Juli – er spejderlejr, charterferie og tanker om ny bolig

Drengene er begge på spejderlejr. Otte dage. Sammen med 30.000 andre spejdere, et sted nede ved Roskilde. Det er ikke første gang den store spejder er afsted, men første gang lillebror er afsted i så mange dage.
De var lidt trætte da de tog afsted, men spændte. Rygsækkene blev pakket, med nok underbukser og strømper til daglige skift, og ellers lidt af hvert af resten. Jeg ved at det meste kommer ubrugt hjem – også underbukserne.

Hver dag lægger spejdervoksne skønne billeder online, og af og til spotter jeg et barn jeg kender. De hygger sig – og det glæder mig.

Mens de er afsted, er jeg så småt begyndt at arbejde igen, samtidig med jeg kokser rundt i flytteplaner og planlægning. For HURRA vi flytter. Ikke fordi lejligheden her i Vanløse ikke er helt igennem skøn og dejlig, men den er for lille – især nu, for Bo flytter med.

Haven ved “Pilegården” bag Brønshøj Torv. En hyggelig lille oase.

Tilbage til Brønshøj

Der har været flere krav til ny bolig. Jeg ledte i lang tid efter noget større, bare til drengene og mig. Lejligheden skulle være stor nok – eget værelse til hver af drengene og gerne plads til vaskemaskine, så vaskesituationen ikke skal foregå på kalenderplanlægningsmåden nede i en kælder.
I en afstand så drengene kan fortsætte på deres dejlige skole, og med tiden blive mere selvcyklende til sport og fritid.

Det har taget mange måneder at finde det rigtige, men pludselig var den der. Taglejlighed i Brønshøj, tæt på torvet – og vores gamle hood. Tre gode værelser, en stue, et spisekøkken og et stort bad. Plads nok til at vi kan være to voksne og to børn. Yay.

Så nu er jeg i planlægningsmode. Har aftaler med flyttefirmaer, skal rydde op i mit kælderrum, sælge møbler der ikke skal med og i det hele taget er der fuld redebyggerhjerne. Af og til spørger jeg Bo om hans holdning til topmadrassens tykkelse eller fraværet af sofabord og kan konstatere at han er ret meget mere rolig i projektet end jeg er.

Den gamle bydel i Alcudia

Charter og flamingo

For en uge siden, kom vi hjem fra Mallorca. Otte skønne dage med varme, pool, napselækker mad og spansk til husbehov. Det var vores første rejse sammen alle fire, og det gik så fint. Jeg har ikke været på charterferie siden dengang Kasper og jeg var kærester, og den ”gamle” læser af bloggen, vil vide det er en del år siden.

Vi havde bestilt morgenmad hver dag på hotellet, og tog så ellers ud og spiste aftensmad. Frokosten købte vi i supermarkeder, og spiste i vores lejlighed. Pølse, ost, brød, oliven og solmodne frugter.
Jeg havde ikke været på Mallorca før, så da jeg bestilte rejsen, gik jeg efter det bedste hotel jeg kunne finde, med en masse muligheder for at bade og med en lejlighed i en god størrelse til fire personer. Valget faldt på byen “Alcudia”, og selv om den nok var i den ret turistede ende, fandt vi god mad og gik skønne ture op til den gamle romerske by – i 34 grader varme. Faktisk var det utroligt så hurtigt kroppen vænnede sig til de høje temperaturer.

Farvel flamingo – trofaste poolven

Efter otte dage, var vi kommet ret langt ned i gear, og kunne efter et farvel til hotel og badedyr, tage hjem igen.
Der var ikke mange dage til at gøre klar til spejderlejr, men drengene fik nogle dage i egne senge inden de skulle afsted og ligge i telt.

Det var fedt at prøve denne form for ferie sammen, og jeg skal ikke afvise at vi kunne finde på at gøre det igen. Jeg drømmer dog også om en bilferietur sammen til Sydfrankrig eller måske en tur op til det nordligste Norge.

4 comments
 1. Aii hvor dejligt at du blogger igen
  Og stort tillykke med den kommende bolig og at I nu flytter sammen du og Bo. ❤️
  Hvor er det altså dejligt at læse at dine drenge stadig er vilde med spejder – det giver altså de unger noget helt særligt.
  Det er ved at være mange år siden jeg selv var på Mallorca og jeg husker det som den rigtig dejlig ferie – Christian var 4 år 😉

  1. Ja, for pokker da det er jo også længe siden jeg har skrevet noget herinde. Ha ha.
   Det er så dejligt de stadig vil spejderlivet. Det er lidt sværere at finde motivationen til det når det er mørt og koldt, men forår og sommer er skønt som spejder.

 2. Dejligt du lige popper op her, det er længe siden sidst.
  En dejlig juli du der har haft og har nu. Tillykke med fund af lejlighed, det har stået hårdt. At i nu bliver 4 gør det bare så dejligt. ❤️
  En spejderlejer med så mange mennesker, pyha, hørte en beretning fra en dreng på 9 år her fra det vestjyske, han syntes nu det var lidt voldsomt, og det var svært at finde rundt Ellers var det nu meget sjovt, altså svaret var på jysk, så superlativerne flyver jo ikke rundt om ørene på os.
  Jeg var jo på Mallorca i den sidste uge i April og det i Alcudia. Har så været på Mallorca flere gange tidligere, sidste gang var i 1971, altså 51 år siden, så der er sket meget siden. En dejlig tur til den gamle bydel, et skønt kræmmermarked om søndagen, dejlig tur ved Marinaen, stranden, og de mange små handelsboder blev nydt, masser af is og pool. Dejlig feriestemning og tid til afslapning. Vi var der lige før den rigtige sæsonstart, derfor var det stille og roligt, ikke overfyldt nogen steder, kunne mærke tilgangen af gæster den dag vi skulle hjem, var steget gevaldigt, langt større trængsel.

  1. Ja for Søren da, det er nogle måneder siden sidst.
   Det var så hyggeligt med dine fortællinger om jeres tur til Mallorca, da vi var afsted. Jeg tror gerne vi vil se mere af øen igen på et tidspunkt, for jeg kan godt se der er lidt af hvert at opleve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *