Påske med trodsigt barn, sol og gode naboer

Legepladsen ved Forum. Kan varmt anbefales.

Spunken er 7 år. Snart 8. Han prøver grænser, i den grad. Ikke ved at lave ting han ikke må, men med ord og drillerier.

Hans lillebror står som oftest for skud. Der bliver drillet og manipuleret. Når jeg tager ham i det, får jeg en klagesang og himlen med øjnene. I det hele taget får jeg forskud på hvordan det er at have en teenage(pige) af og til 😉

Det er jo bare en fase, jeg ved det. Men hold nu op altså, min tålmodighed testes. Den der lille søde en gang så “morglade” fyr, kan være så tung at danse med som æslet fra Peter Plys.

Når påskeferien er slut, skal vi tilbage til faste rammer, regler om hvilke aktiviteter man må have og hvornår. Det har det faktisk med at hjælpe, at der er så faster rammer som muligt, så dagene er forudsigelige. For os voksne er det dog også vigtigt med ferie, så påskeferien har været lang og afslappet.

Labre drinks og dejlige hapsere fra Oliviers. Skønt sted.

Gode naboer

Bortset fra syrligt humør hos ældste barn, har denne påskeferie taget prisen som den skønneste i 100 år. Vejret er simpelthen så strålende, og beslutningen om at blive hjemme har været lige i øjet.

Vi har siddet ude til klokken 22, med gode naboer, mens vores børn legede sig helt trætte. “Det var ligesom nytårsaften, moar”, sagde den yngste da jeg puttede ham lidt i ti.
Det er den slags ting man husker fra barndommen. At sommeren var lang, med lange aftner hvor man stjal chips uden at forældrene så det, var længe oppe og legede uafbrudt med børnene på vejen.

Der har også været familiebesøg, påskeharejagt, tur i skoven og på legepladser og i dag skal vi til påskefrokost 100 meter op ad vejen, hos flere gode venner. Vi er heldige.

Brødrene kan også enes. I går legede de længe sammen.

Der kommer en hverdag igen

Det er helt ok med mig, at hverdagen kommer tilbage på tirsdag. Jeg er så godt i gang med “mine egne” planer, og her i ferien er yderligere drømme og planer stødt til.
3×6 timer på kontoret, gør godt for videreudviklingen af de planer, tænker jeg.

Fortsat rigtig god påskeferie til dig!

1 comments
  1. Det er dejligt med ferie, både de små som med en ekstra fridag, påsken der er lidt længere, eller sommerferien der er lang. Det er dejligt med dagligdagens rutiner, det er for mig dem der betyder mest. Det er jo også de dage der er flest af. Det er skønt når det er muligt. Min yngste som er socialpædagog har jo et meget svingende arbejdsskema, så har hun pludselig en hel uge der hedder 7 – 14.45 bliver hun forvirret. Men børnene kan bedre forstå strukturen. Som min datter ofte tænker, er det regelmæssigheden, eller en energifyldt mor der er vigtigst.
    Dejlig påske du og dine er blevet krydret med indtil videre. Ønsker for dig/jer,de sidste dage bliver lige så skønne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om