Lidt nyt til haven - CopenhagenDaily
0 In haven

Lidt nyt til haven

Efter arbejde, smuttede jeg i går til havemesse. Alene, med et bæger lækker is i hånden, gik jeg rundt og nød alle de fine stande med blomster, nips, “hvidt og slidt”, møbler og mad.

soen-i-haveselskabetshave

Jeg havde en mission. