Humlenumse

Min Oncidium orkidé blomstrer for anden gang. Jeg er glad for at jeg har kunnet få den i blomst igen. Alle mine orkidéer (jeg har 13) trives og vil i det nye år glæde mig med en masse nye blomster.
Blomsterne på denne orkidé minder mig om små humlebier, eller humlenumser som Oline kalder dem 🙂
oncidium.JPG

15 comments
 1. jeg savner det helt rigtige sted til mine .. Nu har jeg måtte smide 4 ud fordi de ganske enkelt var bukket under.. der er for meget sol i mine vinduer (dog ikke lige i disse måneder) – de er simpelthen brændt af!
  det er bittert.. når man har været i fredensborg og betalt en hvis legemsdel ud af bukserne for dem!

 2. hov nu glemte jeg jo det vigtigste… *flov*

  Den er rigtig smuk Frk. Snagfugl – men jeg synes det ligner små hollandske fruer i flotte gule kjoler 😉

 3. så Therese, nu er det du skal gentage dine gode råd til Ella om hvordan man passer orkideer, min ser nemlig ikke for pæn ud. Din er smuk.

 4. Wauw for en flot gul farve.Skønt at have plads til 13 orkideer!
  [update for min gamle ph-orkide, som jeg overtog fra en kollega: der er nu en blomsterstilk undervejs!!!!!]

 5. Lene – jeg vil en af dagene poste et indlæg om hvordan jeg passer orkidéerne 🙂

  Conny – det er skønt! Måske der ku komme et billede på din blog når orkidéen blomstrer?

 6. Jamen Therese de står skam inde i rummet.. men jeg mangler et sted der ligesom kunne være deres 🙂 de har blot også taget uoprettelig? skade af at stå i vindueskarmen? de opfører sig i hvert tilfælde ikke som før vi flyttede herud – der blomstrede de længe og igen kort efter..
  Tror jeg skal plante dem om en af dagene.. nu mens de står uden blomst alle sammen – suk!

  (og der skulle selvfølgelig stå frk. sangfugl i det tidligere indlæg.. – sorry!)

 7. Det var en skam Conny 🙁 Du må ønske dig et nyt i julegave!

  Signe – Nå ok, troede bare de stod i vindueskarmen. Du skal tænke på at hvis du før har haft et vestvendt vindue og nu har sydvendt, er det en stor forskel for orkidéerne. Hvis det er Phalaenopsis så plant dem bare om. De skal plantes om til en krukke der er en lille smule større men ikke meget. Prop evt. en lille brik oasis i bunden før du putter orkidéjord og orkidé i.
  Du kan sagtens vente til de ikke blomstrer mere.Hvis de bliver vendt rundt og løftet osv vil de højst sansynligt afblomstre snart.

  Hmm…må vist snart skrive orkidé pasnings indlægget 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om