Knirkende ost og herlig feta

Jeg er den eneste ostespiser i hjemmet, medmindre det er smeltet mozarella på pizza eller smeltet cheddar i mexi-mad.
Alligevel var jeg ikke bleg for at sige “ja”, da Fie fra Lahme Kommunikation, spurgte om jeg ville prøve de nye grilloste fra Taverna.

IMG_2151
Jeg modtog en flot køletaske, proppet til randen med ost. Der var de små grilloste, to slags feta og to slags græsk yoghurt.
Den ene slags feta/salatost spiste jeg i går, til en vandmelon/jordbær-salat. Den smagte SÅ godt. Cremet og lækker, med en blid eftersmag. Nu kan jeg ikke finde den på Tavernas produktoversigt men måske er det denne her som har skiftet navn og ikke længere er i en dåse.  Men god var den virkelig – og det er en skam hvis man ikke kan få den i supermarkedet. Men må man slet ikke kalde feta for feta mere? Eller skal man lede efter salatosten?…forvirringen er total.

Vi prøvede en aften at grille den nye grillost med chili. Smagen er rigtig god, men jeg kan slet slet ikke klare den der knirkelyd som tænderne siger inde i munden. Sådan lidt som at spise en vandballon…. Min mor måtte opgive at spise sin ost færdig, men jeg spiste da to stykker.
Et plus er at det for en gangs skyld er lykkedes at lave et produkt med chili, der smager af noget. Den har en god smag, og så en stærk eftersmag – men uden at det stærke dræber smagen. Osten er heller ikke for salt, som nogle af denne slags “Halloumi”-oste kan være.
Den er nem at tilberede, og skal ligge få minutter på hver side på en varm grill. Den kan sikkert også tilberedes på en grillstegepande, eller en almindelig meget varm stegepande.

Næste gang, vil jeg ta’ grillosten uden chili, og forsøge at lave en pizzabund. Jeg mener jeg har set en variant inde på en blog, hvor halloumien blev revet, og brugt som bund. Det skal prøves.

De små portionsposer med salatost, er rigtig godt tænkt. Dog ligger de ikke i lage, så det var en tør fornøjelse og ikke noget jeg vil købe en anden gang.

Den græske yoghurt er en favorit til morgenmaden. Med friske bær på, og en sjat flydende honning. Den er godt cremet, og egner sig både til dressinger eller morgenmad. Jeg foretrækker den med 10% fedt, men skal man fx. lave en taziki, kan man sagtens bruge den med kun 2% hvis man vil spare lidt på fedtet til den kraftige aften-grill-menu.

Skulle du ha’ lyst til at lave en vandmelonsalat med salatost/feta, så skal du bare skære en vandmelon i mundrette stykker. Evt. slice en bakke jordbær og blande i. Tage en stor dusk mynte, og hakke fint og så hælde en sjat rigtig god olivenolie over. Skær din salatost i store stykker og læg rundt om salaten – hvis du har familiemedlemmer der som jeg ikke bryder sig om det – eller smuldr osten ned sammen med salaten. Det sidste er min favorit, så alle smage blandes godt.
Mmm – jeg elsker vandmelonsalat !

Dette indlæg er sponsoreret, men holdningerne er helt mine egne 😉

4 comments
    1. Især halloumi har jeg ikke kunnet spise pga alt det salt, men der er disse gode 🙂 Feta er en svært størrelse syns jeg. Hvis jeg vælger ged eller får, er den sjældent så fed som den af ko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere