Støvler til efteråret

1. Asos, 2. H&M, 3. Acne, 4. H&M, 5. Topshop, 6. Acne

Det er jo typisk at jeg sidder her og har lyst til et par nye efterårsstøvler – når min højre fod stadig ikke kan komme ned i et par gummistøvler. Anyway. Et par støvler med høj eller medium hæl, kunne være fristende. Måske de skal være brune, og ikke sorte som de altid ender med.
Hvilke ka’ du bedst li’ – hvis altså du overhovedet er til nogle af dem?

6 comments
 1. Beklager, men jeg våger meg på en negativ kommentar. Siden flertallet av kvinner og menn synes sånne sko er elegante, og jeg er i mindretall, er min kommentar neppe sårende for noen.

  Støvlene kan nok være vakre som skulpturer, men ikke som klær. Og min indre feminist sliter virkelig med dem. Ingen mann på kloden ville finne på å gå med sånne sko. For meg er de veldig lik sko brukt av overklassens kvinner i Kina i gamle dager. Den eneste forskjellen er at deres sko var ekstremt små. Kvinnenes føtter ble snørt og ødelagt sånn at de skulle tilfredsstille menn. Jeg tviler ikke på at kvinner går med sko og støvler av dette slaget fordi de selv føler seg fine, men det gjorde altså de kinesiske kvinnene også. Det var en del av kulturen, akkurat støvlene på bildet er en del av vår kultur.

  Skulle jeg velge en av dem, måtte det kanskje bli nummer fire fordi den har et nostalgisk snitt. Eller kanskje nummer tre fordi den har en humoristisk hel.

  Lykke til uansett hva du velger 🙂

 2. Hei Hege. Helt i orden med negative kommentarer. Det er jo også det som bloggen er til for, debat.

  Jeg tror ikke at jeg kan se sammenligningen din til de kinesiske kvinnene. Deres føtter ble som du sier snøret inn, og skulle være så lille som mulig. Så det var “vold mot fot”.

  Støvler som fx. nummer 2, 3, 5 og 6, ville jeg aldrig kunne ha’ på hver dag. Jeg skifter mellem flate sko og så sko/støvler med heler. Nummer 1 og 4, er lettere å gå i, men setter fortsatt et press på foten – derfor, altid veksle med flate sko.
  Ikke alt skal vel være “Angulus” heller?

  Jeg forstår ikke den slags kvinner som kun går i stiletter. Det har blitt “trend” i USA å Botoxe fotsålene, for nettop å bedøve nervebanene i føttene, så de kan gå med den slags sko hele tida. Føttene blir jo fortsatt ødelagte.

  I skandinavia, vokser vi op med fotformede sko. “Andesko” har de fleste barn på, til de når 12-14 års alderen, bra synes jeg. Da er man sikker på at føttene er som de skal være. At jentene deretter synes det er flott å heve seg 3-5 cm. i et par sko med heler, synes jeg er ok. Så lenge det ikke er hver dag, og så lenge de har ordentlige sko. Håper det gir’ mening.

  Sko med hel, er ikke et tegn på kvindeundertrykkelse, det er mote – medmindre du blir tvunget til å ha dem på hver dag.

 3. Nummer to er nemlig også fine Anne (og også fra H&M). Jeg kan godt li’ at både nummer 2 og 4, er i imiteret skind/læder. De ligner den ægte vare, men man sparer lidt køer og penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Smyk dig

Jeg leder efter noget fornuftig smykkeopbevaring. Det kunne for eksempel være et stort skrin, fuld af skuffer og…
Læs mere

Luksus dag

Kjærsten er blevet fejret godt og grundigt. Vi smuttede ud til drengene på kontoret, og kagemanden vakte begejstring.…
Læs mere