1 ud af 9 børn bliver undfanget med hjælp - det er mange
3 In mig/ reklame

1 ud af 9 børn er undfanget med hjælp udefra

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Lahme Kommunikation og Fertilitetsmessen

Det tog noget nær tre måneder at lave Spunken (altså…ikke 3 sammenhængende måneder vel, men I ved hvad jeg mener). Med Gajolen tog det fire måneder. Jeg var 29 år første gang og 32 år anden gang.
For år tilbage ville det være en sen alder at gå i gang i, men det gik fint og uden problemer.

Andre i omgangskredsen var ikke lige heldige. Jeg har set til at det kunne tage år før der var to streger på testen, at nogle aborterede flere gange, søgte om hjælp og var ude i flerårige projekter projekter for at få ønskebarnet. Noget der tærede hårdt på kvinderne og ikke mindst deres partnere.
Inseminering, reagensglasbehandling, ægdonation og utallige ture til hospitalet med et økonomisk pres fordi kun de første 3 gange var gratis.

Det er ikke ualmindeligt

Hvert 9. barn der fødes i Danmark, er skabt ved fertilitetsbehandling. Det er alligevel ret mange, men hvorfor er det så stadig et tabu?

Hvert 2. par der har problemer med at få børn, har problemer pga. dårlig sædkvalitet hos manden. Men det gør ham jo ikke mindre mandig. Men måske er det sådan mange mænd har det, og derfor skal man ikke tale om det.

Mange kvinder får diagnosen PCO. Det gør det svært for dem at få børn. Heldigvis er der kommet meget fokus på den lidelse, og hvad man kan gøre for at komme den til livs.

For første gang, slår Bella Center dørene op til en stor fertilitetsmesse. For at komme tabuet til livs og for at give dig al den information du måske står og mangler eller ikke tør spørge om.

71% af alle par i fertilitetsbehandling med egne æg og sæd bliver forældre indenfor fem år efter påbegyndt fertilitetsbehandling.

Jeg vil gerne udlove 2 x 2 biletter til Fertilitetsmessen den 22-24 april.

Måske har du ikke lyst til at skrive en kommentar, i så fald så send mig en email. Det er bloggens navn med et snabela i midten og Gmail punktum com i enden.

Jeg trækker de heldige vindere onsdag den 11. april.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria
  tirsdag 14. marts 2017 at 15:03

  Tak, at du også sætter fokus på dette emne.

  Jeg er selv ufrivillig barnløs og har de sidste 6 år forsøgt at få børn – de første 5 år på mere “økologisk” vis, og det seneste år i fertilitetsbehandling. Et opslidende og hårdt forløb, som endnu ikke er slut.
  Jeg er endnu ung (27 år) og får ofte at vide, at jeg har masser af tid og ikke må miste håbet. Men det er svært at blive ved med at tro på, at det nok skal lykkedes.

 • Reply
  Celena
  tirsdag 14. marts 2017 at 22:39

  You are good to post this. Fertility issues should be open and talked about… the process is stressful enough without feeling it is taboo to open up to others. I have been blessed with 3 boys without treatment but some of my close friends have not been so lucky xox

 • Reply
  Karin
  onsdag 15. marts 2017 at 09:02

  Har så ondt af de familier hvor de står overfor ufrivillig barnløshed.
  Jeg selv blev gravid med første fødte som 26 årig. Jeg droppede p-pillerne og fik ikke menstruation, jeg blev gravid ved første skud, sådan skete det også ved nr. 2, som blev født 4 dage før min 29 årig fødselsdag.
  Min yngste har fulgt i mit fodspor, første fødte fik hun som 26 årig, han er også blevet lavet ved første skud, og som min datter sige, jeg var hjemme på weekend fra Rumænien, så det er helt korrekt. Nr. 2 er også ved første skud, og da var min datter 28 år.
  Håber virkelig der snart findes bedre muligheder for de ufrivillige barnløse.

 • Leave a Reply