Søndagsmelankoli og hønseafsked

Søndagsmelankoli. Den sidder i maven. Som en lille knude, mellem ribben og under mellemgulvet.

Jeg er vant til følelsen. Så længe det er sådan den føles, er det ok. En lille smule søndagsmelankoli, kan være en ok måde at afslutte en uge på.

Knuden kan også vandre videre op til brystet, med hjertebanken og grådlabilitet. Det får den ikke lov til i dag, jeg vil holde den i en spændt bue og bruge dens energi til dagen. Senere skal jeg tage afsked med mine fire høns – piv. Men det går næppe an at tage dem med til Vanløse. (Efter jeg skrev dette, blev hønseafskeden rykket til på onsdag).

De flytter op til min søster, så de bli’r i familien. Det glæder mig, og jeg kommer nok til at tage derop af og til for at hilse på de fire damer. Livet som hønseejer har været rigt for sjælen. Får jeg nogensinde en have igen, vil høns stå først på listen af anskaffelser.

Øjeblikke der var

I højtalerne spiller rar musik. Noget pop, noget folk og en hel del alternativ, skramlet, guitar. Lydtapetet holder mig fast i søndagsmelankolien. Mange dele af “mit gamle liv” slutter eller skifter her i denne sommer. At skulle tage afsked med hønsene, sender mig tilbage til virkelig mange gode øjeblikke i mindebanken.

Jeg øver mig i at se det gode i minder. Alt for ofte skubber jeg dem væk, hvis det minder mig om en tid der ikke kommer igen, og hvis de på nogen måde gør bare en lille smule ondt. Det er ok at det gør ondt. Det er ok at blive ked af det. Det er ok at lade sig rive med. Jeg øver mig.

Ferien venter

Vi holder ikke rigtig ferie endnu, hvor rigtig en ferie nu end kan blive her i Covid tiden. I stedet tager vi på nogle udflugter sammen, eller tager ud og spiser om aftenen. Små hyggelige oplevelser.
På mandag smutter drengene med deres far til Jylland. Fem skønne dage hos farmor, hvor også faster og fætre/kusiner er. Det bli’r skønt for dem 🙂

Mens de er afsted, skal jeg arbejde. Der er nok at lave for tiden, og det er jeg taknemmelig for. Når jeg har fri, rykker jeg ting ned i lejligheden og nusser lidt rundt dernede.

Jeg har købt en lille smule møbler, der er blevet samlet. Snart, når endnu en seng er købt, kan drengene og jeg prøve at overnatte dernede.

2 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om