Blandt vilde dyr og store træer

hej-flodhest

Store Bededag, var vi så heldige at være blevet inviteret i Knuthenborg. Min mor, Kjærsten, Spunken og jeg, tog bilen og kørte mod Maribo.
Havde vi ikke skullet forbi Holmegaard, tog det godt og vel halvanden time her fra Brønshøj, så det var ikke så galt enda.

Spunken var vild i varmen, og glædede sig til at se på tiger og ‘raff. Kjærsten vidste at hovedformålet med turen, var indvielsen af Knuthenborgs nye rutchebane “Congo Splash”. Da både min mor og jeg har højdeskræk, og Spunken er for lille, vidste Kjærsten også at han skulle alene op i den. Pyt, det er han efterhånden vandt til – stakkel. Jeg håber for ham at Spunken bli’r mere modig end sin mor, når det gælder den slags forlystelser.

rutche-med-far paa-elefanten

Vi ankom til parken, og blev fint modtaget af Knuthenborgs direktør Christoffer Knuth, samt pressechefen Søren Knudsen. Spunken blev vurderet til glimrende ulvefoder, men for lille til tigrene. Godt han ikke helt forstod hvad der blev sagt 😉

I Oasen, var der dækket op til brunch. Der var mange der var mødt frem, og der var sørget godt for os med skøn mad i rigelige mængder. Spunken syntes det var “keeeee’liii”, så han spiste lidt æg, og smuttede så ellers på legepladsen med mormor.

Naturlegepladsen i Knuthenborg, er helt fantastisk. Havde det ikke været for den lidt pebrede entrépris (199 kr), og de mange km til Maribo, ville det være et perfekt sted at ta’ hen i weekenden – kun for at være på legepladsen.  Der er hængebroer, rutchebaner, (træ-)dyr man kan kravle på, vandpumper, sandkasser og masse andet godt. Spunken var vildt med det, og kunne ha’ brugt hele dagen på den legeplads.

sand-leg vandpumpe

Det blev tid til at indvie Congo Splash, og vi smuttede hen til den. Kjærsten stillede sig i kø, og Spunken fik en is til at trække tiden ud. Der var mange mennesker der skulle med, og Kjærsten stod længe i kø. Glæden var dog stor da “Faaaaarmaaaaaaaaand” sad i vognen, og vinkede oppe fra toppen. 16 meter oppe sad han, og så gik det ellers ned i fuld fart – SPLASK.
Han var en smule våd på skjorten, men syntes at forlystelsen var herlig.

Der var linet nogle busser op, og vi fik en kort rundvisning af parken. Vi så de fine hvide ulve og så kørte vi ud på den store slette hvor giraffer, gnuer, næsehorn og andre afrikanske dyr, gik rundt. Spunken var mest interesseret i at se på buschaufføren, og ville vist bare gerne ud at lege.
Pigen der guidede, var rigtig dygtig og hun fortalte gode historier om Knuthenborg.

bus-er-lidt-keeeeliii

doven-tigerDet blev tid til (endnu) en is, og bagefter satte vi os ind i bilen. Vi kørte en tur i tigerskoven, hvor tigrene dog lå og sov deres middagslur. Det var Spunken ikke helt tilfreds med. Derefter kørte vi endnu en tur ud og kiggede på giraffer, og til slut kørte vi hen til æslerne. Dem klappede vi, og havde det ikke været fordi vi var hurtige, havde vi også fået et par æsler med hjem 😉

nu-skal-der-klappes

klappe-klappe-aesel ryk-en-balle

Knuthenborg kan varmt anbefales til alle familier. Eneste anke, må være prisen. Det er lidt dyrt at komme ind (199 kr), især fordi børn skal betale entre allerede fra 3 år (109 kr). For to voksne og to børn, løber det op på over 600 kroner, kun i entré.
En anden ting, er den dårlige netforbindelse. Naturligvis skal man være sammen med familien, og ikke surfe på sin smartphone, men når man tænker på hvor mange bloggere der var inviteret til dette arrangement, var det en smule komisk at se hvor mange der stod med mobilerne oppe i luften, for at kunne komme til at uploade fotos på Instagram. Ha ha 😉

Tak til Knuthenborg og Kompas Kommunikation, for den herlige oplevelse. Vi kommer igen senere på året, eller til næste år. Spunken er i øvrigt smeltende glad for sin nye tigerbamse – som hedder Tiger… Det var verdens bedste goodiebag, hvis du spørger ham.

 

6 comments
 1. Halløjsa
  Vi var også med St. Bededag. Og vi havde en skøn, skøn dag. I modsætning til dig synes jeg faktisk ikke, det er så galt dyrt at komme ind i safariparken. Når jeg tænker på, hvad vi giver for en indgangsbillet til eksempelvis Legoland … Men det er en udskrivning at være en hel familie afsted på udflugt i Danmark, så det er noget, der skal prioriteres.

  1. Nej hvor hyggeligt, at du så har fundet vej hertil min blog 🙂

   Jo, men for mig synes jeg også Legoland er dyrt. I det hele taget er mange af den slags forlystelsesparker dyre, og det er en skam da mange jo så netop kun kommer en gang hvert andet eller tredie år. Men det er jo klart de har nogle omkostninger der skal dækkes ind.

 2. Sikke nogle vidunderlige billeder fra en dejlig tur. Hvor er Spunken bare kær 🙂
  Hi hi – hvor morsomt, at han var mest interesseret i at se på chaufføren under busturen.

 3. Det var en helt fantastisk dejlig dag og vejrguderne var med os.
  Personligt tror jeg på at hvis priserne blev sat ned ville flere vælge at spise dernede fremfor at tage picnickurv med hjemmefra. Er du en halvstor familie kan Knuthenborg, Legoland , Tivoli , Bonbonland hurtig være noget der bliver valgt fra desværre, og det selv om man prioriterer hvad pengene skal bruges til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Skræmmende!

Med noget af den nærmeste familie, lige udskrevet fra hjemme-karantæne, efter at være inficeret med svineinluenzaen, har jeg…
Læs mere