Drengen med de to ansigter - en hårdkogt dreng må man sige
4 In featured/ gajolen

Dr. Jekyll eller Mr. Hyde

haardkogt-type

Gajolen er den sødeste dreng, han leger godt både med andre børn og med sig selv. Han er observerende, høflig, lidt forsigtig men kommer godt efter det når vi er ude i puderummet. Han er SÅ sød og mild, siger de i vuggestuen. Faktisk synes de af og til at han er FOR mild af sig, og glæder sig over at han af og til siger fra hvis de andre børn er lidt for strenge.

MEN

Når han kommer hjem, er han djævlen selv…. eller tæt på i hvert fald. Han kaster Schleich dyr efter hunden, kradser Spunken. Smider bolde efter os, hyler over at få “nej”, klatter mad og drikke på gulvet. Han er S T R I D. At få ham i tøjet er en kamp, for da laver han den rygradsløse regnorm der ikke samarbejder – til gengæld griner han imens.

Spunken er heldigvis temmelig tålmodig, så det kommer aldrig til slåskampe. Han har heldigvis også sit værelse han kan gå op på, hvis Gajolen hærger for meget.
Det samme gælder Max, der også er meget tålmodig. Jeg er dog meget påpasselig og lukker Max ud hvis jeg kan se at Gajolen er på krigsstien.

Jeg mindes ikke at Spunken var sådan da han var 2 år…..men det kan da godt være han var det. Jeg trøster mig med at Gajolen i hvertfald har en blid side, og krydser fingre for at denne fase snart er ovre.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  mandag 14. november 2016 at 14:15

  Uhhh, nu er det, at jeg fristes til at skrive noget klogt, som jeg har læst et sted. Hader selv, når jeg forsøger at lyde klog, så jeg vil indledelsesvist plædere for noget tilgivelse. Here we go: Det er et mega-sundhedstegn, at de flipper ud derhjemme. TÆNK på det, næste gang du fragter dit skrigende barn rundt i hjemmet i taskegreb fordi det er gået Dr. Jekyll-amok. Det er fordi, de føler sig trygge hjemme, at de tillader sig den nedsmeltning de var for pæne til at lave i institutionsregi. Det er fordi I gør det godt som forældre. Basta og hurra ❤️

 • Reply
  Karin
  tirsdag 15. november 2016 at 07:23

  Hihi, synes jeg hører noget lignende fra min yngstedatter. Otto der fylder 2 på fredag (ja hvis vi tager udgangspunkt i termin så skulle Gajolen og han jo være lige gammel), han er mindst om ikke mere genstridig. Det er flitsbuen der spændes, når han skal skiftes, i og af tøj. Sidst vi var sammen var det noget med hvilken stol og hvilken placering ved spisebordet der skulle kæmpes. Yngstepigen forsøger at tage pædagogkasketten frem, men den må falde, den fungere ikke når det nu er ens egen. Erkendelsens time. Selv Frida tager ved lærer, og hun er jo kun 6½ mdr.
  Yngstepigen glæder sig til hverdagen begynder 1. dec. Da begynder hun i job.

 • Reply
  Catarina
  tirsdag 15. november 2016 at 15:03

  Hi hi, jeg kan kun nikke genkendende til det – de amme ord fik jeg i børnehaven og sådan var det bestemt ikke altid derhjemme, men allerede ved 4-5 års alderen udlignede det sig og han var generel sød altid og har været det lige siden. Creapy

 • Reply
  Catarina
  tirsdag 15. november 2016 at 15:08

  Hi hi, jeg kan kun nikke genkendende til det – de amme ord fik jeg i børnehaven og sådan var det bestemt ikke altid derhjemme, men allerede ved 4-5 års alderen udlignede det sig og han var generel sød altid og har været det lige siden. Creapy …..

 • Leave a Reply