitioner er. Jeg har haft mange forskellige hatte i IT-branchen, og de skifter sådan cirka hvert tredje år. Det der med at have ét klart karrierefokus og så arbejde målrettet imod det… At blive senior og ekspert… det kunne være så fedt, men jeg bliver altid nysgerrig på noget nyt inden jeg når dertil.

    I sidste ende ved jeg dog, at så længe mine børn stadig er små, så er det faktisk okay ikke helt at vide hvad jeg vil nå i min karriere. Der skal nok komme en tid til det… hvis jeg vil det. For lige nu er det mine børns trivsel, der har allerstørste fokus. Så det er måske det, der er min ambition. At være den bedste mor jeg kan være…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om