Noget om madplaner

ugemenu
Jeg har (igen) forsøgt mig med at lave madplan, og denne gang går det fantastisk. Madplanen er for to uger, og den aften jeg skrev den, fyldte jeg samtidig de ingredienser jeg manglede ned i indkøbskurven hos “Nemlig”.
Dagen efter, kom de med varerne og det der skulle på frost røg lige i fryseren.
(Madplanen blev i øvrigt printet ud, og lamineret – lige til at hænge på køleskabet).

Der har været et par afvigelser, da vi spiste lammekølle nede hos min mor. Resterne fik vi med hjem, og jeg tryllede dem om til “luksusbiks”. Dog kun med en ekstra udgift til rødbeder, så det var helt fint.

20130401-090319.jpg

Jeg har lagt en fast suppedag ind, en fast “tøm køleskabet søndag” og en fast fiskedag. Når jeg er på arbejde i butikken, cykler jeg forbi en helt fin fiskehandler. Der vil jeg hver uge købe et stykke fisk. Sidste uge, fandt jeg et stort stykke kulmule. Faktisk var der alt for meget, så jeg kan sagtens nøjes med mindre en anden gang. Den kom ind i ovnen, med fennikel og tomater – haps, og lækkert.

I aften skulle vi have haft lammekølle, men siden vi fik det nede hos min mor, tror jeg vi laver noget kylling.

Hvad er dine erfaringer med madplaner, og hvordan gør du?

6 comments
  1. Vi laver også madplan… Tidligere lavede jeg den for en måned ad gangen, men der kom lidt for mange afvigelser hver gang. Nu laver vi den for en uge ad gangen og det fungerer fantastisk for vores familie… Og giver helt sikkert moderen lidt mere ro på:-)

    1. Ja jeg kan sagtens forestille mig at en måned ad gangen er lidt for meget. Det fungerer så godt hjemme hos os, og det er skønt at der kun blir’ handlet stort ind en enkelt gang om ugen, eller hver anden uge 🙂

  2. Det er en flot madplan, du har fået gang i. Og praktisk med forbindelsen til nemlig.com.
    Jeg prøver at tænke et par dage frem, og vi er blevet bedre til at spise rester og til at improvisere over et køleskab. Hvis jeg ser en god plan fx i Søndagsavisen, tilpasser jeg den til vores hverdag. Vi er begge ret optaget af hver vores aftaler, der tit ligger oven i eller tæt på vores normale spisetid, så der skal tages hensyn til det i planlægningen. Der bliver spist meget frostoksekødsuppe med kød- og melboller på den konto 🙂
    Jeg troede, det ville blive meget lettere, når pigerne var flyttet, for så var vi kun to. Snydt! For som antydet ovenfor er aftalerne ikke blevet færre – der er bare kun to om dem.

    1. Det er sjovt at det ikke er blevet nemmere med tiden 🙂 Det lyder også rigtig smart at fine en “færdig” plan og så tilpasse den. Det var det jeg gjorde med Femina, der også har lækre madplaner for hver uge. De kunne dog blive lidt for dyre, i forhold til hvad der skulle købes ind hver uge. Men det kan jo også tilpasses.

  3. Shit, jeg er imponeret over din madplan. Jeg har prøvet igen og igen, men jeg dur ikke til det. Jeg er alt for impuls og lyststyret, jeg kan ikke overskue, hvad der evt. er tilbage af rester, som skal bruges til en ny dag osv. Jeg gad godt. For jeg er træt af at finde på mad. Jeg gider godt lave det, men jeg gider ikke finde på. Og det skal jo til hver dag, så det ville være dejligt at slippe lidt. Men jeg dur ikke til de planer der, smart eller ej 🙂

    1. Det er jo en ærlig sag, Rikkeprikke. Enten passer det til ens hverdag eller også gør det ikke. Nu hvor vores hverdag er helt ændret, med mig der pludselig skal arbejde, så var det rigtig fint at få en bekymring mindre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere