Den daglige grød

IMG_8153Gajolen er lidt af et madøre – eller ret meget et madøre. Det er ikke sjældent jeg får at vide han har spist meget frokost, og for nogle uger siden var sætningen enda: “Han har spist to portioner grøntsagskarry, men da han så de to små spise havregrød ville han også gerne ha en portion af det” …

De fleste morgener, laver jeg havregrød. Det går hurtigt, og jeg spiser det ofte selv. I morges, puttede jeg en håndfuld søde tranebær i, og andre morgener er der rosiner, lidt æblestykker, tørret mango eller andet frugt i.

<—– Er det grød du laver til mig dér, moar?

Før jul, modtog jeg en lækker kurv fra Lahme, fuld af lækkerier fra Urtekram. Det primære produkt, var fuldkornsgrødris – og jeg prøvede dem som erstatning for almindelige grødris til risengrød…..det var ikke godt….Det blev kogt længe, meget længe. Alligevel smagte det som perlespelt i mælkesnask.
Resten af posen, vil jeg koge og bruge i salat tror jeg.
Den eneste der godt kunne li’ grøden, var Gajolen. Han spiste en hel portion, og kunne nok også spise det igen 🙂

Her i det nye år, vil jeg gerne blive lidt bedre til at finde på morgenmad. Det bli’r ofte det samme, både til mig og ungerne – og det gør det egentlig ikke meget nemmere at vi alle foretrækker noget forskelligt. Jeg ender med at spise enten grød sammen med Gajolen, eller en skive ristet rugbrød med ost.
Spunken spiser noget havrefras af en slags, og måske en halv bolle med syltetøj og noget frugt i en skål. Kjærsten foretrækker en ristet bolle med kødpålæg og agurk.

I en periode lavede jeg “kold havregrød” som jeg stillede i blød i køleskabet. 1 dl havregryn, 1 dl mandelmælk, chiafrø, tørret frugt, lidt frisk frugt og noget vaniljepulver eller kanel. Måske jeg skal begynde på det igen.

Hvad spiser du og dine børn til morgenmad?

Indlægget indeholder affiliate links.

 

6 comments
 1. Jeg har ingen børn selv, men i hverdagene spiser jeg oftest havregryn med en form for müsli oven på og så minimælk. Tilsætter ofte lidt sukker også, men det ville jeg gerne vende mig af med 😛 I weekenderne er det ofte udskåret frugt og en ristet bolle eller et rundstykke med SMØR <3 og ost 🙂

  1. Jeg har købt noget “sukrin gold”, det er ret godt på havregryn, i stedet for almindeligt sukker.
   Mmm ja, jeg er også ret vild med boller med smør – og det skal være ægte smør. Mmmmm. 😀

 2. Mine “børn” bestemmer jeg ikke over mere, og selv spiser jeg rundstyksbolle med ost og derefter marmelade, eller skyr med mysli eller frugt, en sjælden gang imellem havregrød med frugt – uhm. Jeg prøver at huske at spise rugbrød med hytteost, avokado og peberfrugt, men dosmersedlen glemmer det.

  1. Jeg kan ikke med skyr…har virkelig prøvet meget, og den eneste der glider ned, er den fra Brugsen/Thise. Rugbrød med hyttesost og grønt, lyder dejligt. Den putter jeg på listen, for jeg har faktisk både avocado og peberfrugt, så jeg mangler jo kun hytteosten 😀

 3. Drengen: havregrød og youghurt. Førstnævnte med kanelsukker.

  Før bootcamp spiste jeg aldrig. Nu har jeg lært at spise skyr – økoskyr uden noget som jeg rører op med vaniljepulver fra urtekram og så 7-10g hakket 80% mørk chokolade for at lidt fedt i alle måltider. Det smager efterhånden godt.

 4. Det er lækkert han er så god til at spise.
  Mht. fuldkornsgrødris, er det blevet min livret, når jeg får de almindelige bliver jeg skuffet, nyder smagen af det lidt grovere, har svært ved at levne, og svært ved at begrænse mig. Det er så lækkert med smørklat og kanel. Har dog aldrig forsøgt at lave risalamande, og da jeg skulle lave det til jul prøvede jeg den almindelige risengrød, (undskyld her glemte jeg altså begrebet MADSPILD) Jeg vil hellere den grove. Jeg faldt pladask for den første gang. Men har det også svært med den fine havregryn, er mere til 5 kornsgryn fra Kornkammeret etc. Så mon ikke det ligger der. Sådan har jeg det med alle grødtyper, det skal være meget grov, og helst med bid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om