Oss mig, cykel, Tyskland .. - CopenhagenDaily
6 In Ikke kategoriseret

Oss mig, cykel, Tyskland ..

20140622-091854-33534904.jpg
Hvem skulle tro at denne engel kan være en bisse af dimensioner?

Spunken drømmer en masse for tiden. Jeg tænker det må være det store skift til børnehave og alle de nye indtryk som han dagligt bombarderes af.
I går vågnede jeg ved at han lå og talte i søvne “oss miiiiig….. Cykel!…. Tyskland…” Hvad Tyskland lige lavede i drømmen, ved jeg ikke, men han ved da at Max er fra Tyskland 🙂

Der bliver prøvet grænser af og det seneste hit er at række tunge i stedet for at svare igen, hvis vi siger der er noget han ikke må. Jeg skal bide mig i læben for ikke at fnise, når 1-meteren står foran mig med tungen ude af munden og rynkede bryn.

Vi bruger metoden “timeout”, når der er konflikter. Det virker rigtig godt, og vi introducerede det vel for et halvt års tid siden. Han får to advarsler, og hører han ikke efter kommer han en tur ud “på trappen”. Vi sætter ham på nederste trin, fortæller ham hvorfor han skal sidde der, og lukker så døren. Så stikker han i et hyl, vi tæller til fem og går så ud til ham. Fortæller igen hvorfor han sidder der, han siger undskyld og vi krammer.
Så er den konflikt slut, og vi fortsætter dagen.
Til at starte med, syntes vi det virkede gammeldags og underligt, men hellere dette end at ende med at gå rundt og sige nej en hel formiddag.

Bruger du bestemte metoder i din børneopdragelse?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Frederikke
  søndag 22. juni 2014 at 16:54

  Vi bruger også timeout. Her er det et minut pr. år. Andre gange ryger der en 5’er fra lommepengene.

  • Reply
   Therese
   mandag 23. juni 2014 at 23:04

   Smart med minut pr år. Det tror jeg at jeg vil indføre 🙂 Lommepenge har han ikke endnu, men god ide til den tid. De rødder til drenge altså 😉

 • Reply
  Mette
  søndag 22. juni 2014 at 16:58

  Jeg tænker konsekvens er godt uanset hvordan den praktiseres.

  Min pode lærte meget tidligt, at et nej fra mor ikke var til diskussion. Der var ikke mange nej’er men dem der var, gik jeg ikke på kompromis med. Det kom mig til gode da hun blev teenager og jeg var alene med hende. Hun respekterede de ting jeg sagde nej til uden diskussion og uden at være sur. Og fordi jeg kunne stole på hende, har hun så også, modsat mange af sine veninder, haft en stor grad af frihed.

  Man skal ikke true med ‘bål og brand’ hvis man ikke mener det… det lærer de lynhurtigt og så har man mistet deres respekt.

  • Reply
   Therese
   mandag 23. juni 2014 at 23:06

   Det lyder helt rigtigt det hele du skriver. Det er samme måde min mor opdragede mig, og hun havde ingen særlige problemer da jeg var teenager. Nogle af de andre piger i klassen, var godtnok stride 😉

 • Reply
  Trine
  søndag 22. juni 2014 at 21:13

  Ja, her ryger hun en tur i bryggerset…

  Og så vil jeg tilslutte mig Mettes ord, mine forældre havde samme taktik overfor mig og det samme anvender vi overfor Julie..

  • Reply
   Therese
   mandag 23. juni 2014 at 23:08

   Jeg er helt og aldeles enig 🙂 Bryggers er også et fint sted – Isaac ender dog med at skrue på knapper på vaskemaskinen. Hi hi. Så for ham er trappen det mest kedelige sted 😀

  Leave a Reply