Om søndag, kalenderstruktur og madplaner

Søndag formiddag. Jeg sidder stadig i blødt tøj, med en kop kaffe. En ret stor kop kaffe, så jeg ikke skal sætte en ny kande over endnu – jeg brygger i en mokkakande, og når Bo ikke er her, er der til en kæmpe kop kaffe der holder længe. To kander, og jeg har drukket 0,8 liter kaffe – det burde være nok til at starte dagen.

Vi har ikke de store planer i dag. I går var vi til arrangement med den yngstes klasse. En skøn tur i skoven, med tre timers leg og bålhygge. Så er det ret ok at lave ingenting i dag. Jeg har booket vaskemaskinen i kælderen nogle timer her til formiddag, og så har jeg lovet at vi finder limpistolen frem og de kastanjer vi samlede i går. Selv om jeg ikke er kæmpe fan af at skulle lave kastanjefigurer efter jeg så “Kastanjemanden” i sidste uge. Ydrk!

Kalenderbehov

Jeg har prøvet at strukturere arbejdsdagene med lister på telefonen. Smarte listeapps, der så sender mig en email hver morgen for at minde mig om hvad jeg skal. Det virker ikke. For mig. Jeg er simpelthen den gammeldags, håndholdte kuglepen-type. Jeg skal have en kalender/notesbog, hvor jeg hver dag kan skrive og krydse af hvad der skal gøres.
Det er tilfredsstillende at sætte et hak med en kuglepen eller strege over efterhånden som jeg får gjort det jeg skal. Det er ikke det samme for mig at trykke på en firkant på appen – selv om den siger et lille pling eller viser en stjerne på skærmen.

I køkkenet hænger en kalender, der giver mig overblik over måneden. Ungernes fritidsaktiviteter, legeaftaler, møder, venindeaftaler og andre ting.

Så sådan bliver det. Håndholdt struktur – og så skal jeg huske at afmelde abonnementer på listeapps.

Hvordan gør du?

Madplaner

Efterhånden som eftermiddagene bliver fyldt mere og mere op med arbejde og fritidsaktiviteter, ryger der mere tid fra indkøb og forberedelse af mad. Når drengene er lagt i seng om aftenen, falder jeg om foran tv’et, eller sætter mig med min computer, så det er sjældent der jeg samler op på køleskabsindholdet eller forbereder næste dags aftensmad.
Jeg sukker over de typer der “food prepper” og fylder fryseren med condibøtter fulde af gryderetter og supper, men har også fundet ro i at den typer bliver jeg ikke. Ikke foreløbigt i hvertfald.

Hvad der virker for mig, er når jeg laver en madplan for en uge frem. Handler ALT om søndagen, og derefter ved at det eneste der eventuelt skal fyldes op er mere frugt, mælk til kaffen og friskt brød. Der skal handles til både madpakker, morgenmad og aftensmad. Frokost spiser jeg sjældent hjemme, og hvis jeg gør er det rester eller et stykke brød med noget.

Det kan ses på budgettet at jeg ikke har planlagt de sidste par måneder, så nu er det ved at være på tide at gøre en indsats igen. To raske drenge spiser meget, og de er SÅ godt givet ud at være forberedt så det ikke ender med næsten daglige ture i Brugsen og et alt for dyrt aftenmåltid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere