Idéer til “fastfood”

Mange har opfordret mig til at lave en masse mad og fryse det ned i portioner, inden Spunkens ankomst. Det er en god idé synes jeg, og jeg har da tænkt mig at få lavet lidt deller, tomatsovs (med og uden kød) og kyllingewok, til at smide i fryseren. Jeg har også tænkt på at bage lidt grove boller, og fryse dem ned.
Det er jo sommer om lidt, så sådan noget som supper og gryderetter, synes jeg ikke at jeg vil lave, så jeg kunne godt bruge noget inspiration til andre “fastfood” retter.

Nogle bud?

27 comments
  1. Lasagne, tærte, pirogger, flødekartofler, dhal og andre linseretter… Der er masser af muligheder, og det lyder som en god idé at opruste med frysemad, når der sker familieforøgelse. Det er skrevet bag øret, til jeg selv når så langt.

    🙂 C.

  2. Hurraaaa, Carla (og velkommen til), pirogger, tærte og lasagne, er da oplagt. Linseretter var også et rigtig godt bud, men det er lidt for heavy til sommer, hvis det er på koge måden…dog kunne man måske prækoge nogle forskellige, og ta op til salater osv.

    Pirogger står nummer et på listen, lige nu. Mums.

  3. Jeg har tænkt mig at lave nogle kyllingefrikadeller og fiskefrikadeller til fryseren. Også vil jeg bage nogle sandwishboller og fryse ned, så vi kan lave sandwish eller burgere til aftensmad.
    Men nu skal jeg lige have lavet lidt plads i frysere først 🙂

    1. Alle deller tæller også her. Jeg laver fisk, kylling, okse, lam og svin (hvis jeg når det). Mums. Dem af okse, bruger jeg i en tomatsovs til en gang spaghetti med kødboller. Lækkert.

      God idé med sandwich-boller ! 🙂

  4. Kage!!! 🙂

    (I øvrigt var vi RET så glade for at lave mad i portionsstørrelser lige før og efter Øglens ankomst. Hun sov en del til at begynde med, så vi var så heldige, at vi kunne fortsætte med fryser-oprustningen i et par uger efter fødslen). Men altså – sådan nogle folie-portionsbakker var et hit. Ikke så sexet, men easypeasy lige at tage ud af fryseren og smække i ovnen. Vi fyldte dem med lasagne, men der er sikkert en milliard andre ting, man kan finde på også. Boller i karry, fx. Eller chili con carne, som andre også har nævnt…)

    1. Ha ha, kage ! Helt sikkert 🙂 Jeg har også set på de dér foliebakker, de er da ret smarte til lasagne tænker jeg. De er bare ret dyre, med 25 kroner for fem bakker – mon de har dem billigere et eller andet sted?

  5. Jeg fik samme råd inden min søns ankomst. Og blev dybt forbløffet da han så kom til verden og bare sov 22 timer i døgnet. Alle færdigretterne var slet ikke nødvendige den første tid og jeg eksperimenterede med avancerede opskrifter og storslåede menuer som aldrig før. Da han så blev 2 måneder og begyndte at styre showet, ja der ville jeg godt nok have givet min højre arm i bytte for at vi havde gemt færdigretterne. (Nu hvor han er to år vil jeg, nu hvor jeg mærker efter, i virkeligheden også betale næsten hvadsomhelst for at min fryser altid kunne være fyldt med mad.)

    Husk at bage kage til barselsgæsterne. De siger godt nok at de nok skal holde sig væk, men man bliver så forbandet stolt af at have produceret sådan et lille menneske helt selv, at man slet ikke kan lade være med at invitere rat og kravl der orker at se den….

    1. Det ville være skønt med en lille sovebaby de første par måneder 🙂 Men som du skriver så er det sikkert rart at ha noget i fryseren, til når skuden vender – om ikke andet så kan det være man slet ikke gider lave mad, selv om bebsen sover, og så får man måske lidt mere kærestetid? Det må tiden vise.

      Kage står på listen – det er da mega overskudsagtigt. Tænker man ku lave en ordentlig skudefuld muffins og fryse ned.

