Hvis man lige kunne smutte en tur nordpå

Når jeg ser disse billeder fra mit hjemland, samt sms’er med min far om elgjagt og udendørsliv, får jeg lyst til liiige at ta’ en smuttur. Det er vist 7 år siden sidst jeg har været i Norge, og det er godtnok lang tid.
Spunken er heldigvis ved at være bedre til at køre bil, så der et et håb om at han kan klare en køretur nordpå til foråret/sommer. Vi håber, og satser.

Kunne man dog liiige tage et smut i efterårsferien. Jeg gad godt 🙂

17 comments
 1. Sådan har jeg det også lige nu. Hvor ville jeg ønske at jeg kunne plukke posevis af sortebær! Og selv indånde den dejlige rene luft i Grønland… Suk suk…

   1. Ups, havde ikke lige set dit svar:0(
    Ja, jeg har familie deroppe :0) Faktisk er jeg opvokset deroppe, og det kribler i mig lige nu når jeg ser billeder hjemmefra af efteråret… Efterårets farver er fantastiske, og vejret stilner lidt af for en stund, tror man :0) Det har åbenbart sneet i hovedstaden, Nuuk idag…

 2. Jamen, nu ved jeg jo ikke, hvor langt nordpå, I skal i Norge; men kunne I ikke tage en flyver? Det kunne Spunken nok godt klare (mine amerikanske tvilling børnebørn har krydset Atlanten én gang om året lige siden de var to måneder gamle), og hvis man ikke skal alt for langt op i Norge, er transportudgiften vel til at spare sammen til. Når jeg besøger min højtelskede søster i skærgården ved Kristianssand, koster det bare en tudse ca. Det gjorde det i hvert fald for nogle få uger siden, da det var meningen, at jeg skulle af sted; men helbredet kom i vejen, og det bliver jeg lidt labil over, når de viser billeder i fjernsynet fra dit helt utroligt smukke land – et af verdens smukkeste, med verdens smukkeste sprog sammen med fransk.
  Jeg er en gammel kone for hvem seniortilværelsen ikke helt arter sig, som jeg havde planlagt (svigtende helbred), så nu tillader jeg mig med en vis vægt, synes jeg, at fortælle dig, at der er visse ting, man ikke skal udsætte for længe, så se nu at komme af sted.
  God tur
  og hils deroppe
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  1. Hej Jytte
   Jo, fly er helt klart en mulighed, men hvis jeg skulle derop alene med Spunken, ville det blive en lidt besværlig rejse.
   Jeg er ikke rutineret bilist, så jeg ville ikke turde leje en bil når vi først var kommet derop. Der er meget store afstande, og fra lufthavn til familien, tar’ det 4 timer i bus.
   Derudover skal man køre rundt når man først er ankommet, for der er ikke rigtig nogle busser. Skal jeg bla. ud til min mormor, stopper bussen små 10 km fra hendes hus… 🙂 Så en bil er nødvendigt, og så får jeg brug for at ta’ Kjærsten med, og han har ikke efterårsferie 🙂

   Så vi må håbe på at det lykkes næste år. Spunken har 3 oldeforældre, som rigtig gerne vil møde ham.

 3. Husk søde T., du bliver KUN en bedre bilist, hvis du kører, så meget som overhovedet vel muligt – ikke ved at lade være! Du kan jo holde hvil undervejs evt. På med vanten. Fly derop, og lej en bil! Det kan du sagtens!

  1. Tak, Deborah. Jeg er dog slet ikke rutineret nok til selv at køre, så det ville være uforsvarligt. Jeg har først brug for et x antal køretimer, så det kan næppe nåes på 2 uger 😉

    1. Deborah, jeg tror ikke du kan forstå min situation. Ja, jeg har kortet men nej jeg kan ikke bare sætte mig i bilen og køre afsted.
     Man skal være tryg i situationen især når det drejer sig om andre menneskers sikkerhed. Det er jeg ikke. Derfor.

 4. Hej igen Therese
  Jeg er helt sikker på, at du kan meget, meget mere, end du selv tror.
  Da jeg i fyrreårsalderen for første gang skulle til Paris med min nye mand, blev jeg sat til at køre halvdelen af vejen på de tyske og franske motorveje. Jeg var slemt nervøs og uvillig også; men min nye mand sagde, at han ikke ville ha’ en kone, der ikke kunne klare ærterne selv. Behøver jeg at sige, at det gik fint, og at jeg siden da har kørt uendeligt mange tusind kilometer på både de tyske og franske motorveje foruden på de danske naturligvis og på de amerikanske, når jeg to måneder hver vinter er i USA.
  Du kan sagtens, og du behøver jo bare at køre stille og roligt på nogle veje, som ikke er særligt trafikerede, går jeg ud fra. Du kan da ikke resten af dit liv, sætte det på stand-by,
  når kæresten ikke har tid.
  På med vanten
  og lykke til
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  1. Jeg sætter skam heller ikke hele resten af mit liv på standby, Jytte. Jeg har tænkt mig at tage nogle rutinetimer, her i Kbh.

   For mig gir’ det ingen mening at sætte mig bag rattet i et landskab der ikke minder om det danske, med en baby på bagsædet og mig selv der vil være super nervøs, grænsende til angst. Det er uforsvarligt overfor mig, Spunken og andre bilister.

   Men tak for at du tror på mig, det er dejligt. Jeg kommer helt klart videre, måske bare ikke om halvanden uge 😉

  1. Min mormor har ikke bil/kørekort og med så kort varsel tvivler jeg på at der er andet familie der har fri til at kunne være chauffører 🙂 Men hvis det blir’ planlagt lidt bedre, med mere tid, så tror jeg bestemt at man ville kunne finde ud af noget.

 5. Hei hei og takk for koselig kommentar i min blogg og takk for at du skriver om innlegget mitt (linker til det) 🙂
  Det var en helt fantastisk tur hjem til Finnmark for meg , er du derfra du også kanskje?
  Ha en fin fredag og god helg 🙂

  1. Hei 🙂

   Jeg er fra Nord Trøndelag, Namsos/Overhalla. Så helt fra nordnorge er jeg ikke. Jeg nyter veldig å se alle bildene dine.

   Du ønskes også en god helg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om