National Ret?!

Da jeg var ude med inderne, spurgte de til danmarks national ret. Jeg tænkte og tænkte….frikadeller??…men så på den anden side så er det jo bare en fordansket udgave af italienske kødboller, græske kødboller og alle andre landes kødboller…måske ikke rigtig en national ret? Så tænkte jeg flæskesteg (det skal jeg i øvrigt ha’ i aften, skal til 87 års fødselsdag hvis jeg da ellers kan komme til Søllerød i det her vejr). Jeg endte med at sige flæskesteg, eller i det hele taget noget med svin.

Hvad mener du er danmarks national ret?

22 comments
 1. Jeg tror, det er stegt flæsk med persillesovs, der kommer ind som nummer 2. Frikadeller er absolut nr. 1 – uanset, at andre også laver “kødboller”! Deres er ikke frikadeller….!!!!!

 2. Hos oss spiser vi både fleskestek og frikadeller på julaften. Og så surkål eller rødkål, selvfølgelig. Kan dere ikke slå dem sammen? Danmarks nasjonalrett blir da fleskestek og frikadeller med rødkål – og hele sulamitten.

 3. Kjøttkak, ærtestuing, potet å bruna saus…
  Tror nok det kan være lidt egnsbestemt, min mormor serverede altid denne ret første dagen vi var på besøg/ferie. Min mor gør nærmest det samme, og ellers mange andre man besøger. Ofte er “kjøttkaka” lavet ef elgkød, det er lidt “finere”.
  Jeg snakker her om Midt Norge.
  Fårikål er også en nationalrett,den bliver også ofte serveret men ikke så meget deroppe som “kjøttkaka”:-)

 4. Og herhjemme, tja, frikadeller, stegt flæsk m persillesovs, flæskesteg, og hvad med stegt ål. Det ensete sted jeg har fået og får denne spise, det er da i Danmark, men som sagt, det er nok ikke en nationalret:-)

 5. keftedes (græske kødboller) er så lækre 😀 især når de får selskab af en lækker tomatsovs. Da min far er græker får jeg hyppigt disse lækkerier og kan ikke sammenligne dem med danske frikadeller… men for at vende tilbage: flæskesteg eller stegt flæsk med persillesovs er også mit bud. Det der gør frikadeller dansk er brugen af svinekød, tror jeg. (hvad ved jeg, jeg er jo ikke kok…)

 6. Tak allesammen. Jeg havde da helt glemt stegte ål, det må jeg fortælle inderne om ved lejlighed!
  Det ser ud til
  1 flæskesteg og frikadeller
  2 stegt flæsk
  3 ål
  indtil videre tror jeg.

  Hege og Mor – UHM FÅRIKÅL. Det er jo bare SÅ godt!

  Christina, de lyder lækre de græske kødboller. Dem vil jeg da gerne smage/ha opskrift på.

 7. Faktisk mener jeg, at den danske nationalret er dansk bøf med bløde løg og skysauce. Ved ikke helt hvor jeg har det fra, men jeg kan huske det er blevet mig fortalt i min barndom

 8. Altså altså… sikke mange bud !

  Når man snakker om Danmarks nationalret, så er
  det vel den der bliver spist mest af i de Danske hjem??

  Og ja hvad er det !!!

  En Hakkebøf med bløde løg, Kartofler med brun sovs..

  Men når det er sagt.. hvad så med..
  (underligt ingen har nævnt dette)

  Højtbelagte smørrebrød må absolute være Danmarks enestående nationalret..
  Har jeg ret??

 9. Sjovt nok kan de jo ikke rigtig vaere flaeskesteg… Har en veninde fra Munchen (vi er begge udvekslingsstudenter i Irland for tiden) og da hun lavede aerke-bayersk mad var det nu engang Schweinebraten, som er 100% flaeskesteg, med blaukraut (roedkaal) og kartofler (selv om det dog var knoedel)

 10. En nationalret er nødvendigvis ikke en ret man bedst kan lide. En nationalret skal for det første udkåres officielt og være allemands eje.
  Tro det eller ej, men Danmarks nationalret har længe og altid været vandgrød. Grunden til at mange danskere ikke ved det er at det ikke ligefrem er noget man kan prale eller være stolt af. Men det passer nu overens med det IKKE eksisterende danske køkken.

 11. Mit bud ville være enten:

  Smørrebrød med alt hvad dertil hører

  eller

  Paneret rødspættefilet med remolade og nye kartofler

  kan det ikke passe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere