God musik på en regnvejrsdag

Det er kun formiddag, og jeg har allerede hørt SÅ meget god musik i dag. På vej til kontoret, i bilen, hørte jeg Joni Mitchell. Bare blandet fra hendes arkiver. Da “Night ride home” spillede, fik jeg en klump i halsen. Den bredte sig, og gav et par tårer. På et øjeblik var jeg nemlig blevet sendt tilbage til min tid på konservatoriet. Tilbage i 2004 måske. Da Naja og jeg sad og spillede og sang.

Vi sang mange sange sammen. Hun var gudsbenådet på guitaren, selv om hun gik på konservatoriet med klaver som hovedfag. En stor fejl, altså dvs. hun spillede godt klaver, men sjælen lå i guitaren og hendes sangskrivning.

Naja lærte mig alt jeg ved om Joni Mitchell. Hun lærte mig at skråle, for at skråle og nyde musikken. Hun var ikke bange for “dårlig smag” og det var ganske befriende, dengang på konservatoriet, hvor det ofte handlede om at høre det rigtige.

Imogen Heap

Først efter min konservatorietid, begyndte jeg at høre Imogen Heap. I den tid jeg lige havde mødt Kjærsten, hørte jeg pladen fra 2005. “Speak for yourself” og især “Hide and seek” var på repeat. Den har jeg lige genhørt, og den kan også noget.

Shawn Colvin

Nu hører jeg Shawn Colvin. Hun har lige udgivet en 30 års jubilæumsudgave af pladen “Steady On”. Bare hende og hendes guitar. Så rart at høre på, og perfekt baggrundsmusik nu mens jeg arbejder.

Jeg får næsten lyst til at støve guitaren af, når jeg lytter til alt det dejlige musik.

Nu vil jeg vende tilbage til arbejdet. Jeg håber du blev inspireret, af mit lille nørdede blogindlæg. Måske du også kommer til at høre lidt god musik på en kedelig regnvejrsdag. I morgen kommer der gode tips, og lur mig om der ikke bli’r delt endnu et musiklink eller to.

1 comments
  1. En fin lille musiksamling – med noter. Det er altid spændende at blive præsenteret for ny og gammel musik med gode begrundelser.
    Spiller og synger du nogensinde for og med drengene?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Margit

Så fik jeg endelig min nye guitar. Den er SÅ pæn, og den lyder helt fantastisk !!! HURRAAA…
Læs mere