Slut med sut

I fredags var en stor dag. Slut med sut. Gajolen stoppede med at bruge sut. Kold tyrker. De skulle op på suttetræet, og så var der ellers frit valg på alle hylder i legetøjsbutikken.

På vejen ind til Frederiksberg Have, var det nok jeg der var mest nostalgisk. Den sut, som blev proppet ind i hans mund da han var en time gammel. Eller måske enda kun 20 minutter. Fordi storebror NÆGTEDE sutten, og samtidig var et mareridt af en baby der aldrig sov. Jeg var fast besluttet på at sutten skulle introduceres for lillebror, så vi slap for en utrøstelig lille der konstant hang i mit bryst.

Men nu, var det slut.

Helt ok, for han har ikke godt af den mere. Tænderne er skæve (de retter sig heldigvis igen), og han udtale er måske også lidt bagud pga. sutterne. Vi går til talepædagog, og hun har nævnt mere end én gang at sutten kun skal bruges om natten – men det har han været pænt ligeglad med, og holdt sine suttestash rundt omkring, så han straks kunne finde en ny, når jeg tog den han havde i munden ud.

Vi stod af ved Frederiksberg Have. Det slog mig at han aldrig har været der, så da han kom ind i haven og så de lange stier, de høje træer og sjove fugle, var han ét stort smil. Han løb rundt, satte sig på bænke, kiggede på svanerne og grinede. Sutten i munden, for den skulle lige suttes helt færdig.

Suttetræet var let at finde. Gajolen gav mig sutten, jeg satte den på snoren og hang den op. Så kiggede han på dem, vinkede og var klar til at gå. Det var det. Slut med sut. Jeg stod med vand i øjnene, klar til at trøste den “stakkels” dreng, men det var der sgu ikke nogen grund til…han var videre.

Traktor med lys og lyd

I legetøjsbutikken, kiggede han på alle hylder. Jeg frygtede han valgte den kæmpestore ubåd eller et andet monstrum, men til min store overraskelse faldt valget på en medium størrelse traktor, med lyd og lys. Den skulle han ha’ og så tog vi ellers hjem. Han nåede at lege med den et par timer inden vi skulle hente storebror, og så var den seance slut.

Han har ikke nævnt sutterne siden.

Søndag fandt han en sut, stak den i refleks i munden. Da jeg sagde “jamen skat, du er jo holdt op med sut” så sagde han “Nå ja”, smilede og gav mig den.

Indsæt selv overrasket emoji her…. 😉

Det er simpelthen gået SÅ nemt.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

3 comments
  1. Hvor det glæder mig det er gået så nemt at vinke farvel til sutten. Krydser fingre for tænderne retter sig.

    En fortælling.
    Otto har også sagt farvel til sutten, det gjorde han i efteråret, og det til trods for Frida stadig er flittig bruger af mindst 3 sutter på samme tid. Det er farven der gør det, Otto ville ikke have Frida´s sutter grundet farven. Han var lige så dygtig som Parcal, så det er to seje drenge. Tumbs up.

  2. Congratulations to Gajolen! I remember when we dropped off Alexander’s sut (or rather his collection) on the tree in Charlottenlund. I think that it was harder on me than him 😉 We did it just before we left Denmark and we told him that it was his way of leaving a bit of him in our neighbourhood. He liked the idea…. and the car that we bought him at the toy store too! Happy week ahead!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om