  6. Ikke alle små er så nemme som Mettes barn, så fyld du bare fryseren op for en sikkerheds skyld. Jeg selv var vildt glad for den drømmekage jeg kunne tø op. Når man ammer er man bare så sulten hele tiden… så hvis du ikke er en skemalagt mad-dag (det har de fleste ikke præ-børn) så vil jeg anbefale dig at indføre faste 3 måltider og 3 mellemmåtider om dagen. Hav også lagre af hurtig og sund energi som rosiner, mandler og nødder

    1. Mine måltider er ikke specielt skemalagte, men jeg spiser dog morgen-middag-aftensmad hver dag. Når jeg så blir knotten, får hovedpine eller tuder over ligegyldige ting, spiser jeg noget mere 😉

      Rigtig god idé med at ha mandler, rosiner og den slags. Det skal købes ind 🙂

  7. Jeg siger det samme som Mette. Der var også flere, som rådede mig til at lave mad til fryseren inden Viktor blev født. Jeg fik det aldrig gjort, og det har heller ikke været nødvendigt. Indtil videre i hvert fald – men det kan da godt være at det bliver om kort tid…

    Det kommer selvfølgelig an på hvad for et barn man får, men jeg synes, mange har tendens til at overdrive om, hvordan det bliver at få sådan en størrelse ind i livet. Nogle dage er selvfølgelig hårdere end andre, men hvis man tager en dag ad gangen og ikke sætter ambitionerne (om hvad man skal nå i løbet af en dag) for højt, skal det hele nok gå – også uden mad i fryseren 🙂

    1. Måske du skal nyde stilheden, men alligevel lave lidt mad til fryseren 🙂 Hviiis nu !

      Jeg har også indtryk af at mange har “nemme” børn de første uger til måneder, men det er næsten sikkert at skuden vender på et tidspunkt, til en periode med dårlig tid og dårlig søvn. Så kan dellerne og lasagnen i fryseren måske været et hit, tænker jeg 🙂

      Åh, jeg håber Spunken er en lille sovebaby. Måske jeg skulle ha kvittet kaffen….host host

  8. Når han har meldt sin ankomst kan i eventuelt hugge kokketricket hvor man een gang om ugen skræller alle grøntsager (måske også snitter nogle) og kommer dem i bøtter foret med fugtig køkkenrulle i køleskabet. Det tager i hvertfald en del af tilberedningstiden, plus det bliver lettere at overskue lige at smide en ret sammen 🙂

      1. Ja så længe du har et stykke fugtet køkkenrulle i bunden og så i en omgang lufttæt tupperware. Så skulle det fungere. 🙂

  9. Jeg vil sige, at uanset, hvilket barn man har, så skader maden i fryseren jo ikke. Så kan du jo bruge tiden på at hygge dig og måske få læst et dameblad eller hvad du ellers kunne tænke dig. Jeg ville mene, at ALT den overskudstid, man kan skaffe sig, må være et plus?? Jeg har ikke prøvet, men ved hvordan det er, ikke at have energi nok. Og et er stikkert, både amning og et spædbarn tager da energi, skulle jeg mene?

    Jeg skulle foreslå noget fastfood. Hm, jeg ville jo mene, at man altid kan lave forskellige pastasovse, som kan fryses. Nu er jeg måske sær, men jeg kan sagtens spise gryderetter om sommeren – no problem. Til gengæld har jeg svært ved salater og “let” mad om vinteren. Men ihvertfald er de jo oplagte.

    Når du fryser hakket kød ned (en god ide også, at have i fryseren), så frys det i bøffer. Så har du altid en bøf klar til at tage op aftenen før, eller hvis det skal være til pastasauce, tager du jo bare ekstra bøffer op. Det kan jo så være alle slags hakket kød, til forskellige formål.

    Næsten alle mine forslag er “taget”, men Ratatouille, synes jeg er skøn, både som tilbehør til kød, men også som hovedret til pasta eller kartoffelmos. Og så Mousakka, som også kan fryses. Den elsker jeg med salat til.

    1. Jeg tænker også at det sikkert er meget rart med lidt i fryseren, uanset hvilket barn man får, så jeg producerer så meget som jeg nu lige får nået 🙂

      Det er en god idé at fryse det hakkede kød ned i små størrelser eller som du skriver bøffer, det forsøger jeg også at gøre. Så er det også kortere tid om at tø op.

      Mmm, ratatouille – det elsker jeg. God idé!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om