Lutter idyl hos Camilla Klump

IMG_2004

Hvornår skal vi til Camilla Klump? – spurgte Spunken i lørdags. Vi satte derfor efter morgenmaden, kursen mod Helsinge, og Fuglebjerggaard som vi efterhånden har besøgt mange gange.
Det var første gang Gajolen skulle med, men det tog han i stiv arm og sov hele vejen i bilen. Der er en verden til forskel i forhold til hvordan hans storebror var at køre bil med..

Det første der mødte os, var en masse fine får og lam. En hel mark faktisk. Vist nok noget med at Fru Plum spontan-shoppede 80 får til en god pris, og sidenhen måtte tilkøbe noget jord for at ha’ plads nok. Jeg nøjes med at købe et skrabelod eller et par sko 😉

Jeg osede lidt rundt i planteskolen, mens Gajolen hyggede sig i vognen. De fleste af mine tomatplanter, alle agurkeplanterne og alle peberfrugtplanterne, var omkommet, så jeg forsøgte at finde nogle nye. Desværre var det meste af den slags udsolgt, men en enkelt agurk blev det da til og en kardemomme, noget kål, nogle krydderurter, vandkefir, honning, krydderier og det løse.

IMG_2069 IMG_2017

 

Spunken var blevet syrlig, og ville I K K E med rundt og kigge. Hverken på grislinger eller kattekillinger. Heldigvis kunne lovning på kage lokke, og han traskede efter os.
Som altid var jeg grøn af misundelse over al den plads, og over hvor grøn hendes have var.
Camilla Plum, gik rundt og viste en flok mennesker rundt, og derfor var caféen reserveret til dem. Heldigvis var der åbent i en tilbygning nede i den gamle have, så vi fandt en bænk nær et af de gamle æbletræer, og fik lidt kage.

Der var så dejligt. Spunken sad og spiste jordbærkage mens Gajolen lå i græsset. Det var næsten som at være med i en gammel film, tilbage i PS Krøyers tid. I øvrigt så var kagerne farligt gode. Især rabarberlagkagen, som Kjærsten fik. Den opskrift skal vist støves op, inden fødselsdagssæsonen sætter ind.

IMG_2064

Kjærsten og Spunken, rendte rundt i solskinnet og leget gemmeleg

Til jer der endnu ikke har været på besøg i Helsinge, se at kom afsted. Der er skønt, og dine sanser bli’r forkælede af smukke planter, skønne dufte og velsmag.
IMG_2011

2 comments
  1. Hej Therese, hvis I en dag fik lyst til en tur sydover så skulle I tage at besøge gartneri Toftegård ved Haslev, de har oceaner af tomat og peber/chiliplanter samt div. krydderurter

  2. En vidunderlig udflugt – billederne udstråler tiden fra P. S. Krøyer, Spunkens hat passer så godt ind 🙂

    Alt det der er af spændende ting på Sjælland, uha, det er langt hjemmefra når det skal foregå med offentlige transportmiddel eller på cykel, Heldigvis har vi også mange dejlige oplevelser her i Vest/Nordvest jyske 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om