Om at være god nok og ikke give andre skylden for egen (manglende) succes

Ja, ok. Temmelig tungt emne at bringe op, her i efterårsferien. Men i morges brugte jeg lige fem minutter oppe i soveværelset, med åbne vinduer, sol på næsen, tanker, styrketræning og et koldt glas vand. Fordi jeg allerede havde slugt to kopper kaffe i en ruf og maven rumlede utålmodigt efter et “brødfix”.

Der er to ting jeg vil skrive om, men essensen er den samme.

Krop og livsstil

For snart et halvt år siden, købte jeg et kursus hos Jane Faerber. LCHF på den hårde måde, med hjælp og støtte. Jeg tabte mig 6 kg, var glad i låget og følte mig egentlig klar til at fortsætte. Men som så mange andre dårlige vaner, er også spisevaner og selvlede svære at bryde.
Sommeren gik, og efteråret kom. Jeg har i perioder været LCHF, og efter de første 2-3 dage har jeg SÅ meget energi, og er faktisk også gladere og mere initiativrig.

Når jeg ikke er LCHF falder jeg ned i sofaen, tager det deprime fjæs på og spiser ostemadder om dagen og kulhydratsfester om aftenen. Det lyder måske frelst at stille det op på den måde at kulhydrater er fjender…men for mig er de det absolut. Jeg har højt blodsukker – ikke faretruende i følge endokrinolog og læge, men jeg skal tabe mig og sørge for at holde blodsukkeret stabilt. Med diabetes i nærmeste familie, skal der ikke meget til før jeg får det, og det vil jeg virkelig gerne undgå.

Så jeg véd LCHFer godt for mig, måske er noget helt andet godt for dig 🙂

Men nu er jeg på sporet igen. Der er stadig plads til middagsaftaler, et glas vin og hyggelige ture. Men jeg skal simpelthen holde mig i skindet i hverdagen også i weekender uden planer.

Måske vil jeg øve mig i at dele mere af det her på bloggen.

Jamen hvorfor kan de andre når jeg ikke kan

Arbejdsløshedshatten har siddet på mig i halvandet år nu. Men der er kommet nye regler omkring selvstændig virksomhed, og måske er det lige præcis dér jeg kommer ud af fjerene og i gang. Jeg vil stadig gerne finde nogle timer at supplere egen geschäft med, og det får jeg måske også inden længe.

Det er svært for mig at være tilfreds med hvad JEG gør.

Min skønne genbo og jeg, har lavet mandagsmøder og fredagsmøder  (online). Det hjælper, og vi fortæller hinanden hvad ugens opgaver er. Fredag laver vi en opsummering – og klapper hinanden på skulderen. Det er fedt, og jeg bli’r bekræftet i at jeg har gode planer, motivation og får eksekveret det jeg planlægger.

Min store udfordring er at jeg ikke tror på mig selv. Eller jo, måske 5 minutter ud af dagens 14 vågne timer. Derefter er det en nedadgående kurve af jalousi, negativitet, opgivenhed og research i hvad de andre gør og hvorfor jeg ikke kan. Det er jo HELT tosset, og jeg er klar over det. Nu ta’r jeg tyren ved hornene og vil være opmærksom på det – og gøre noget ved det. Genboen har fået besked på at stoppe mig hvis jeg begynder på det og måske det er lige det der skal til.

Nå… måske det er nok for nu. Jeg har fået afløb i over 500 ord, men nu er jeg i gang. Der skal vist skrives mere om de to emner.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
  1. Dejligt du kender vejen LCHF. For den berømte type 2 diabetes er ikke til at spøge med, jeg har fået den helt ind under huden, er i dag på insulin, flere slags, da jeg ikke kan tåle metformin. Min mave kan ikke arbejde med det. Krydser fingre for vinteren, december kan tillade lidt goder fra julemaden i kombination med LCHF.
    Det med arbejdsløshed kan dræne på selvværd og energi. En god løsning du og din nabo har fundet. Krydser fingre for du snart finder den rette løsning for dig både som lønmodtager og som selvstændig.
    Glæder mig til at hører/læse meget mere om disse emner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere