Store havedag på Fuglebjerggaard

Vi satte os ind i den hvide Peugeot, og kørte mod Helsinge. Nanna (min ikke-længere-bloggende-men-søde-genbo) og jeg. Hun kørte – selv om jeg har kørekort, kører jeg ikke. Det skal jeg snart lave om på, for det er ret tosset. Egentlig.

Destinationen var Fuglebjerggaard. Camilla Plum holdt “Store Havedag”, med alskens aktiviteter, kaffe, kage og åben planteskole.

Jeg har været deroppe mange gange efterhånden. Spunken var ikke særlig gammel, da vi første gang kørte derop på besøg.

Vi begyndte i planteskolen, for vi var der i meget god tid. Salvie, mynte, appelsin-tagetes, citron verbena, blandede kålplanter mm. Det var svært at begrænse sig, og jeg har da vist også brugt budgettet for planter til haven den kommende sæson.

Det blev tid til kaffe og kage. En skøn rabarberkage med jordbær, luftig flødeskum og stykker af noget der mindede om en lidt sej lagkagebund. Ikke tosset. Herligheden blev indtaget i den store lade, med duft af halm og lyde af brægende får – og så Camilla Plum der sad og forsøgte at få fat i “le-manden” der skulle komme og holde kursus i at slå med le.

Efter kaffen, gik vi i samlet flok – der var kommet en 20-25 mennesker – rundt i Camillas krydderurtehave. Hun delte ud af sin viden om de hårdføre, de mindre hårdføre og alle de helt særlige krydderurter. Der var smagsprøver i massevis, og jeg endte da også med at købe endnu et par krydderurter efter rundvisningen.

Camilla Plums have er skøn. Fuld af særlige planter, plads til skvalderkål, fritgående høns, imponerende væksthuse, hyggelig gårdbutik, kæmpe samling af frø og krydderier….Der er alt hvad et øko-hjerte kan begære. Havde jeg boet tættere på, kunne jeg sagtens se mig selv om havenisse og frivillig deroppe.

Vi var mætte af indtryk, så resten af dagens program sprang vi over og tog vores grønne herligheder med hjem til forstaden. Næste år tror jeg at jeg vil derop igen. Hvis manden med leen kom, havde det sikkert været spændende at se og lære hans teknikker. Medarbejderen “Aslak” skulle lave en rundvisning i de mindre kendte planter, og også det ville sikkert være en stor inspiration at få med hjem til forstadshaven.

Næste gang putter jeg nok i øvrigt både et par killinger og en uldgris i bagagerummet. De kræ er ikke til at stå for!

Tak for en skøn skøn dag på Fuglebjerggaard.

4 comments
  1. Når du fortæller om en så dejlig tur til et sted hvor der er mange glæder mht. udelivet, så “savner” jeg tiden hvor jeg boede på landet, stedet hvor vi have, heste, køer, grise alm + vildsvin, høns, duer, kaniner, hund, kat, får, geder, kunne blive ved, og det var ikke en gård, men et hus, hvor der tidligere var stort værksted, som vi havde ombygget til stald, der var 3 td. land. Jeg finder så lige minussiden frem, hvorfor jeg bor i byen, og med microhave, og det passer til mig. Her er der ikke andre dyr end et myggenet kan modstå 🙂
    God søndag – den skal vel bruges i haven 🙂

  2. Havedage er så hyggeligt – nåede dog ikke med i år. Jeg er egentlig heller ikke det rettet publikum, da jeg kun har min lille altan. Der er bare noget over stemningen (:

  3. Jeg har jo læst med alle de gange I har været deroppe og hver gang har jeg sagt til mig selv at, jeg på et eller andet tidspunk BARE må derop og kikke. Det er dog endnu ikke blevet en realitet, men måske næste år. 😉 Det er nemlig bare så vildt hyggeligt ud.

  4. I love her shows! She is so relaxed and cool… I admire when people can be self sustainable. We also watch the Mandelman series on Swedish TV 😉 Glad you had a good time!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Skræmmende!

Med noget af den nærmeste familie, lige udskrevet fra hjemme-karantæne, efter at være inficeret med svineinluenzaen, har jeg…
Læs mere