I kampens hede…

Mine orkidéer lider. Især Phalaenopsis orkidéerne er det gået hårdt ud over. De havde begge sat en masse knopper, så småt begyndt at blomster, og lige pludselig var 12 knopper faldet af. Øv hvor nedtur. Der er ikke så meget jeg kan gøre ved det.
Der er dog én der har det dejligt i varmen, og det er Zygopetalum. Det er lykkedes mig at få den til at blomstre ugen, og det gør den nu. Den er faktisk nogle måneder foran normalt blomstringsprogram. Men flot er den, og den dufter helt forrygende.
De skal vandes i aften allesammen. Der bliver godtnok kogt meget vand til det formål. De skal ha vand hver 5. dag minimum.

9 comments
  1. Orkidéer er eller nogle af de smukkeste blomster som findes. Men vi ved jo, hvordan det er med smukke ting, de er som oftest besværlige.

  2. Jeg tager hatten af for dem, som kan holde blomsterne i live i mere end en uge. Jeg passer mine forældres blomster i denne uge, imens de er i Norge og glæder mig ikke til at skulle fortælle dem hvad der er sket med nogle af blomsterne 🙂

  3. Hmm, jeg sprøjter dem, og jeg vander i ny og næ. Den ene, jeg overtog efter en kollega, har da givet et flot nyt blad 🙂 Det er den med ph..
    Den anden, cymbidium, er bare grøn og kedelig, men giver da også et par blade. ¨
    Så der er liv.

  4. Den ser virkelig flot ud! Surt med de andre, der havde tabt knopperne.
    Jeg vidste ikke at orkidéer kunne dufte. Jeg har bare de der almindelige man kan få i Netto ind imellem, og de dufter ikke spor. Men er til gengæld nemme at holde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om