Forsythia forsyninger til Norge

Selv om det er 42 år siden min mormor boede i Danmark, husker hun mange ting hernedefra. Særligt én ting er på hendes læber, når vi nærmer os forår. Så sent som i dag spurgte hun i telefonen; “Blomstrer den smukke gule busk endnu?”. Det er “forsythiaen” hun mener, og jeg måtte skuffe hende og sige at den ikke blomstrer endnu.

Hvad hun ikke ved, er at der om 3-4 dage ankommer en pakke med en lille buket forsythiagrene, så hun selv kan se dem blomstre i stuen. Altså hvis de overlever – og kommer igennem tolden. Jeg har pakket dem i en frysepose med fugtigt køkkenrulle. Der er to fryseposer. En med de gule grene og en med vintergækker og erantisser.

Min mormor bor i midtnorge. 3,5 times kørsel nordpå, fra Trondheim. Der er ingen forsythia deroppe, og går du til en blomsterhandler koster en almindelig hortensia som vi får smidt i nakken for en 50’er langt over 300 kr. Jeg var ved at falde bagover da jeg så priserne på “brændende kærlighed”, “pelargonier” og de billige orkidéer. En “fredslilje” kostede 150 kr…Man kan ikke få en potteplante for under 100 kr. (tør ikke tænke på hvordan priserne på den slags er i Tromsø).

Jeg har selv overvejet om jeg skal plante en forsythia i haven. Man kan få nyere sorter der ikke vokser så bredt og vildt, men derimod holder en fin facon så de ikke fylder så meget. Måske skulle man få lidt gult i haven.

 

 

6 comments
  1. Ja, du skal da have en forsythia 🙂 Jeg havde en i min forrige have, og man bliver så glad når den springer ud! Her har jeg ikke forsythia, og det er en fejl.
    Hvor bliver din mormor bare glad når hun får sin pakke. Det er da en fantastisk gave at modtage 🙂
    Jeg er glad for at jeg bor her i det lune (hm … ikke i disse dage) Danmark hvor vi kan købe billige blomster året rundt …

    1. Det må vist ende med en forsythia i haven, ja. Jeg skal vist ha’ lavet en liste over alle de planteønsker jeg har til min have. Så er det mere overskueligt når tiden kommer til indkøb og plantning.

    1. Jeg håber sådan at pakken kommer sikkert frem, så hun får flotte gule blomster på bordet inden længe 🙂

      De skal nok overleve kulden. Min erfaring er i hvertfald at de gør.

  2. Kan godt forstå din mormor finder disse forårs billeder frem i erindringerne, Jeg mindes en meget smuk buket på min fødselsdagsgave hvert år fra min farmor. Det var vintergækker (har fødseldag ultimo feb.)
    Håber både tolden og din forsvarlige indpakning gør, din mormor får nogle dage med både vintergækker og forsythia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om