Den lille køkkenhjælper


Et styk Spunk, godt beskidt i hovedet efter en dag i haven. Der er meget jord derude der skal prøvesmages… 😉

I dag fik jeg hjælp i køkkenet. Spunken var meget interesseret i hvad der skulle ske med kyllingen, og da jeg begyndte at skrælle grønt, måtte jeg pænt aflevere en gulerod til den lille mand.

Det har været skønt vejr i dag, og efter en hel dag i haven (aaahhhh det er dejligt), trængte vi til noget godt at varme os på. En god kylling blev smidt i ovnen i et fad. Den blev lagt på et leje af æbler, løg, gulerødder, fennikel, hvidløg og persillerødder samt gnubbet godt med groft salt. Derefter fik den en god time ved 200 grader, og af tilbehør var der  ris og en stærk karrysovs. Sovsen lavede jeg efter “Frk. Jensens kogebog” men jeg fordoblede mængden af karry.

Spunken, Kjærsten og jeg spiste med velbehag. Det blir’ ikke sidste gang vi skal ha’ søndagskylling.

5 comments
  1. Jeg kommer til at tænke på søndagskyllingen i barndomshjemmet. Den blev stegt med persillefyld dertil brun sovs og kartofler. Som prikken over i’et blev der serveret mormorsalat til.
    Din kylling ser meget mere fristende ud 🙂

    Hvor er det dejligt at høre, at I nyder at være haveejere – og at Spunken prøvesmager den. Den vidunderlige fyr … 🙂

  2. Det er altså bare så hyggeligt at have små køkkenhjælpere med sig, når der skal kokkereres:) og jeg har siddet og lavet madplan for hele oktober i dag, og din søndagskylling er hermed kommet på. Den lyder virkelig lækker – og jeg har en svaghed for ovnretter:)
    Sikke du inspirerer på madfronten for tiden. Risengrøden var jo også en succes, som skal gentages snart nu hvor min bedre halvdel også har fået smag for grøden.
    Rigtig god uge til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om