Forskellen på 1. og 2. gang

Det er egentlig lidt sjovt, at tænke over hvor anderledes jeg opfører mig som 2. gangs gravid.

miefreywaiting

 Illustrationen, er lavet af den talentfulde Mie Frey. De er så skønne, de gravide damer!

Første gang, var jeg konstant i kontakt med diverse apps. “Hvor stor er baby nu”, “Hvilken frugt tilsvarer baby i størrelse”, “Sådan har du det” og hvad man ellers kunne komme i nærheden af.
Nu skal jeg tælle på fingrene, for at huske hvor langt jeg er henne – det dér med 10+ et eller andet. Jeg har skrevet ned i min kalender, hvornår der er nakkefoldsscanning, men glemmer det ofte og troede her i morges at jeg skulle i næste uge (det er så først efter påske).

Første gang, var jeg meget skrap med alt hvad der hed makeup, sæbe, creme, shampoo osv. Nu bruger jeg det som jeg plejer – men har da skiftet deoen og mascaraen ud til noget uden hhv. aluminium og tilsætningsstoffer.
Shampooen er alligevel naturlig, og sæben ligeså. Men helt uden duft er det ikke.

Jeg har været en tur ved frisøren og købe min elskede krøllecreme “Motion Lotion” – som jeg på ingen måde ville bruge første gang. Men da det ikke er noget der rører hovedbunden, kan jeg ærlig talt ikke se det dårlige i det. Jeg har også købt en farvebombe, til at friske farven i håret op. Det skal heller ikke røre hovedbunden, så mon ikke det går.
Første gang, gik jeg med udvoksninger og slidt hår i 9 måneder, plus al den tid jeg fuldtidsammede.

Jeg spiser mine vitaminpiller, jern og det man ellers skal. Kaffe drikker jeg kun op til tre kopper af, men jeg har da allerede spist en enkelt rød bøf og lidt for meget foie gras. Mon ikke det går… I øvrigt så vil jeg varmt anbefale Clippers koffeinfrie kaffe. Jeg drikker den om aftenen, hvor jeg ellers normalt ville ta’ en kop almindelig kaffe.

Det er faktisk ret så afslappende at være 2. gangs gravid! – og det syns’ Kjærsten vist også 😉

 

12 comments
 1. Vil slet ikke fortælle hvad jeg gjorde da jeg var førstegangsgravid!!! Var heldigvis blevet meget klogere, da jeg var gravid med nr. 2 .. 😉 godt man tænker sig om i 2014

  1. Hi hi, ja Anne.
   Det er godt man tænker sig om, men desværre har medierne det også med at skræmme unødigt meget. Jeg var så stresset 1. gang over alt det jeg mente jeg skulle gøre rigtigt. Nu er jeg heldigvis mere rolig 😉

 2. Man skulle starte med nummer to. Og det er ikke kun graviditeten, der er anderledes. Jeg synes også, at jeg fik en mere afslappet holdning i forhold til forskellige standarder med hensyn til nummer to barn; behovsudsættelse eller klare sig med storebrors hjælp 😉

  1. Det er jeg glad for at høre, Frederikke. Jeg synes desværre jeg hører mange fortælle om hvor forfærdeligt det var at få nummer to…. jeg satser på at vi får det lidt nemmere, da Spunken generelt var en forfærdelig baby. Ha ha 😉

 3. Først og fremmest tillykke! Hvor er det dejligt at høre! Jeg kommer forbi til et personligt tillykke en af dagene:-)
  Det er helt klart “nemmere” anden gang. Nok mest fordi man ikke har så meget tid til at tænke over alting hele tiden. Men også fordi man er mere rolig omkring alt muligt, man behøver eksempelvis ikke tjekke at babyen trækker vejret helt så ofte;-) ej heller bekymre sig lige så meget om hvor meget tøj de skal have på (hurra for alle de erfaringer man allerede har)
  Til gengæld vil du sikkert også, ligesom jeg, opleve kaos nå nye højder! Og det synes jeg allerede nu, efter 4 måneder med 2, om et år eller 2 sidder jeg sikkert og tænker: hvad vidste jeg dengang!
  Skidt med kaos, det er herligt med alle de unger!!!

  1. Tusind tak, søde. Jeg glæder mig til at se dig – og bebsen – snart.
   Ja, det bli’r godtnok spændende at prøve at få det hele til at gå op….ha ha.

 4. Jeg tør næsten slet ikke tænke på alt det jeg gjorde da jeg ventede dig, da var alt jo nærmest tilladt og ingen talte om at fosteret kunne tage skade…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om