21 uger og lige ud af landevejen

I Spunkens babybog, har jeg sat en række mavebilleder ind. Det første er taget i uge 19, så det gik jo op for mig at vi lige skal huske det her til Gajolens babybog også. I går tog Kjærsten et par billeder, så nu er det første i rækken i hus. Uge 21….Det er over halvejs.

IMG_2173

Alt går som det skal. Jeg er tilknyttet Hvidovre, og en fødselslæge som jeg besøger hver 5. uge ca. Mit blodtryk opfører sig som det skal, og i uge 28 finder jeg ud af om blodsukkeret også gør det. Da jeg var gravid med Spunken, havde jeg på dette tidspunkt taget 5 kg på, og jeg står stadig ved 0 nu. Det er godt, og jeg gør hvad jeg kan for at holde vægtøgningen på det minimale – selv om det er svært nu hvor det igen er is-sæson, jordbærsæson og lange dage i butikken gør det fristende at gå i 7/11 efter en croissant.

Gajolen sparker og blopper rundt. Jeg har faktisk kunnet mærke ham helt siden omkring de 13 uger, og det er nok fordi jeg både ved hvad jeg skal mærke efter samt at moderkagen denne gang ligger på bagvæggen. Med Spunken lå den fortil, så der var lidt ekstra “buffer”.
Jeg har også mærket de første spark på ydersiden af maven, og nu går der ikke længe før de bli’r så regelmæssige at Spunken og Kjærsten også vil kunne mærke det.

Men det er en sjov størrelse at være 2. gangs gravid. Jeg har købt en lille fin trøje i str. 62, men ellers intet købt. Det eneste der skal investeres i, er en seng – på et tidspunkt. I starten kommer han jo bare til at ligge i sin lift, så der er ingen grund til at ha’ en stor tremmeseng klar. Jeg er dog lidt forelsket i denne her, og kunne godt tænke mig den – for Spunken ligger stadig i midten af vores dobbeltseng, halvdelen af natten. Derfor er jeg nødt til at ha’ Gajolen på den anden side, når han skal ammes om natten.

6 comments
 1. Sikke en smuk mave du har.
  Stort tillykke med graviditeten, dejligt at høre om en graviditet der går godt
  – og jeg kender udmærket trangen til søde sager 🙂
  Har du overvejet en graviditetsgruppe, hvor du kan mødes med andre gravide, der har det som dig?

  Kærlig Hilsen Mette

  1. Tak Mette. Jeg er medlem på et par fora samt facebook, men bruger det virkelig lidt nu som 2. Gangs gravid. Men helt sikkert en god ide for kvinder der venter første barn eller føler behov for et netværk udenfor vennekreds og familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om