Tanker om pasning

Processed with VSCOcam with 2 presetGajolen er kun 7 uger gammel, men alligevel tænker jeg over den dag hvor jeg skal aflevere ham og gå fra ham den halve dag. Han er skrevet op til to vuggestuer, for Kjærsten og jeg var jo kommet frem til at dagpleje var fantastisk men desværre for ufleksibelt mhb. på åbningstider….

Men nu kan jeg mærke at jeg begynder at trække lidt i land…For de to vuggestuer han er skrevet op til, er åbenbart Brønshøjs mest populære og umulige at få plads i før ungerne er nærmere 1.5 år. Det går jo heller ikke for jeg kan tydeligt huske at da Spunken skulle starte, så var både han og jeg mere end klar.

Hvad pokker gør man så?

Nu tænker jeg lidt over det, laver for og imod lister. Jeg skal undersøge om der er mellemveje, og om de overhovedet så er gode. Lige nu har min indre tryghedsnarkoman mest lyst til at vælge dagpleje igen. Eller måske noget med dagplejegrupper, hvor de kan passe hinandens børn hvis der er sygdom, ferie osv. Men det var jo ikke det der var udfordringen med Spunken (og er det mon så overhovedet meget anderledes end vuggestuer, med nye voksne ofte). Det var jo kun at han skulle hentes senest kl 15.30 eller 16 der kunne være en udfordring – og det bli’r han jo også nu. Men jeg ved jo ikke hvad jeg kommer til at lave, efter min barsel.
Drømmen er at butikken lever videre, men realistisk set så kan jeg også ende med at skulle finde noget andet arbejde og så er det svært at flexe.

Arh men altså. Det er vist ret godt at Gajolen kun er 7 uger, og at jeg ikke skal ta’ beslutningen her og nu. Han har behovsdato 1. september.

It’s hard to be a småbørnsmor…

 

5 comments
  1. Hvorfor nævner alle nye voksne som et vs problem? Nu har vi haft unger i vs i 2,5 år og der er ikke skiftet en eneste voksen ud (andet end lederen) på de år. Måske det bare er den perfekte vs på det punkt?

    Hvis tvivl om vs ville jeg nok vælge stordagpleje, eller starte op i dp og beholde vs opskrivningen og så flytte når pladsen er der hvis i stadig finder det ufleksibelt. Vi ville som pendlere i jylland aldrig kunne nå kl 15.30/16.00 og samtidig have et fuldtidsjob

    1. Når det gælder udskiftning af voksne, så hører jeg meget om det herovre – men måske det er fordi de fleste vikarer arbejder mens de er under uddannelse og derfor sjældent kan beholde deres vikar-job så længe, eller langt fra tage alle vagter der får tilbudt ?

      I Spunkens børnehave er der nu kommet køkkendame nummer 3 og vikar nummer 4 siden han startede i sommer. Det synes jeg er megen udskiftning. Derfor syns jeg det var dejligt at han i dagpleje kun skulle forholde sig til 1 voksen, udover de voksne som dagplejemor mødtes med i legestue.

      Jeg kunne ikke finde på at skifte fra dagpleje til vuggestue. Det er ikke fair for dagplejemor at skifte når først man har fået plads, medmindre det selvfølgelig er en del af aftalen ved opstart.

      Men jeg skal nok beslutte mig snart om det skal være lille dagpleje, stordagpleje eller vuggestue 🙂

  2. Hvorfor er det ikke fair at skifte ? Altså vi skifter jo også job inden vi skal pensioneres – som oftest – selvom arbejdsgiver skal bruge krudt på at køre en ny ind?

    De fleste har jo behov for pasning før barn er 1,5-2 år, og så må man jo “nøjes” hvis man hellere vil det modsatte end det der er muligt når behovet er der 🙂

    Det lyder godt nok også af mange udskiftninger i BH… Vores har ikke vikarer, men studerende der rejser igen, men ingen af de fastansatte er rejst/skiftet ud.

    1. Jeg syns ikke det er fair fordi dagplejemor har lagt et stort arbejde i at sammensætte en harmonisk gruppe, og lagt et stort arbejde i indkøringen. Sådan var Spunkens dagplejemor i hvert fald, og vi var til samtale inden vi fik pladsen. Så ville jeg føle mig strid ved at sige ja til en plads, for så at smutte så snart noget andet dukkede op – så hellere give pladsen til nogen der gerne vil blive der.

  3. Yngste læser til pædagog, drømmen er på specialområdet. – Første praktik var i en vuggestue, og generalisere hun vil hun helst have bettemanden i dagpleje. Dog kan knibe. De har ikke bil, kærestens arbejdstider er så tidligt som muligt/hvis muligt. til kl. 15.30, og det kan være langt hjemmefra. Yngste vil gerne have job på specialområdet, og der er arbejdstiderne jo fordelt 24/7 ugens 7 dage, årets 365 dage.
    De prøver, og er det ikke muligt med dagpleje, må de tage den vuggestue der har plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om