Jeg kan lave risotto, men ikke koge et æg

I går lavede jeg mad til mig selv. Altså varm mad. En ret nem risotto. Når jeg har aleneaftener, ender det ofte med noget hurtigt fra køleskabet, en pizza udefra eller noget andet nemt. Det var også tæt på at jeg ristede et stykke brød, men da jeg åbnede køleskabet så jeg gryden med hønsefond som jeg lavede forleden. Det kan holde sig ret mange dage på køl, men med både svampe, risottoris og spinat i fadeburet, var der ikke langt fra tanke til handling.

Hønsefonden, var egentlig bare resultatet af to øko kyllingeskrog, kogt i en gryde sammen med lidt løg og gulerødder. Jeg har aldrig praktiseret det før, for når man googler “hønsefond” kommer der bøvlede opskrifter frem med 6-8 timers kogetid, reduktion osv. Det har jeg ikke orket.
Så lagde jeg mærke til at Bo gjorde det på en anden måde, altså bare ved at koge et par skrog med urter, et par timer, og så si det hele.
På køl med det, og så lægger fedtet sig ovenpå, mens der nedenunder ligger noget mumset væske med god smag. Lige til at overskue – så det er jeg også begyndt at gøre.

Nem risotto

Jeg svitsede et hakket løg og to fed hvidløg, i lidt af kyllingefedtet. Derefter på med tre deciliter risottoris, der fik lov til at svitse med et minuts tid. Derefter hældte jeg en sjat af hønsefonden på, lod det koge ind, og fortsatte ellers i tyve minutters tid med det. Ude i altankassen, hentede jeg persille og basilikum. Choppede det op, sammen med tre håndfulde spinat og rørte det i risottoen. Det fik lov til at stå lidt tid og trække, så jeg var sikker på at risene var gennemkogte.

Imens stegte jeg svampe med en pakke øko bacon. Ikke helt hårdt men heller ikke så det var blødt.
Risottoen fik en god håndfuld revet vesterhavsost, og blev serveret med bacon/svampedrys.

Nemt, billigt (fordi jeg havde alle ingredienser) og langt sjovere end en ristet rugbrødsmad med ost.

Bed mig ikke om at koge et æg

Her til morgen, lavede jeg morgenmad til mig og Bo. Ristet brød, ost, kaffe og….. æg. Det har jeg simpelthen aldrig lært, at koge æg. Så nu er det egentlig bare blevet til at det er “oeuf surprise” . Det må være en overraskelse om de er blødkogte eller hårdkogte. Skal jeg lave æggesalat, står jeg med bløde æg. Skal jeg bruge blødkogte æg til morgenmad, bliver de hårdkogte…. oftest.

I dag blev de blødkogte. Sådan alt for bløde, så noget af det hvide var lidt splattet. Yrk. Jeg tager tid på dem, gør som Lisa siger man skal så man altid får perfekte æg…men altså. Det virker ikke. Men pyt. Morgenmaden var dejlig alligevel.

En tur i biografen

I eftermiddag skal jeg mødes med skønne Marie. Vi skal i biffen, på den helt gammeldags dejlige måde. Vi mødes ved stationen, tager ind til byen og drikker et lille glas vin før filmen. Vi skal se “Pagten” inde i Grand, som er en af mine yndlingsbiografer.

Nu står der oprydning på programmet. Lige straks starter hverdagen 100% og nu er jeg i mål med oprydning i køkkenet. Der er en del der mangler i både stue, soveværelse og på drengenes værelse, så jeg sorterer, rydder op og tager stilling til tings vigtighed på det plads vi har. Bunker vokser ret hurtigt, og jeg mangler et par steder hvor ting skal bo fast. Især nu hvor ungerne begynder at skulle lave lidt lektier eller læse om aftenen, så er det rart hvis der er en station for de forskellige aktiviteter.

Rigtig god lørdag til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere