En succes der skal gentages

Jeg satte nogle kartofler i foråret. Ikke spirekartofler der var købt i dyre domme, men bare en rest af de røde og de almindelige som jeg havde i skuffen. De havde ligget lidt for længe, og havde derfor spiret.
Ned i jorden kom de, alt for tæt, i et højbed af dobbelt højde.

20130712-205330.jpg

De voksede sig hurtigt store, og jeg har vel hyppet dem 3-4 gange. Ikke med jord, men med græsafklip når jeg har slået græsset. Jeg har en græsslåmaskine som kører på batteri, så der er ingen benzin og oliererester i græsset.

Det har fungeret helt fint, og vi har fået ca 3 kg ud af det, vil jeg skyde på. Det er da ikke meget, men fint med tanke på det er et lille højbed. Jeg høstede de sidste i dag, som vi har spist her til aften. Der er også en god portion til i morgen.

Næste år skal vi ha flere kartofler, for det kan vi da godt finde ud af 🙂

20130712-205422.jpg

En anden succes lige nu, er de sprøde “sugarsnaps” ærter. Spunken og jeg, plukker hver dag af dem, og de blir ved med at sætte nye blomster og ærter. De står sammen med nogle solsikker, de er så fine sammen. Helt klart også en succes der skal gentages til næste år.

4 comments
  1. Så dejligt:-)
    Det bliver spændende at se hvad du finder på til næste sommer, nu du er godt i gang med at prøve dig frem i år, og det ser jo rigtig godt ud.

  2. Der er intet, der slår at hente kartofler af egen avl i haven. Eller det synes jeg ihvertfald ikke. Og afgrøder i det hele taget. Det er du da god til kan jeg se. Du drukner i grønt næste år 😉

    1. Hi hi, ja. Total selvforsyning 😉
      Men du har ret. Egne kartofler, smager bare fantastisk. Jeg glæder mig til at fordoble antallet af kartofler til næste år – eller endnu mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere