At “give away” eller ej..

Jeg ved ikke hvordan jeg har det med de “give aways”… Jeg har set mig selv, deltage i et par stykker nu, og for nylig vandt jeg faktisk. Det gjorde mig glad. Måske handler en give away, ikke KUN om at få læsere, og gi’ gratis reklame for produkter?

Hvad er din holdning?
Ville det være nollert, med CopenhagenDaily, give aways?

11 comments
 1. Dem jeg har deltaget i, det er to, der handlede det kun om at få flere læsere og ikke andet og egentlig bryder jeg mig ikke om det. Så jeg er stoppet med at deltage, da jeg mener man kan få læsere på andre måder en at skulle gi’ et eller andet væk. 🙂

  1. Det er jo også lidt sådan jeg har det. Jeg deltager aldrig hvis man skal melde sig som fast læser, eller linke. Men måske man kunne lave “giv væk”, uden at folk skal binde sig til noget…. Bare fordi det er rart at glæde andre ?

   Jeg må tænke over det 🙂

 2. Hm…
  Ind imellem syntes jeg det tager overhånd med de “Giv-væk” der er – mest fordi det oftest er i stooore stimer de kommer.
  Hvis det er “Giv-væk” med store løjerlige krav om likes og fast-læser mm. så skynder jeg mig at springe over – og videre til andre blogs i stedet. Men er det “Giv-væk” med hjerte og sjæl, så melder jeg mig gerne hvis det er noget jeg egentlig godt orkede at vinde.

  Ah, jeg er noget blandet med det – konceptet var godt, men blev siden udhulet gevaldigt…

 3. Min konkurrence var ikke for at skabe flere læsere eller reklamere. Det var en bodylotion som jeg ikke selv fik brugt, og så ville jeg hellere glæde andre med den, i stedet for bare at smide den ud. Dog skulle man være fast læser, og det var som sagt ikke for at få flere læsere, men mere fordi at jeg synes dem der har læst med på min blog siden dens start, skulle have en større chance, end dem som kun kom forbi min blog, fordi de ville vinde 🙂

  1. Det var nu heller ikke dig, jeg som sådan tænkte på. Men at man skal være fast læser, finder jeg måske lidt pudsigt? Nu er jeg selv fast læser hos dig, for nemhedens skyld, men kan se på antallet af læsere her på bloggen, og hvor få der er faste læsere, at der er mange der vælger ikke at være det. Hvorfor ved jeg ikke. Måske fordi de allerede har bloggen i deres Google reader, eller andet steds.

   Nu må vi se, om der overhovedet kommer en give-away 🙂

 4. Når jeg giver noget væk, så gør jeg det via Facebook eller email, så det er personligt. Jeg tager indimellem kontakt til mennesker, som jeg tror kunne være interesseret i en ting, jeg ligger inde med og som jeg ikke bruger, fordi jeg bedst kan li’ den metode at give noget væk på.

  Som jeg oplever det, er samtlige give-aways på diverse blogs en form for “hiven efter besøgende”, pakket ind på forskellige måder, men efter min mening må folk selvom, hvad de gør. Jeg blander mig ikke, men jeg tillader mig at have en mening om det. Den fik du nu 😀

  1. Det er også sådan jeg har opfattet det, men på det seneste er jeg stødt på en del af de gave udleveringer, hvor man kun skal skrive en kommentar, og ikke melde sig som alt muligt. Det synes jeg er ok, men altså…ja, det er sgu svært.

   Og tak for din mening. Jeg elsker at høre meninger 🙂

   Ha en dejlig aften.

   1. Jeg melder mig, når jeg kun skal skrive en kommentar og når jeg har lyst til at vinde det, der vises frem, men der kommer aldrig nogensinde give-aways på min blog. HVIS der på noget tidspunkt gør, så bliver det sådan noget “du kan få det for at hente det” ligesom den blå avis osv. 😀

    Nå, nu er det vist slut med aftenen, så jeg må hellere sige godnat 😉

 5. Her i december kører jeg jo en del giveaways som en del af en større julekalender, og jeg synes simpelthen, det er SÅ skønt at kunne give nogle af de ting ud, som jeg selv er allergladest for.

  Vi har så også gjort en stor indsats for at samle de præmier ind, som vi allerhelst selv vil eje – eller som vi allerede ejer og er virkelig glade for – så derfor er der “en mening med galskaben” – præmierne er nøje udvalgt.

  Vi har talt længe om, hvordan vi skulle afvikle de forskellige kalendergaver – og vi har efterhånden prøvet lidt forskellige måder.
  Selvfølgelig er det klart nemmest for folk at deltage i de konkurrencer, som blot kræver et indlæg med en mailadresse – men når der bliver lagt et stort arbejde i at arrangere en giveaway, og der er en fin præmie på spil, så synes jeg egentlig heller ikke, det gør så meget, at bloggeren også selv får noget ud af det – fx i form af flere faste læsere, medlemmer af FB gruppen osv.?

  Hvis folk ikke gider, så er det jo nemt at lade være med at deltage – vilkårene er jo klare for alle helt fra start – og jeg kan også tydeligt se, at der er flere deltagere, hvis det kun kræver en hurtig kommentar.

  I min verden er en give-away en win-win-situation for både bloggeren, sponsoren og læseren – men vi kan da godt være helt enige om, at det nogle gange tager lidt overhånd med krav om både link på blog, følg med på twitter, facebook, bloglovin, google osv.

  Jeg ville i hvert fald elske en give-away her hos dig – især hvis den kan indfange dit hyggelige univers 🙂

 6. Hvis man tror at folk gider læse ens blog regelmæssigt på længere sigt fordi man giver ting væk, så er man da på et sidespor, når give-aways stopper så stopper hits’ne . Handler det bare om at få mange ligegyldige faste læsere eller handler det om at få en kerne der gider indvoldere sig i det læsestof man sender ud… Ja så skulle man da give gaver til dem der har været de mest trofaste læsere hvis du spørger mig!
  Hvad er bedst kvantitet eller kvalitet ? … det er jo individuelt !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om