Farvel til Baby.dk

Indtil for få minutter siden, kom jeg inde på siden Baby.dk 

Faktisk var jeg rigtig glad for den side, men i eftermiddags skete der noget som jeg synes er lidt ubehageligt.
Der blev lavet en tråd omkring hvem man savnede af brugere, der en gang havde været derinde, og en bruger skrev hvem hun savnede. En anden spurgte så hvorfor den hun savnede, ikke var derinde mere, og så skete der noget pudsigt. Baby.dk staff, valgte at censurere svaret. Ja, få minutter efter, blev hele tråden slettet.

Jeg oprettede en ny tråd, med “hvad blev der af tråden”, og fik et svar fra Baby.dk‘s chef, om at det var slettet for at bibeholde en “god stemning”.

Jeg svarede så at jeg ville slette mig som bruger, da jeg ikke brød mig om den måde at drive et forum på, og lige skrive farvel til folk. Det gjorde jeg, og så blev det indlæg også slettet…..

Så altså – kinesiske tilstande på Baby.dk

 

Havde de nu valgt at lave en tråd, hvor de fortalte åbent om baggrunden for deres handlinger, var det måske en anden sag. Men jeg synes bestemt at brugerne skal være med i sådanne beslutninger, eller hvad synes I?

De havde nok ikke regnet med at jeg har en godt besøgt blog, samt et godt netværk – her ka’ de sgu ikke censurere som det passer dem!

34 comments
  1. Synes det lyder meget mærkeligt, at man lukker et emne, hvor folk kan skrive om hvem de savner af brugere. Kan forstå hvis det var et emne om De Unge Mødre, som jo tit ender i svineri og så videre. Men det andet burde da ikke være noget der kan skabe den vildeste fight?

    Jeg har en bruger inde på siden, men den har simpelthen ikke fanget mig. Synes det er et meget rodet sted, og så kan jeg ikke have det med, at når man af og til kommer ind på siden, så beder de om ens dankort-oplysninger for at man kan blive plusbruger. Synes simpelthen at man bliver ‘presset’.

    1. Der var ikke begyndt at blive svinet, da jeg læste tråden sidst. Da jeg senere så at den var blevet slettet, oprettede jeg en tråd hvor jeg spurgte hvad der var sket med tråden og stillede spørgsmålstegn ved “staffs”, censur – så blev det jeg skrev slettet. Så ærgerligt, at de skal være sådan.

      Har ikke lagt mærke til det med kortet, for jeg var plus-bruger. Men det lyder da ikke så rart, nej. Tror dog desværre at det er sådan “man” gør, på den slags sider, for syns’ jeg har set noget lignende på Trendsales.

  2. Hej Therese,
    kender ikke lige omtalte side – men tænker at det er deres side og dermed også deres regler som gælder. Helt ligesom dette er din side – og dermed dine regler som gælder.
    At jeg så godt kan være uenig i deres handlemåde er noget helt andet;o)
    – men mon ikke det regulerer sig selv, hvis det er måden de behandler deres gæster på?
    Jeg tror det!

    1. Det har du ret i, og selvfølgelig må de gøre som de vil. Jeg har bare ikke set i deres reglement, at de sletter tråde som ikke falder i deres smag, så det kom bag på mig 🙂

  3. Ej, hvor ucharmerende at der skal være så meget censur. Jeg besøger tit baby.dk, men synes også at bølgerne går ret højt derinde engang imellem. Men nogen gange så forstår jeg heller ikke de tråde der bliver oprettet. Fx er der en der i dag har startet en tråd om hvilke babynavne som man synes er grimmest(?) Det kunne jeg godt forestille mig ville gøre mange ked af det, det er da ikke sjovt at opdage sit eget eller sin babys navn, i den tråd! Man ved bare at det handler om minutter før de kommer op at skændes. Så det kan være at staff nogle gange føler sig forpligtet til at stoppe det, før det kommer så vidt? I dont know, men det er i hvert fald ikke i orden de sletter dine indlæg.

    Ok, det blev meget langt, men sådan er det når man er gravid og alene hjemme fredag aften :o)

    1. Ja, ucharmerende er et meget godt ord. Bølgerne går af og til højt, og derfor syntes jeg at deres advarsler, fungerede super godt! At de af og til gik ind og sagde “så stopper I, eller vi låser tråden”, var også en super måde at håndtere sagerne på. Derfor undrede det mig enormt meget, at de handlede som de gjorde, i dag.

      He he, helt i orden. Hjernen kører ikke mindre i selvsving, når man har ammehjerne, sku’ jeg hilse at sige 🙂

  4. Hejsa.

    Jeg synes det er helt okay tingene blev slettet. Du skriver selv at du ikke så hvorfor tråden om hvem man savner blev slettet, det gjorde den jo nok fordi den, mens du ikke lige var ved skærmen, eskalerede og endte i diskussion om et gammelt emne…

    Et gammelt emne, som for længst er uddebatteret, og som dengang det var aktuelt, endte med at staff var nødt til at sige at man ikke længere tolererede snak om dette emne, og at alt der kunne skabe diskussion om samme emne, ville blive slettet uden varsel, og uden forklaring, fordi ALLE var trætte af emnet, og få mennesker på siden ikke forstod at selvom man er på et offentligt forum, så har man lov at have et privatliv som man ikke fortæller om. Og derfor skal andre heller ikke fortælle om det i offentligt rum…

    Der ER regler om hvor vidt de gider se på det emne, som der også er regler om at man skal opføre sig pænt, uanset hvilket andet emne der er…

    Jeg kan ikke forstå hvorfor folk ikke kan respektere det?

    Dine tråde blev slettet, fordi den første tråd eskalerede, og den anden tråd, hvor i du spurgte efter den første, blev slettet fordi den første blev slettet for netop at undgå de der høje bølger flere nævner her….

    Når man så vælger at smække døren med et rabalder og råbe op om ytringsfrihed (når det i øvrigt drejer sig om et andet menneskes private liv) ja, så får man altså også den tråd slettet, fordi det BIDRAGER til dårlig stemning.

    1. Hej Maria, og velkommen til.

      Det kan da sagtens være at det endte ud i ufine toner, det læste jeg ikke. Jeg undrede mig bare over at der blev censureret uden at staff startede med at gøre opmærksom på det. Jeg undrede mig også over at min tråd blev slettet, før der kom svar fra staff. Tilsidst undrede det mig endnu mere at mit farvel blev slettet – det er vel en ærlig sag at man ikke kan stå inde for sidens metoder, og derfor forlader den? Jeg har ikke smækket med døren, og jeg synes egentlig ikke at det skaber dårlig stemning at stille spørgsmålstegn ved en sides drift.

      Som sagt, havde staff brudt ind, i tråden og skrevet at der nu ville blive censureret, for derefter at tråden ville blive låst, så var man informeret? At slette den, virker så drastisk.

      Der var mange der stillede spørgsmålstegn til det, i den første tråd, og det var måske brugere der ikke kendte til historien, tænker jeg? Jeg var heller ikke informeret om hvilket drama der havde ligget til grund for brugernes exit, og undrede mig derfor over at hende der forklarede situationen, blev censureret.

      Well, sket er sket. Jeg råber ikke op om ytringsfrihed, jeg forklarer mig ikke med store bogstaver og jeg træder ingen over tæerne. Jeg er bare ikke enig i den måde sagen er blevet håndteret på 🙂

      1. Jeg ved faktisk ikke hvem det var der gav sig til at forklare den gamle situation.

        Men som jeghar forstået det var det een af dem der også dengang lavede ballade, og som udemærket godt ved at man har besluttet at man ikke længere vil se på det emne. Derfor blev hun censureret.

        Det er klart at gamle brugere ikke ved hvad der er sket, men alle de der skrev at de savnede denne ene bestemte bruger, var godt klar over at det er et ømtåleligt emne, og at man ikke skulle rode op i den debat igen… Og de samme brugere er også godt klar over konsekvenserne som blev udstukket offentligt sidst, da emnet var aktuelt. Så derfor ser jeg intet forkert i at slette den…

        Jeg opfordrer gang på gang folk til at skrive til staff, og bede om forklaring og svar, og jeg ved at staff gerne vil svare, og meget hellere vil tilspørges på den måde, end ved at folk opretter tråde igen og igen om hvorfor dit og hvorfor dat. Det er jo alligevel spørgsmål der er rettet mod staff, så hvorfor smide dem i offentligt rum?

        Anyways, dem der kunne nævne navn på den savnede bruger var godt klar over hvilke konsekvenser det ville have at starte debatten igen….

        1. Man kan vel vælge at låse en tråd, frem for at slette den. Det har de da gjort før, og det har jeg da syntes var en fin måde at gøre det på. Så kan man se at indlægget stadig er der, men staff har skrevet hvorfor det er låst…. Det samme kunne de ha gjort med mit, men jeg startede med at oprette “hvor blev det af”, fordi jeg ikke i min vildeste fantasti troede de ville slette en tråd – så troede faktisk det kunne være noget teknisk, der havde smidt det væk fra forsiden.

          Anyways, vi blir nok aldrig enige. Derfor er du stadig bruger på baby.dk, og jeg er ikke 😉

  5. Ej , jeg var en af dem der spurgte hvorfor en af de savnede havde forladt siden. Ved ikke om det er svaret til den jeg spurgte om der er blevet slettet. Men synes da godt nok det er mærkeligt.

    Endnu mere mærkeligt er det at din “farvel” tråd bliver slettet? Mange brugere har da gennem tiden sagt farvel fordi de var utilfredse -deres tråd er da ikke blevet slettet? De kunne da i det mindste lige komme med en besked og sige “Din tråd bliver slettet pga bla bla”.

    1. Jeg skrev ikke noget surt i farvel beskeden, bare at jeg ikke kunne være på en side der handlede sådan, og at jeg ikke var enig. Jeg hang ingen ud, råbte ikke med store bogstaver, eller andet. Meget mærkeligt firma 😉

      Jeg skrev også til staff, at jeg var ked af at forlade siden, men ikke kunne være der når de handlede som de gjorde. Der var jeg heller ikke sur, eller “smækkede med døren”. Skrev enda til Zafir (chef) at jeg håbede hun ikke slettede mit farvel – men hov, det gjorde hun sgu.

      1. Hvor er det fesent altså. Virkelig.. Men der må jo virkelig været sket et eller andet dramatisk, siden det hele er blevet håndteret på den måde. Mystisk 🙂

    1. Bare i lige husker at sandheden altid har mindst to sider ikke 😉

      Og skal så lige gøre opmærksom på at de “sandheder” der kom frem, jo altså kun er sandheder fra den anklagende side, og jeg kan stå inde for at halvdelen af det den anklagende side havde gang i den gang i hvert fald, er løgn og bedrag og hævngerrige menneskers kedsomhed…. 😉

      Jeg kan sige så meget, at jeg selv var delvist involveret, og de beskyldninger der flyver omkring fra anklagende side, er noget værre lort. Og mest drejer sig om ondsulethed og ligegyldighed over for andre menneskers private liv…

      1. Som tidligere skrevet, så lyder det ikke så fedt det der er sket, så det er ikke fordi jeg forsvarer den hændelse.

        Jeg forlod baby.dk, fordi jeg ikke kunne godtage den måde at censurere på, samt slette mine tråde. Sådan ville jeg ikke drive et forum, så derfor forlod jeg det.

        1. Jeg synes så bare at det også er værd at lægge mærke til at der stort set aldrig slettes noget, med mindre det er noget der omhandler det som skete idag, og dengang for lang tid siden.

          Altså, alle andre former for ballade bliver bare låst, og går lige så stille i glemslen. Ligesom advarsler bliver delt ud før man bliver smidt ud af siden… Altså, man får chancer for at bedre sig, og undgå at blive censureret og smidt ud, i alle andre henseender….

          Baby.dk er een af de sider jeg ser, der er mindst censurering på.

          1. Jamen, Maria for pokker. Der var jo netop ikke “man får chancer for at bedre sig, og undgå at blive censureret”, det er jo det der er pointen. Der blev slettet, inden der blev skrevet privat. Det er ikke fedt.

            Kan jeg mon forklare mig tydeligere?

          2. Når det kommer til alle andre emner, så jow, så får man de chancer man fortjener….

            Når det kommer til det emne, så får man ingen chancer, da tålmodigheden, forståeligt nok, for længst er slidt op….

            Så jo, i alle andre tilfælde vil man få en privat advarsel, eller man kan få svar på hvorfor ens tråd er låst, eller hvorfor man modtager en offentlig advarsel… Og hvad der nu ellers er at få svar på i de der tilfælde….

            At du (og andre i din situation), fordi du var forholdsvis ny, ikke kendte til reglerne omkring emnet, fordi du/i er forholdsvis nye, retfærdiggør jo ikke emnets genopstandelse 😉

            Det korte af det lange, der foregår sådan set ikke så meget censur på baby.dk, kun når det drejer sig om et emne…

  6. Jeg kan sige at den omtalte bruger, som folk nævnte at de savnede, engang startede et mega rabalder, og fik folk til at tro på de ondeste rygter. Og lagde privatlivs-ting ud på nettet, og sendte rundt til andre brugere, om en anden der står i forbindelse til baby.dk…

    Tro mig, censuren er yderst berettiget. Det der skete dengang var virkelig tarvelige ting, og man kan fundere over om de ondsindede mennesker som var involveret i virkeligheden er virkelig alvorligt syge…..

    Privatlivets fred blev krænket på allergroveste vis, og historien bør under ingen omstændigheder starte forfra. Hvilket faktisk er ved at ske nu, blandt andet på grund af at nogle bare ikke kunne lade være at svare skåret-ud-i-pap på diverse spørgsmål, om private sager, igen, i offentligt rum…

    Rigtig ærgerligt og utroligt tarveligt synes jeg….

    Jeg kunne nu godt tænke mig at se hvad du skrev helt præcis og ordret i din farvel tråd, og hvilke svar der var på den. For et sted der i er sikkert en god forklaring på hvorfor man valgte at slette den.

    1. Jeg ved intet om den sag, og det lyder da bestemt ikke rart. Jeg kan sagtens forstå at man ikke vil ha den op igen, men igen mener jeg – muligvis naivt – at det ville være nok at komme med en advarsel, og låse tråden. Det er det med at slette, som jeg synes virker så åndsvagt. Nye brugere aner bjælde, om hvad der er sket en gang for længe siden.

      Jeg har forsøgt at finde farvel-tråden i Google-cachen, men kan ikke finde den. Det eneste jeg kan finde er:

      ” Jeg har ikke været så aktiv den seneste tid, men har været super glad for dette forum. De seneste tre timers begivenheder på si… ”

      Skrev bare farvel, og at jeg ikke kunne være på en side hvor man slettede tråde og censurerede brugeres svar. Skrev også til Zafir at jeg ikke håbede hun slettede mit farvel, det svarede hun ikke på, men farvellet blev slettet. Hvad der så er sket, aner jeg ikke, for jeg har slettet min profil 🙂

      1. Du skrev tidligere at din tråd blev slettet med begrundelsen “for at bibeholde en god stemning”.

        Jeg er 100% sikker på at din farvel tråd blev slettet af samme årsag… Man skal jo virkelig have været langsom for ikke at have opdaget hvad der er gået forud for din farvel tråd, og derfor ville din farvel tråd også unægteligt have skabt ravage, hvad enten det var din hensigt eller ej…

        Den korte begrundelse er, at der, dengang det hele stod på, BLEV oprettet en tråd om at fremover ville alt vedrørende emnet straks blive slettet, og uden at man tog hensyn til at advare og forklare sig…

        Staff brugte flere uger på at få det stoppet på anden vis, meningen ville lytte, der for kører de nu nul tolerance på emnet, og det synes jeg man må respektere.

        Har man behov for et grundigt svar kan man jo altid skrive direkte til staff og få et svar. 🙂
        så det synes jeg man skal gøre, uanset hvilket emne det drejer sig om.

        Og jeg kan sige så meget, at siden din tråd blev slettet har der været ro omkring emnet 😉 Så tilsyneladende har det jo virket helt efter staff’s hensigt 🙂

        1. Sig mig, er du staff ? 😉

          Synes stadig at min farvel, kunne få lov til at være der, så de brugere jeg havde omgang med, kunne se jeg forlod stedet, og ha mulighed for at få mine oplysninger, hvis vi skulle fortsætte kontakten.
          Det er da fint der har været ro – eller også har staff siddet med “slette-fingeren” klar, hvert minut 😉

          Spøg til side. Vi blir aldrig enige, og jeg har hørt hvad du skriver. Det handler stadig ikke om den gamle sag, det handler om at jeg ikke er enig i måden at drive et forum på. Hov, jeg gentager vist mig selv.

          1. Nej jeg er ikke staff, og har heller aldrig været det, og ønsker heller ikke at blive det 😉

            Jeg er mariamiss6, en helt almindelig bruger, så fik vi opklaret det 😉

  7. Er glad for, tråden blev slettet, mindes den ‘savnede’ brugers aktiviteter og ønsker absolut ikke at rippe op i den sag igen. Hvis en bruger her flashede noget fra din fortid, som du ikke lige havde lyst til stod til frit skue og derfor fjernede, hvis jeg så spurgte indtil præcis HVORFOR, du slettede en kommentar, hvor stor ville din trang være til at gentage 1 år efter hvorfor og hvordan? Din side, dine regler, dine grænser, har intet med ytringsfrihed at gøre 😉

    1. Jeg synes ikke man ka sammenligne med denne side og et forum som baby.dk. Baby er fx et betalingssite, og har enormt mange brugere og muligheder. Bortset fra det, har jeg aldrig slettet en kommentar herinde.
      Måske synes jeg bare at Baby.dk, skulle skrive i reglerne at tråde der ikke faldt i deres smag, ville blive slettet uden varsel. Det var intet farligt i mine to tråde, og jeg anede intet om den tidligere brugers sag. Det var den form for censur der undrede mig, og der er grunden til dette blogindlæg 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Shame on you!

Ok….det var så den første træning. Jeg kom hen til centeret, og mødtes med “bolighuset” (træneren Ilva). Jeg…
Læs mere