Uhyggelig lagkage

Vi fejrede Gajolens 8 års fødselsdag sidste weekend. Når man har fødselsdag tæt på halloween, bliver den højtid ret hurtigt en del af fødselsdagsfejringen, så bordpynten og kagen var mere halloween end flag og ballon 🙂

”Vi skal have en uhyggelig lagkage” sagde Gajolen…. Hvordan gør man lige det? Noget med blod og græskar.
Den oprindelige plan om jordbær og vaniljecreme, blev i stedet til ferskner, creme og noget rød glasur. Det blev lige præcis som fødselaren havde håbet på.

Kartoffelmel kan let forveksles med…

Dagen før fødselsdagsfesten, bagte jeg lagkagebunde. Det har jeg gjort mange gange før – alligevel undrede det mig at kagen ikke hævede – faktisk splattede den helt sammen i midten. Da jeg så havde rørt en ny portion sukker og æg sammen, rakte jeg hen mod glassene med mel og kartoffelmel. Men i stedet for kartoffelmel, tog jeg glasset med flormelis. Så gav det ret god mening at første runde ikke var hævet.
Lagkagebundene blev som de skulle, og kunne dagen efter lægges sammen og pyntes.

Vaniljecremen blev blandet med ferskner i tern, og jeg gemte et par halve ferskner til pynt. De blev skåret ud som uhyggelige græskar, pyntet med blod og kunstige edderkopper. Done. Næste år udvikler vi idéen med en uhyggelig ferskentærte.

Knask eller knep…

Som man siger i Norge. Fnis. Drengene og jeg skal ud og rasle i morgen aften. Lidt ned til vores gamle hood, og ellers så længe de gider – eller til deres græskarspande er blevet fyldt op. Så kan vi vist heller ikke presse mere ud af den højtid, og så er der et par ugers ro før næste højtid banker på.

Vi holder jul herhjemme i år – så det er vores deadline for hvornår lejligheden skal være pakket ud. Juleaften. Jeg tror det kan lykkes, for i går var Bo i Ikea efter et par kommoder. Når de er samlet og fyldt, er vi næsten i mål!

1 comments
  1. Dejlig lagkage trods en lille omvej.
    Halloween og rasle, er en speciel ting. Yngste barnebarnet stod klar og ville bare ud og rasle, hvorimod ældste, ham der snart fylder 8, ikke var spor interesseret, det gør fastelavn heller ikke.. Derfor var min datter jo på tur med yngste (Frida på 6 år). Der var ikke så mange steder der var tændt lys eller der havde græskar, pyntet op, derfor var min datter godt klar over, stederne skulle udvælges. Heldigvis var der gevinst alle stederne, og ingen afvisning. Det kommer an på hvor vi bor, om Halloween er blevet en del af de højtider der skal markeres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere