Wruum wruum – hva’ har du, og hvorfor?

Altså… I dag var vi ude at køre bus for første gang. 30 minutters, hyleri, i alt for varm bus, i lidt for varmt tøj i en varm barnevogn…. Gider ikke gøre det igen ! Vi gik derfor hjem… der var 7 km, så stængerne er en smule ømme – men det tæller jo på motionskontoen.

Da vi var i sommerhus, havde vi lejet en bil. En Mazda, i almindelig personbilsstørrelse, med fem døre og normalt bagagerum. Efter at se hvor meget en uges pakkeri, fylder i en almindelig bil, røg min drøm om en Fiat 500, fløjten 😉 Hi hi. Nu overvejer vi det modsatte, nemlig en stationcar. Men altså, det dér bilkøberi, er jo en jungle. Ny eller brugt. Tysk eller japansk. Diesel eller benzin…

Bum bum.

Så nu kaster jeg et spørgsmål ud: Hvilken bil har I, hvorfor, hvor langt kører den på literen og har den meget plads i bagagerummet? (ok, det var måske mere end ét spørgsmål…).

Kom, fortæl.

21 comments
 1. Ja en bil er ikke helt tosset, men ja det er ikke så nemt at finde ud af…. mht. disel så skal man op på omkring 10-12.000km om året for at det tjener sig, det er hvad jeg har hørt.
  God fornøjelse…..

 2. Den nye store som vi lige har købt (inden sommerferien) er en Peugeot 3008 og sikke en plads der er og det specielle bagagerum er suverent. Vi har før haft en stationcar, men det her er helt anderledes. Det er forøvrigt en diesel, men jeg synes du skal kikke lidt mere på den her:
  http://www.peugeot.dk/se-peugeot/3008/5-dors/
  Der er små filmklip når du klikker på Design i menuen og vælger indvendig og trykker på de små billeder i siden. 🙂

  Fantastisk bil som virkelig er den af de mange biler vi har haft som er den bedste. 🙂

 3. En ting mere, i dag er der ikke mange biler der der bliver lavet i benzin, de fleste ny er alle diesel og der er derfor også en skrøne at man skal køre over 12 om året for at det kan betale sig – det var “i gamle dage” altå for små 5 år siden. 🙂

 4. En Hyundai Matrix. God plads, sæder kan deles på kryds og tværs (næsten). Rigtig god bil, bortset fra den ikke kører særlig langt på literen.

 5. Ja Therese Jeg har en Citroen Berlingo, der kan både være barnevogn, pakkenellikker og en hulens masse habengut, så den ææææælsker jeg, hvor meget den kører på literen ved jeg ikke,er glad for at der er plads og den er praktisk med skuffer og hylder og alverdens dims.

  1. Hi hi. Berlingoen er vist super praktisk har jeg hørt, jeg er dog ikke så vild med dens udseende – men det ér jo så heller ikke nødvendigvis det vigtigste 🙂

 6. Hvad med delebil i København? I London er der streetcar, men jeg er ret sikker på der er noget lignende i København og så er de vist endda elektriske. Se mere her: http://www.kobenhavnsdelebiler.dk/

  I behøver vel ikke en bil hverdag og så kan I kombinere med en cykelanhænger og en cykel? Kan da kun være billigere og bedre på motionskontoen…

  1. Det skal da undersøges. Vi skal ikke bruge bilen i selve københavn, det er mere når vi skal ud fra gå-afstand 🙂 Kjærstens familie bor i Jylland og min på sydsjælland , så en bil er næsten nødvendigt hvis vi skal komme på besøg af og til 🙂

 7. Vi har fiat punto – og nu også en skoda octavia station – først nævnte kan klare barnevogn. Sidst nævnte har endnu mere plads..

  I århus er der flere delebil klubber – det må der også være i kbh..

 8. Min mand har NÆGTET at skifte bil, så selvom vi har 2 unger, har vi stadig en lille hurtig BMW.. Jeg selv cykler rundt i byen eller tager bussen, og ungerne elsker det.

 9. Vi har også kig på anden bil og pt går vi efter en brugt Skoda Fabia på 5-6 år. God plads, gode anmeldelser og god benzinøkonomi.

 10. Bil: Peugeot 307, benzin, 8-10 km/L afh. af by- versus motorvejskørsel (længere hvis man “kører grønt” i byen), fra 2003, tror jeg. Mellemstørrelse (såkaldt 5-dørs) (str. valgt pga. parkeringssituationen i Kbh. – perfekt til formålet).

  Barnevognen kan være i bagagerummet (vi har tjekket v. besøg i BabySam), men på den “forkerte” led.

  Konklusion: God til at parkere i storby, mindre god til familiebehov med barnevogn og oppakning til familiebesøg i Jylland eller lign.

  Realisme: Vi køber nok ikke en anden bil, selvom familieforøgelsen er lige om hjørnet. Det vil tiden vise 😉

  Tjek evt. kørgrønt.dk

 11. Golf stationcar med plads til en tvillinge-kombivogn i bagagerummet! En gammel dieselbil med 4-hjulstræk, perfekt til vinterbrug på disse kanter! Kører jo ikke de lange ture, men til mit behov er den helt perfekt.

 12. Hej Therese 🙂

  Jeg ville (efter selv at have købt ny bil 2 gange) købe en brugt. Ikke mere end et par år gammel, og som måske har kørt max. 50.000.
  Dertil viljeg sige at det nu ikke passer helt at der kun bliver lavet diesel-biler. Der er faktisk (hos de fleres producenter) flere benzin-modeller af samme bil, end der er diesel.
  Fordelene ved at købe ny, er jo at – ja bilen er NY! Fuld garanti og reklamationsret. Ingen slitage. Ingen fedtfingre. Ingen små-ridser. Ingen stenslag. Osv osv. Men.. Man betaler også ‘fortovs-afgiften’.. Nemlig tabet man får lige så snart man triller ud fra forhandleren. Og det er ikke uvæsentligt. Man kan diskutere hvor relevant det er at tage med i beregningerne, hvis man satser på ikke at sælge bilen før den er betalt ud. Det er jo noget man skal gøre op med sig selv.
  Der er selvfølgelig det med garantien! Men jeg ved at i hvert fald Kia har 7 års garanti på alle deres biler. Så der kan man købe brugt, og samtidig have garanti.
  Som nævnt i starten er jeg mest fortaler for en brugt bil. Jeg synes helt personligt at det økonomiske tab man har på en ny bil er for stort i forhold til hvad man for igen.

  Mht. type, så tror jeg I vælger helt rigtigt hvis I går efter en st.car. Og mht. valg ml. benzin og diesel, så lyder tommelfingerreglen at en diesel helst skal køre i 30 min. ad gangen. Det slider mindst muligt på motoren.
  Det betyder selvfølgelig ikke at man ikke kan køre kortere ture, og at det ødelægger motoren! Men den skal have lov til ‘at strække ud’ med jævne mellemrum.
  Hvad angår brændstoføkonomi, så er diesel-biler som regel lidt dyrere i anskaffelse. Til gengæld kører de som regel (i hvert fald hvis bilen er forholdsvis ny, og alt efter motor-str.) længere på literen og dieslen er jo som udgangspunkt billigere en benzinen.

  Der er mange ting at tage stilling til 🙂
  Men tag ud til forskellige forhandlere og PRØV!!!! Noget af det allervigtigste er at man synes at det er den dejlig bil at køre i!
  Og de kan også hjælpe jer med at finde ud af hvad der kan passe til jeres behov 🙂

  Knus Julie (K du ved 🙂 )

 13. Vi har en 5 år gammel Seat Leon, som kører ca. 14 km. pr. liter benzin. Vi er i øjeblikket ved at se på ny bil og vil gerne have en som er mere miljørigtig samtidig med at den opfylder vores praktiske behov (som i vores tilfælde ikke handler om barnevogn men om at kunne have voksne mennesker med på bagsædet og så en hund en dag). Vi ser på Seats Ecomotive-linie, og er lige nu mest hooked på en Seat Altea Ecomotive diesel-bil.
  Vi føler os trygge ved Audi/VW/Skoda/Seat-koncernens produkter og synes at Seat kombinerer komfort, design og kvalitet til en fornuftig pris. Altea blev sat 27.000 ned i pris tidligere på året, og i mandags blev Ibiza stationscar også sat ned.

 14. Først vil jeg lige glæde mig over de ret detaljerede svar om biler fra kvinder. Det “plejer” jo altid at være mænd, der udbreder sig om biler og deres fortræffeligheder. Jeg kan slet ikke blande mig i alt det tekniske – kun angående køreglæde og komfort.
  Nu ved jeg godt, det er længe siden, jeg skulle have plads til alt babygearet, men jeg vil gerne reklamere for Honda Jazz – en sej lille bil med mere plads, end man tror. Vi har lige kørt i den til Norge, hvor vi var 3 voksne med hver vores bagage og mad til 5 personer i en uge. Jeg kan ikke lige sige km/l, for bilen viser antal liter/100 km, og det var, så vidt jeg husker, 6 liter pr. 100 km, hvilket skulle være ganske godt. Og den er dejlig at køre i. Jeg kalder den min gocart, for den reagerer lidt lige som en gocart.
  I den store klasse er vi også de heldige ejere af en Mazda 6 stationcar. Der er oceaner af plads, og der er også stor køreglæde – og lige “en anelse” mere træk end i Jazzen. Koster så også “en anelse” mere.
  God biljagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om