News from Berlin

Klokken 3.30 ringede mit vækkeur, og afsted i bad og ud til lufthavn med os. Fra vi startede i køen til vi var færdige med security, gik der halvanden time, så det var tæt paa at vi ikke naaede det. Skide Sterling altsaa.

Naa, men flytur gik rigtig godt, jeg hader jo at flyve, men naar det kun er i en halv times tid er det ok.

Vi ankom til Berlin klokken 8, og fandt frem til U-bahnen til Alexander Platz. Derfra spurgte jeg en gammel dame om vej, og med et “Viel Spass” fra hende fandt vi hotellet. Det er ret fedt, med en stor lounge nedenunder. Det er her jeg nu sidder og skriver, der er computere og for 3 euro faar man en time paa nettet.

Desværre kunne vi ikke faa værelset før klokken 14, saa vi satte os noget slukørede i sofaen. Vi bestemte os for trods vores træthed at faa noget ud af de mange timer, saa vi fik laast bagagen ind og afsted gik vi.
migidom.JPG
Vi vadede rundt og foran os var pludselig Berliner Dom. Kæmpe domkirke, og den ville vi da gerne se. Wow den var flot, og Kasper fik lokket mig med op øverst i kuplen, meget højt oppe. Der var omkring 300 trappetrin derop, saa det var godt for motionen.
kuppel.JPG
Derefter tog vi en kanalrundfart (paa tysk fandt vi saa ud af da vi sejlede, saa vi forstod ikke saa meget…) men det var hyggeligt, og vejret hernede er smukt. De er foran med efteraaret, saa træerne er røde, gule og orange. Smukt. Det er lidt køligt,og jeg har jo selvfølgelig ikke været meget fornuftig med tøjvalg…
rodetraer.JPG
Frokosten fandt vi et sted hvor specialiteten var fisk. I alle afskygninger. Vi stillede sulten med en gang fedtet Fish and Chips….
taarn.JPG
Hjem til hotellet klokken 14, og vi tog os en lur paa et par timer. Værelset er helt ok. Ikke saa stort, men højt til loftet, en god dobbeltseng og rent og pænt. Der er 4 bad og 2 toaletter per gang, saa der burde ikke være det store køproblem i morgen.

Nu er vi lige kommet tilbage til hotellet. Vi har været ude i nabolaget og kigge. Vi er simpelthen saa heldige at bo lige i midten. Ved siden af det store Tv-taarn, domkirken, tæt på Tiergarten og andre gode ting.
Vi besluttede os for at spise tysk mad, og det skal jeg love for vi fik. Jeg fik en stor svineskank, saa mør at kødet faldt af benet. Hertil sauerkraut og knødeln. Ganske udmærket, og med en rustik sennep til. En KÆMPE weissbier og noget apfelstrudel til dessert. Vi blev meget mætte begge to, og regningen kom op paa 34 euro. Helt ok.
tyskmad.JPG
Vi har set shoppemulighederne an, og der er SAA meget lækkert tøj, sko og fede ting. Nu ærgrer det mig meget at jeg ikke har et dankort med tilhørende kassekredit….men maadehold er en dyd…eller hvad man siger…

Kasper sidder og finder ud af hvad vi skal lave senere i aften, om der er noget musik og saadan noget. Jeg ville meget gerne tjekke min mail, men TDC har besluttet sig for at det ikke skal lade sig gøre.

I morgen staar den nok paa shopping, det jødiske museum og tv-taarnet. Prøver at logge mig paa og fortælle jer om det i morgen.
Jeg har taget en masse billeder allerede, og de bliver uploadet til indlæg naar jeg kommer hjem.

Auf Viederschauen von die Berlinerphannkuchen….

7 comments
 1. Hej Therese. Elsker berlin, så jeg blev helt glad over din Berlinerbeskrivelse.
  Jeg kan anbefale en god vietnamesisk frokostrestuarant, mr. Wong. Den ligger i Alte schönhauser Strasse, hvis I kommer der forbi 🙂 (ca. 10 min gang fra tv-tårnet)
  Hav en dejlig ferie 🙂

 2. Hej alle, tak for hilsner.

  Signe, vi vil se om vi kan finde den. Lyder läkkert!

  Torben, du kan hermed nyde del 2 af rejsebeskrivelser.

  Mor, knus tilbage.

  Frederik. Sterling er risci, men paa den anden side er man i Berlin efter 35 min i et fly…
  Vi bor i Öst, ved siden af tv-taarnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om