Havetosse

allium

Vores 2. sæson som haveejere, er skudt i gang for længe siden. Vi nyder det, og i går aftes da Spunken og jeg havde spist aftensmad, sagde han “lege ude i haven?” – planerne om at få nattøj på, og så småt skulle til at putte, blev skoddet. Han fik gummistøvler og jakke på, og jeg tog havehandskerne på.
Mens han så legede i sandkassen, rensede jeg ukrudt mellem fliser og roser. Staudebedet burde også få en tur, men det må blive i eftermiddag.

sandkasseleg

Jeg nyder virkelig at ha’ en have. Det er ikke altid sjove ting der skal ordnes, men når jeg så ser at en af roserne kun er en dag eller to fra at springe ud, og at alle de frø jeg har sået i køkkenhaven så små er kommet op, glædes jeg helt ned i maven.
Jeg ville være en god “Camilla Plum”, der kunne gå rundt på mit landsted og grave i jorden. Det er jeg sikker på. Måske bli’r det sådan en dag. Nu er der først noget karriere og forstadsliv der skal udleves.

akeleje

Når jeg er ude at gå med Max, går vi af og til forbi nogen der har sat et lille havebord ud til vejen, med diverse blomster og stauder. Har jeg penge i lommen, lægger jeg 10-20 kroner i postkassen, og ta’r en plante eller to med hjem. Akelejer, er det af en eller anden grund ikke lykkedes mig at få sået, så forleden købte jeg to fine af slagsen. Den ene er desværre trampet godt ned af Max, men denne fine sag blomster så smukt. Jeg nyder den.

fotohunden

For et par uger siden, gik Kjærsten bananas med en bajonetsav, og fjernede alt det grimme rækværk rundt om terrassen. Derefter sleb han brædderne lidt ned, og så gav han ellers et par lag olie. Nu har vi en smuk terrasse, som Max bruger som soldæk og udkigspost. Brædderne holder nok ikke mange år, for det er ikke blevet godt vedligeholdt af de tidligere ejere, men nu har vi da gjort lidt for at det holder et par sæsoner mere.

krydderurterne

Som sidste år, har jeg krydderurter i potter. Blandt de mere alternative, er der i år bergamottemynte, chokolademynte og solbærsalvie (succes fra sidste år). Nu skal jeg har fingrene i en citronverbena og en appelsintagetes. Dem havde jeg også sidste år, og jeg brugte flittigt af dem.

Nu skal Spunken snart hentes i dagpleje – og mon ikke vi skal ha’ et par gode timer i haven i eftermiddag ? 🙂

4 comments
  1. Flot terrasse efter den gode oliebehandling. Pas på med bare tæer på sådan en terrasse, min datter fik for 3 år siden en splint på 4 cm tværs ind under fodballen så hun måtte på skadestuen. Hun har fået en vis respekt for træterrasser i dag, så nu har vi fjernet vores. Ja en have kan gøre underværker for sjælen, og det er altså skønt. God arbejdslyst derude 🙂

    1. Av ja, det kan der være noget om. Jeg synes ikke det virker som om at der er fare for splinter – men man ved jo aldrig. Isaac har heldigvis altid sandaler eller sko på 🙂

  2. Jeg kan godt forstå at du nyder det, eller det gør I jo alle 😀 Men ja, til tider er det hårdt arbejde, men det er også dejligt at kunne sidde på terrassen efter en dag derude og bare nyde at det hele ser pænt ud og specielt nu hvor det hele er ved at springe ud. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om