Nålepude som bibeskæftigelse…

20140724-215350-78830124.jpg Jeg fik konstateret graviditetsbetinget diabetes til min sidste glukosebelastning, og var på Hvidovre torsdag i sidste uge for at få informationer omkring det, samt lagt en plan for hvad der videre skal ske.

Den seneste uge, har jeg derfor prikket mig selv i fingeren, minimum fire gange om dagen, for at måle. Til morgenmad, halvanden time efter, til aftensmad og igen halvanden time efter. En enkelt dag har jeg målt hele dagen, og havde til sidst svært ved at finde et sted i mine fingre, som der ikke allerede var prikket i.

Heldigvis har mit blodsukker ligget super flot, og under de maksimale tal. En enkelt gang er jeg gået over, og da havde jeg drukket en masse kaffe. Så ved jeg det. Kaffen får blodsukkeret til at stige mere end mad, i hvertfald hos mig. Det er i følge lægen meget individuelt.

Denne torsdag var jeg på Hvidovre igen. Jeg var så spændt på resultaterne, for jeg fik også taget en blodprøve der kunne vise mit gennemsnit for de sidste 7 uger. Resultatet lå på 33. Jeg har læst mig til at det vil sige et gennemsnit på under 6, og det er flot. Hurra ! Så slapper jeg mere af. Jeg fik også en masse ros, og hun syntes mine tal var imponerende.

Nu skal jeg fremover måle “når du synes du er nysgerrig”, så mit bud er at lægen på Hvidovre ikke længere synes jeg er så interessant 😉 Jeg fortsætter med at leve sundt, men vil hellere tillade mig selv en rigtig is i ny og næ, frem for alt det sk*de kunstige sødestof. Jeg kiggede på en “Isis” is, og kendte ikke halvdelen af ingredienserne, og så har jeg egentlig ikke lyst til at byde min krop eller mit ufødte barn det.

Så lige nu er jeg ikke længere så ulykkelig over min diagnose. Jeg skal nok sørge for at Gajolen blir født uden gener, og uden øget risiko for selv at få sukkersyge. Når jeg har født og er klar, vil jeg selv tabe mig så jeg ikke selv udvikler diabetes med årene. Nu har jeg 50% risiko for det, og det er sgu for meget.

Skulle du have spørgsmål om graviditetsdiabetes, er du mere end velkommen til at spørge.

 

2 comments
  1. Aiii, det lyder rigtig godt – tillykke med resultatet, det er virkelig imponerende at komme så godt på så kort tid. Og ja, det siger bare en hel del om det vi putter i munden. jeg spiser også heller en god is eller kage, end en masse junk hver dag. 😀

    1. Tusind tak søde. Det er vist en kombi af sund mad men også at mit normale blodsukker er ret normalt. Jeg reagerer vist mest på den ekstreme belastning, som så har givet mig diagnosen. Men pyt. Det er dejligt at ha taget så lidt på, og stadig ha godt med energi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om