Villavejsgastronomi - CopenhagenDaily
7 In haven/ mad

Villavejsgastronomi

figen

I går, spiste jeg den første modne figen fra mit figentræ. Jeg købte træet i foråret, og i et par uger var jeg sikker på at det ville dø, for alle blade faldt af, så der kun var 1 blad og to små frugter tilbage. Det kom sig dog efter at blive flyttet over på øst-siden, samt få en masse gødning. Nu er der poppet en masse dejlige frugter frem, men jeg tror ikke de alle når at blive modne desværre.
Den figen jeg plukkede, smagte SÅ godt. Helt sød og skøn. Min drøm er at det lille figentræ bliver til et KÆMPE træ, fuld af frugter.

hurra-kastanjer

I dag har vi været hjemme, Spunken og jeg. Han er stadig lidt hoste/snotten, og jeg er gået helt ned med ondt alle steder og småfeber. Da jeg opdagede vi manglede bleer, tog jeg mig sammen og trillede afsted med Spunk i klapvogn. Til min overraskelse, passerede vi et KÆMPE kastanjetræ, med ægte kastanjer. Jeg hamstrede grådigt de stikkende sataner, og lagde dem under klapvognen. I morgen skal jeg derhen igen og se om flere er faldet ned. Hvor heldig må man være!?
Jeg elsker kastanjer, så i aften skal de ristes og nydes. De er ikke så store, men mon ikke det går an alligevel.

doerkrans

Til eftermiddag, har jeg været krea. En ny krans til hoveddøren, er blevet bundet. Nu har jeg tændt lidt stearinlys derude så der er lys når mørket snart falder på.

Alle træer blev jo fældet i går – men det kræver et indlæg for sig. Her er SÅ lyst og skønt 🙂

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Sidsel
  tirsdag 8. oktober 2013 at 19:51

  Lækkert med figne og kastanjer – er det min nabo på Lindholmsvej der har kastanjer? synes jeg spottede nogle side efterår.

  • Reply
   Therese
   tirsdag 8. oktober 2013 at 20:40

   Ja det er da, Sidsel. Tænk at vi har kastanjer i “baghaven” 🙂 Jeg var to minutter fra at hente min frugtplukker og gå amok i trækronen, men tænkte det nok ikke var en så god idé alligevel 😉

 • Reply
  Ditte P.
  tirsdag 8. oktober 2013 at 20:01

  Wow, hvor er den krans blevet flot! Det har du virkelig talent for! kh Ditte

  • Reply
   Therese
   tirsdag 8. oktober 2013 at 20:41

   Tak, Ditte. Jeg hygger mig ret godt med det, og glæder mig til at lave en lidt mere julet krans til december 🙂

 • Reply
  Henriette
  tirsdag 8. oktober 2013 at 23:46

  Ih hvor lækkert med figentræ!
  Jeg leder og leder efter kastanjer men de er altid snuppet! Så nu har jeg overtalt min mors kæreste til at hamstre fra naboens træ i hans sommerhus.. Det rækker indover hans grund, så må det vel være okay 😉 jeg vil så gerne lave en fin efterårs krans til hoveddøren.. Din er virkelig smuk!! 😀

 • Reply
  Cararina
  onsdag 9. oktober 2013 at 01:50

  Hvor er det bare en super flot krans 🙂

  Rigtig god bedring til jer begge 🙂

 • Reply
  Alice M
  onsdag 9. oktober 2013 at 22:12

  Jeg boede på kollegie med en franskmand engang – hans mor kom på besøg og lavede kastanjer. Jeg var ikke fan 😀

 • Leave a Reply