Mandagsmood #3

Shit, en weekend. Vanvittig dejlig, begivenhedsrig og produktiv.

Capoeira blev aflyst, pga. dårligt vejr. Det var yngsten ikke tilfreds med, men heldigvis fik vi lavet andre dejlige ting i stedet. Jeg har for længe siden købt nogle tomatfrø, så han fik til opgave at lave nogle planteskilte. Det klarede han så fint, og vi fik sat to potter med tomatfrø i vindueskarmen. Nu er det bare at vente – og med stuevinduet og altanens placering, ville det være meget mærkeligt hvis ikke vi kan høste labre, røde tomater det meste af sommeren.

Jeg har købt en tomatsort der er egnet til at være plantet i potter. Måske jeg også går på jagt efter en cherrytomat. Så har vi lidt af hvert.

Resten af weekenden gik med besøg af min mor, venindedate, Pokemon-jagt med den yngste og hans ven fra klassen, bollebagning, tøjvask. Hyper weekend, når det kommer til stykket.

Ugen lægger godt ud

Pludselig blev det mandag igen. Vi er næsten lige kommet hjem, så eftermiddagen nydes i roligt tempo. Lige straks skal jeg lave aftensmad, og så går resten af eftermiddagen og aftenen ellers slag i slag. Hverdage er der flest af, og de glider ret godt.

Jeg fik også styr på selvangivelsen i weekenden, og kan nu krydse det meste praktiske i virksomheden af for nu. Der er et par hængepartier, så jeg har arbejde nok til den kommende uge. Det er dejligt, og jeg tænker allerede i aften at jeg kaster mig over opgavelisten.

Spare-Maren

Med to drenge der spiser VIRKELIG meget, er det nemt at slippe op for brød, pålæg og gnavegrønt. Nu er jeg begyndt at bage boller 2 gange om ugen. Det hjælper lidt på det, for jeg brugte alt for mange penge på brød til både morgenmad, madpakker og eftermiddagsmad.
Opskriften er simpel. Gær i vand, og hvad jeg har af mel til en passende konsistens. Lidt valnødder eller kerner i, og så hæve hæve til jeg ikke længere gider vente. Bages på fuld knald, 250 graders varme, til de har en pæn farve. Drengene er glade – jeg er glad.

Jeg vil gerne eksperimentere noget mere, og egentlig også gerne lave en surdej. Måske jeg får det gjort. Tankerne er der i hvertfald – og jeg må i det hele taget snart være den eneste der ikke har lavet en surdej her i Corona-tiden.

Jeg ser (for meget) tv

Nu har jeg delt så meget musik her på det seneste, så i stedet kan I få et par tips til gode serier.

 • Ted Lasso – åh, den er så sjov. Det er ikke en ny serie, og den kan også kun ses hvis man har Apple+. Men HVIS du nu har det, så se den. Amerikansk træner i amerikansk football, bliver træner i britisk premier league fodboldklub.
 • The Bold Type – Næsten sådan lidt “Sex & The City” agtig. Tre veninder/kolleger på et amerikansk dameblad. Midt i tyverne, er de vist, og der er god stemning, romantik og en lille smule drama. Se den på Netflix.
 • Homeland – Sidste sæson er lige kommet. Jeg ser den på Disney+. Det er sæson 8 der er den seneste, og jeg har indtil nu kun set to afsnit. Men serien er virkelig god – og lidt tung, så derfor tager jeg kun et afsnit af og til.
 • Superstore – Kan I huske den skønne skuespiller fra “Ugly Betty”. America Ferrera har hovedrollen i Superstore. Hyggelig komedie, korte afsnit og virkelig sjovt persongalleri. Jeg kan godt sluge 4-5 afsnit af den, og være godt underholdt hele vejen. Serien finder du på Netflix.

Ser du noget godt for tiden?

2 comments
 1. Har lige sat det sidste punktum, i min opgave til skolen. Så nu skal jeg have indhentet det med forspiring af tomater og chilli, har købt en altan-pakke fra Spirekassen, så der bliver prøvet lidt nyt,
  Jeg er ikke hoppet på surdejsbølgen, kan ikke se hvorfor når det andet virker og man er glad for resultatet og smagen.
  I skolepausen i januar, så jeg alle 22 film i Marvels Avengers “serien”, lige for tiden har jeg ikke haft overskud, pga. den opgave. Men nu bliver der lidt ro igen, så jeg er glad for lidt inspiration, til noget der ikke har med superhelte at gøre.

  1. Jeg gad godt surdej, men fordi min krop reagerer bedre på surdejsbrød end gær. Men altså….. om det bliver til noget, må tiden vise 😉

   Nej hvor fedt med de altan-pakker !? Det vil jeg tjekke ud. Tak for tippet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om