Villavejsgastronomi

figen

I går, spiste jeg den første modne figen fra mit figentræ. Jeg købte træet i foråret, og i et par uger var jeg sikker på at det ville dø, for alle blade faldt af, så der kun var 1 blad og to små frugter tilbage. Det kom sig dog efter at blive flyttet over på øst-siden, samt få en masse gødning. Nu er der poppet en masse dejlige frugter frem, men jeg tror ikke de alle når at blive modne desværre.
Den figen jeg plukkede, smagte SÅ godt. Helt sød og skøn. Min drøm er at det lille figentræ bliver til et KÆMPE træ, fuld af frugter.

hurra-kastanjer

I dag har vi været hjemme, Spunken og jeg. Han er stadig lidt hoste/snotten, og jeg er gået helt ned med ondt alle steder og småfeber. Da jeg opdagede vi manglede bleer, tog jeg mig sammen og trillede afsted med Spunk i klapvogn. Til min overraskelse, passerede vi et KÆMPE kastanjetræ, med ægte kastanjer. Jeg hamstrede grådigt de stikkende sataner, og lagde dem under klapvognen. I morgen skal jeg derhen igen og se om flere er faldet ned. Hvor heldig må man være!?
Jeg elsker kastanjer, så i aften skal de ristes og nydes. De er ikke så store, men mon ikke det går an alligevel.

doerkrans

Til eftermiddag, har jeg været krea. En ny krans til hoveddøren, er blevet bundet. Nu har jeg tændt lidt stearinlys derude så der er lys når mørket snart falder på.

Alle træer blev jo fældet i går – men det kræver et indlæg for sig. Her er SÅ lyst og skønt 🙂

7 comments
    1. Ja det er da, Sidsel. Tænk at vi har kastanjer i “baghaven” 🙂 Jeg var to minutter fra at hente min frugtplukker og gå amok i trækronen, men tænkte det nok ikke var en så god idé alligevel 😉

  1. Ih hvor lækkert med figentræ!
    Jeg leder og leder efter kastanjer men de er altid snuppet! Så nu har jeg overtalt min mors kæreste til at hamstre fra naboens træ i hans sommerhus.. Det rækker indover hans grund, så må det vel være okay 😉 jeg vil så gerne lave en fin efterårs krans til hoveddøren.. Din er virkelig smuk!! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere