Det måtte jo ske – noget om surdej, påske og en langsom tirsdag

Jeg har hånet, voksenmobbet, grinet og øffet af alle dem der har brugt Coronatiden på …. surdej.
Fordi mit feed på Instagram og Facebook, pludselig flød over (tøhø) med boblende deje.

En kæææææmpe videnskab, som selv de mindst foodieagtige typer, pludselig gik op i med liv og sjæl.

UNDSKYLD til alle jer som jeg har hånet!

Nu har jeg fandme selv lavet en surdej. Jeg nurser den, fodrer den og nu skal jeg bage med den for første gang – efter at have brugt 24 timer på noget koldhævning. Så jeg tager det tilbage. Det er ikke (særlig) åndsvagt at få en ny hobby.

Dejen er nu hældt ud på køkkenbordet, delt op i mindre stykker og smækket på en bageplade ind i ovnen. Den yngste konstaterede tørt at det “ikke ligner rosinboller”, så hvor meget optur de to drenge får over mine surdejsboller, står endnu hen i det uvisse.

Solrig tirsdag venter

Drengene kunne godt tænke sig at komme en tur til Amager, så når vi har spist, tænker jeg vi tager tøj på og finder en metro. De vil gerne have deres løbehjul med, og så ved jeg at der er dømt god motion for mig, der kommer til at halse efter dem ned langs strandpromenaden.

Jeg hoppede på vægten i morges, og kan vist konstatere at jeg godt kan tåle at få pulsen lidt op. Det har været et langt år, med meget lidt motion, så det er vist ikke kun surdejen der er lidt blævret i udtrykket. Mine to kettlebells står og glor på mig hver morgen når jeg finder tøj frem, men det er bare lidt som om at motivationen ikke helt er tilstede.

Når træningscentrene åbner igen, skal jeg simpelthen afsted – tænk at man kan få det sådan 😉

Drengene har ferie, det har jeg ikke – men lige i dag tænker jeg at det arbejde der venter på mig, godt kan vente til den håndfuld dage jeg har alene, når drengene tager hjem til deres far i påsken.

Påske så det svier i øjnene

Her er pynt overalt. Stort set. Det er virkelig blevet påske. På bordet står en fin buket tulipaner, i lampen hænger påskeæg og dingler. På bordet er den gamle påskedug og på mange af lejlighedens flader, står der kyllinger, får og harer. Gajolen ELSKER det, og spørger hver dag før sengetid om der også er pynt i morgen…… og så dropper jeg at pakke det væk, selv om det næsten svier i øjnene med så meget pynt på så få kvadratmeter.

Min mor var her i søndags, så der lavede vi en påskefrokost med det hele. Flot dækket bord, sild og god tid til at spise og snakke. Vi har aldrig haft de store påsketraditioner, men en frokost hører sig til.

Har du påskeplaner i år?

Pynter du op til påske?

1 comments
  1. Starten af påskeferien var jeg på mini ferie hos min den yngste og hendes familie, så jeg fik mulighed at opleve børnebørnene både som, sure, oprørske, grænsesøgende, glade og fjollede.
    Nu slapper jeg af og bager kage til hygge med varm kakao og en god bog i sofaen.
    Påskepynt oh ja, det er næsten på niveau med jul, her hos mig, med æg og papirklip i vinduerne, og kyllinger og harer på hylder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere