Hyldeblomstsaft der smager af hyld

hyldeblomster til saft

Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige opskrifter på hyldeblomstsaft. Fælles for mange af dem, er at de enten er for søde eller for sure…
Sidste år prøvede jeg Lone Landmands opskrift, med 50 skærme til to liter vand. Dén er god – og succesen er nu gentaget i første hyldeblomstsaftsrunde i køleskabet.

Om tre dage skal jeg nyde et glas saft eller to. Mmmm, jeg elsker den smag!

I år får jeg nok lavet to omgange, og alt bli’r frosset ned i halve liter i poser. Så holder det sig, jeg behøver ikke tilsætningsstoffer og det fylder mindst.

Haven har det godt disse dage. Roserne har fået en masse sol, men knap så meget regn så de bli’r vandet et par gange om ugen. Vandingen foregår ved at jeg lægger haveslangen ved 2-3 roser og så får de vand i 10-15 minutter. Med mange roser, tager vandingen et par timer, men sådan må det være. Det er en bedre måde at vande på, for det tvinger roserne til at lave lange rødder så de kan suge vand nede, i stedet for at lave rødder i overfladen til “sjatvanding” – altså, det har jeg læst. Om det er botanisk rigtigt og muligt, aner jeg ikke, men det gi’r god mening og virker her på matriklen.

Grøntsager og frugt er der ikke meget af i år. Lidt ærter, tomater og kartofler bli’r det til, og så måske nogle bær hvis fuglene lader dem være i fred. Krydderurterne trives, og jeg forsøger at huske at bruge dem. Igen i år tænker jeg over at jeg bør lave en liste over de ting jeg ærgrer mig over jeg ikke fik gjort, så jeg kan starte op med det næste år. Måske husker jeg det 😉

 

2 comments
  1. Mine er slet ikke nået dertil endnu – men så snar de er, så skal der også laves hyldeblomst saft af nogle af skærmene og senere, saft af bærerne. 😀

  2. Hvor er det en god ide mht. det at fryse ned, hvis bare jeg havde pladsen i mine 3 kurve 🙂 – Nu skal jeg bare overvinde mig selv til at klippe de offentlige tilgængelige, jeg ved godt jeg må, men tør jeg? – Blev overfuset af en engang, og det sidder desværre på rygraden.
    God fornøjelse med dine hyggestunder med hyldeblomstsaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere