Lidt mere news..

Saa i gaar var vi paa det jødiske museum, som er designet af en arkitekt jeg desværre ikke kan huske navnet paa. Mon det var David Goldstein?? Hmm…det kommer til mig. Det er helt utroligt. Det var meget spændende og ogsaa meget rørende. Det er ikke til at fatte, alle de grusomheder der er blevet begaaet mod det folk.
trappe.JPG
Udover en sær-udstilling om de tyske jøders flugt i 30’erne var der den faste udstilling som rummede informationer fra 1000 år tilbage og frem til nu.
Vi fik brugt 3 timer dér, og jeg er meget glad for at vi fik det at se.
sojler2.JPG
Derefter gik vi rundt, meget rundt. Vejret hernede er skønt og efteraarsagtigt, med den klare kølige luft, skarp sol og dejlige dufte.

Der er mange skønne butikker som vi har snuset rundt i, og i dag skal der snuses mere.

På Potzdamer Platz stod et stykke af muren. Vi fandt senere ud af at der er mange andre steder den er bevaret. Ret flippet at tænke på hvordan det engang har været!!
muren.JPG
Maden i gaar bestod af meget mør stegt hjort, rødkaal og nøddegnocchi. Det var ret spøjst med det tyske input med rødkål, men det passede helt fint til.

I gaa aftes gik vi paa jazzklubben B-Flat, hvor der var noget verdensmusik. Det var ret fedt, og med en utrolig dygtig indisk tabla-spiller. Vi fik drukket et par drinks, Kasper og jeg. Jeg fik en Cosmopolitan (og den var stærk Henriette!!!!)

Afsted igen med mig, det var en meget kort update, men vi skal videre. I dag skal vi op i det meget høje Tv-Taarn….ved ikke helt om jeg glæder mig….

7 comments
 1. Hvor er du heldig, at du er i Berlin lige nu, for det er en skøn skøn by.

  Hvis du er til fotografier af stjernefotografer, så tag på Helmut Newton museet, som der er oprettet en stiftung efter, hans død for nogle få år siden.

 2. Glæd dig til TV-tårnet – håber du syntes om det. Vi var i Berlin for ca. 11 år siden, da ungerne var 6 og 10 – eller måske et par år før, og de taler stadig om turen op i tårnet, hvor vi også tillod os selv at bruge penge i restauranten. Det var sjovt at sidde der og dreje helt langsomt rundt og have tid til at nyde udsynet.
  Fortæl, fortæl.

 3. Hej Kasper og Therese. Jeg er en lille smule misundelig. Berlin er en fantastisk by. Der er SÅ meget at se, så man skulle bruge en måned for at se det vigtigste, men så kan man jo bare komme igen og igen og igen….. og igen.Hvis I har lyst og tid, kan jeg anbefale operaen – den gamle Berlineroper. Jeg så en nyopsætning af Tryllefløjten, som var helt fantastisk. Den bedste udgave jeg har set – og der god lyd i rummet.
  Jeg havde svært ved at finde jazz-spillesteder, men jeg mener, at det også var B-flat jeg tilbragte et par aftener i. Fed Jazz.
  Den nævnte svineskank (som er MEGET stor) med saurkraut smagte jeg også – dog med behørig “Schnaps” og en mere drikkelig øl.
  Det var rigtigt godt. Fortsat god tur. Jeg glæder mig til at høre mere og se billederne.
  Hils Kasper.

 4. Hej Therese. Arkitekten hedder Daniel Libeskind. Han har også tegnet det jødiske museum i København, som også er det besøg værd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om