Sidste sommerdag – det er ok med mig

Regnen siler ned udenfor – heldigvis fik drengene regntøj med i morges, men den ældste har ladet sine gummistøvler blive herhjemme. Jeg håber det går. Hans sneakers er blevet sprayet et par gange, så medmindre han hopper i vandpytter, håber jeg han kan holde tæerne tørre.

Snart er det efterår

Det er egentlig fint med mig at sommeren er ovre. Jeg har med tiden lært at holde af efteråret, og kan se det smukke i “forfaldet”. Lune strikkede trøjer, tørklæder og uldsokker er jeg glad for. Så kom an kolde tid, men vent lidt med mørket.

I eftermiddag skal vi ha Walter med hjem fra skole, så eftermiddagen står i Legoens tegn, tænker jeg. Så må jeg forsøge at lokke lillebror med i køkkenet, så de to store kan få fred. Det er ikke altid helt nemt at være det 3. hjul.

Inden da, skal jeg ha lidt forskelligt fra hånden. En jobansøgning sendes ud. Et par sider skrives i min bulletjournal. En ny plade lyttes til (og skråles højt til). Haveplaner lægges og et par mails skal skrives. Der er egentlig nok at se til.

Sprøde friskplukkede æbler

Hele herligheden akkompagneres af skoldhed kaffe og et sprødt ananasæble. Jeg har nemlig været på æblerov i nabolaget (og manglede æbler til aftenens boller i karry). Et hemmeligt sted, lidt herfra, står både anansæbletræ og et discoveryæbletræ, med lange grene udover en tjørnehæk. Jeg fyldte et net med sprøde frugter. Haps.

Når vi nu taler om æbler, så har vi desværre ikke nogle selv. “Bagboen” fældede det eneste der gav æbler. Et gammelt “Ingrid Marie”, som jeg høstede grådigt af – altså af dem der faldt ned på vores grund. Vores eget “Cox Orange” er dødt, og skal egentlig fældes inden længe.

Jeg drømmer om “Discovery”, “Rød Ananas” og “Ingrid Marie”. Måske også et pæretræ. I det hele taget kunne jeg godt tænke mig nogle flere træer i haven. Vi bruger ikke den store græsplæne til at spille fodbold og den slags, og den er rigeligt stor til nogle frugttræer. Nu mangler jeg blot at finde en forhandler med gode, robuste træer – måske du kan anbefale en planteskole?

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
  1. Nu er det første dag i september, efteråret 2018. I går regnede det ikke hos os, vinden var kølig, så en sweatshirts var dejlig eller en cardigan. I dag er vi igen vågnet op til sol.
    Det er så hyggeligt at have en legeaftale, men det at lillebror/søster blander sig er virkelig så irriterende. Håber eftermiddagen forløb hyggeligt.
    God weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om