3 dages juicedetox

…juicekur, juicedetox, juice-cleanse, juicefaste. Kært barn har mange navne.

IMG_0629

Med under tre måneder til vores bryllup er jeg begyndt at tage de grove midler i brug. Kan så afsløre at den dér delle på ryggen som jeg gerne vil af med, ikke forsvinder ved juice men nok responderer bedre ved træning 😉

Naboen og jeg startede på en 3-dages juice cleanse fra “Slow Juice Copenhagen”. Pakken indeholdt friskpressede juicer i fine 300 ml flasker, tre kokosvand, en citron, seks breve urtete og en “Rawbar” som snack når man var færdig med kuren.
Køleskabet blev fyldt godt op, motivationen var i top og så var jeg klar til at gå i gang tirsdag morgen.

I “brugsvejledningen” stod der hvordan man skulle starte dagen. Et glas vand med citron først, og efter en halv time skulle mandeldrikken indtages. Den indeholder en masse gode fedtstoffer, som gør det nemmere for kroppen at optage de mange vitaminer fra juicerne. Derefter drikker man juice hver 2-3 time, og topper op med vand og urtete ved behov.

Juicerne smagte egentlig ret fint. Der var en del ingefær og chili i, så jeg fik lidt halsbrand de første gange jeg drak dem. Det gik dog over, og jeg tænkte ikke mere over det. IMG_0654

Jeg var ikke sulten efter de første mange flasker. Første dag gik ret fint til efter middag, og så kom der en dundrende hovedpine. Det kan der ha været flere årsager til (hård styrketræning mandag aften, den tid på måneden, ingen kaffe hele dagen). Derfor snød jeg, og lavede en lille kop sort kaffe – og det hjalp en smule… Derefter snød jeg alle tre dage, og drak en enkelt kop sort kaffe. Herregud, tænkte jeg for min motivation for at tage de tre dage, var at komme tilbage på sporet og væk fra snacks og hurtige kulhydrater.

De tre dage gik overraskende godt. Jeg var da sulten af og til, men værst var egentlig 3. dagens aften. Der var det virkelig fristende at sætte tænderne i noget varm aftensmad. Eneste minus de tre dage, var at jeg faktisk havde dårlig mave hver eneste dag (og stadig har). Det er som om at mavens naturlige tarmflora er skudt helt ud af kurs, så det skal der arbejdes på nu.
3 kg røg af, det ene er nu tilbage men det lader til at jeg efter tre dage med almindelig mad har kunnet holde to af de tabte kilo. Det er ikke så tosset.

Kunne jeg så finde på at gøre det igen?

Både og. Jeg havde egentlig lyst til at ta tre dage igen, inden bryllypet. Evt. på den helt grønne juice de har. Det eneste der afholder mig fra det, er at min mave er så ødelagt af det lige nu. Energien har været ok, og huden i ansigtet ser lidt friskere ud.

Nu ser jeg hvor mange dage der går før maven er i orden, og så tager jeg en afgørelse når vi nærmer os. Nu ved jeg i hvertfald at jeg kan, og at det ikke var så slemt som jeg havde frygtet.

I øvrigt så fandt jeg også ud af at man skal passe meget på med hvad man spiser når man kommer tilbage til normalen. En skøn kyllingesalat var ok, fredagsslik var liiiige i overkanten 😉
Jeg er ikke så sulten efter kuren, så mine portioner er mindre end ellers. Det vil jeg prøve at holde fast i.

Endnu et tip herfra, vil være at slå dig sammen med en ven/veninde. Det var fedt at kunne skrive sammen med naboen, og bakke hinanden op når vi var ved at gå kolde – eller ha’ lyst til at sætte tænderne i noget andet end sugerøret fra juicen.

2 comments
  1. Så sejt gået, må jeg indrømme. Stærkt du kunne gennemfører.
    Jeg kan straks gå til bekendelse, jeg er ikke fristet. Og var det så det eneste der kunne fjerne en bestemt delle, så ville jeg kunne leve med den, det du fortæller om dårlig mave gør jeg vil takke nej, dog vil jeg indrømme, at det kunne jeg gætte mig til, altså det med maven, det giver langt de fleste detox kurer generelt, efter min viden/erfaring.
    Glæder mig så meget til at se dig i din fine kjole om ca. 3.mdr. Se det smukke brudepar med de skønne brudesvende/sønner.

    1. Der er ikke længe til nu 😀
      Det frister heller ikke så meget at prøve endnu en juicekur, vil jeg sige 😉 Der gik 4-5 dage før min mave var i orden igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere