Verdens bedste omelet - CopenhagenDaily
7 In mad

Verdens bedste omelet

Mmm, jeg sidder og gnasker en dejlig omelet. Jeg har altid været lidt “narhhh”, når det kom til æggekage, omelet og den slags. Måske fordi jeg ofte synes det blir’ tørt og bastant.
Forleden sad jeg så og så på “Fru Plum” i tv, og hun lavede en omelet…Den hævede op og blev helt luftig og let. Det var jeg nødt til at prøve.

Jeg varmede en pande helt op. Så den var meget meget varm. Derefter hældte jeg olie på (ret meget men ikke så meget som Plum), og lod det igen blive meget meget varmt. Så varmt at man ikke kan holde en hånd henover, i særlig lang tid. Så piskede jeg nogle æg sammen, uden andet i, og hældte det ned i den brandvarme olie. Boble, syde, hæve…. Æggemassen, koger og hæver som besat.
Når massen er nogenlunde stiv på toppen, saltede jeg og puttede fyld på. I dag var det spidskål, basilikum og fennikel. Så klappede jeg æggebassen sammen, og sidder nu og gnasker sprød fennikel og blød omelet.

Mmmm.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Pia
  torsdag 28. juni 2012 at 15:51

  easy peacy og så godt…

  Jeg ælsker omelet; morgen, middag og aften 🙂

  • Reply
   Therese
   torsdag 28. juni 2012 at 16:12

   Omelet er skønt, og fyldet kan jo varieres i det uendelige 🙂

 • Reply
  Camilla
  torsdag 28. juni 2012 at 22:06

  Der stod helt tilfældigvis omelet på vores madplan i dag, og jeg prøvede dit tip – det blev super godt 🙂 Så jeg takker for tippet

  • Reply
   Therese
   fredag 29. juni 2012 at 07:21

   Velbekomme Camilla. Den smager bare så godt 🙂 Smagte junior på sagerne ?

   • Reply
    Camilla
    fredag 29. juni 2012 at 22:35

    Nej, det gjorde han ikke – han kan ikke så godt lide æg?!? Men det kommer forhåbentlig på et tidspunkt 🙂

    • Reply
     Therese
     tirsdag 3. juli 2012 at 20:54

     Det skal nok komme 🙂

 • Reply
  Et øjeblik… » Æggemad
  tirsdag 10. juli 2012 at 18:28

  […] Therese lavede omelet efter opskrift af Camilla Plum i sidste uge og metoden med den meget varme pande og den meget varme olie skulle prøves. Og det funkede. Også selvom min pande er med teflon og vasket af undertegnede og ikke af jomfruer i strandsand ved fuldmåne. […]

 • Leave a Reply