Blødt tøj, solopgang og et tip til sprød kylling - CopenhagenDaily
2 In familien/ featured/ mad

Blødt tøj, solopgang og et tip til sprød kylling

snart-er-det-julSpunken i går, da vi var på café. Der var pyntet op med en masse juletræer, og Spunken begyndte ikke at glæde sig mindre til jul 🙂

Sikke en overskrift, tænker du måske. Men med tanke på at jeg forsømmer denne blog noget så frygteligt, så er jeg næsten nødt til at samle lidt flere emner i ét indlæg 😉

Drengene og jeg er stået op. Gajolen har været vågen fire gange i nat, og været en halv time om at falde i søvn hver gang. Der er lige brudt to fortænder ud på én gang, så jeg tænker han har lidt ubehag i munden. Mon ikke vi napper os en middagslur senere i dag.
Vi slapper af i blødt tøj og varme sokker. Det er koldt udenfor, og en smule fodkoldt. Jeg elsker sæsonen for tykke sokker – så meget at det er for galt at jeg endnu ikke har lært selv at strikke dem. Se fx. på de her smarte nogen.
Sunken er ved at komme sig over en gang øjenbetændelse – første gang vi har det skidt her på matriklen, og vi er bestemt ikke fans. Der bli’r lokket med mælkesnitter og andet, hver gang der skal dryppes øjne. Heldigvis virker medicinen hurtigt, og nu ligner han ikke længere Rocky.

Der er helt stille her til morgen. Selv Max gad ikke rejse sig fra sit lune hjørne i stuen, og Spunken og jeg trissede ud i køkkenet og satte kaffe over, mens brødet ristede. Da solen begyndte at stå op, pegede han ud af vinduet, og sagde “det ligner ild”. Det er egentlig alt for sjældent man ta’r sig tid til at nyde solopgangen, så der stod vi i nogle minutter og bare kiggede.

Forleden lavede jeg de sprødeste kyllingefileter. Det kom sig egentlig at jeg på bedste stoddermanér havde lyst til nuggets…Men jeg måtte finde på noget andet, og gik derfor ind på Pinterest og søgte hist og her.
Jeg kom frem til følgende opskrift:

sproed-kyllingKyllingeinderfileter, 18 stk
Æg, 2 stk
Hvidløg, 1 fed
Cornflakes uden sukker (jeg brugte Urtekrams glutenfri)
Parmesan, ca 4 cm revet  (som du selv river, for det man køber færdig revet smager ikke særlig godt)
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader

Pres et fed hvidløg ned i to piskede æg. Knus fem-seks deciliter cornflakes, og bland dem på en tallerken med revet parmesan, salt og peber. 
Vend fileterne i æg/hvidløg og derefter i den sprøde blanding. 
Læg dem på en rist (jeg tog en rist fra en bradepande og lagde op i ovnene store bradepande med noget bagepapir under), så der er luft både over og under kyllingen. 

Steg kyllingerne i ca. 15-20 minutter. Tag en ud af ovnen og skær den over, for at være sikker på den er gennemstegt. 

Man bli’r helt glad af sådan noget mad, og så er det hverken friturestegt eller fuld af mel. Det er jo en ekstra bonus, hvis du spørger mig.
Næste gang vil jeg lave det med lidt tandoorikrydderier i paneringen, og så servere en god bønnesalat og noget aubergine-snask til.

Nu er det tid til lidt mere kaffe, mens drengene leger og hygger sig. Gajolen begynder så småt at ligne en nullermand, så det er vist også tid til at støvsuge. Jeg støvsuger 4 gange om ugen for tiden, for Max fælder helt utroligt meget. Det er fristende at støvsuge hunden når man nu er i gang, men jeg børster i stedet de store totter underuld væk.
Max blev i øvrigt 2 år her den 13. november, og det blev naturligvis fejret med “lagkage”. Spunken havde bestemt hvad Max skulle ha’ i fødselsdagsgave, så nu er vi et pivedyr rigere.

cykelmyg

Senere skal Gajolen og jeg til fødselsdag hos min niece. Vi ta’r cyklen derned, for Gajolen kan ret godt li’ at sidde bagpå og sige “brrrrr” mens jeg cykler.
Spunken må blive hjemme og hygge med sin far. Selv om øjenbetændelsen ikke smitter mere, er han træt i hovedet og trænger til at ha’ lidt fred – uden sin lillebror.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  conny
  søndag 22. november 2015 at 10:26

  Småbørnsliv, når det er bedst – især når øjenbetændelsen er på retur. Og i dag er småbørnslivet lige blevet en “snetand” bedre.

  • Reply
   Therese
   lørdag 28. november 2015 at 20:43

   Åh ja, småbørnslivet har sine sorger og glæder. Heldigvis flest af de sidste 😀

  Leave a Reply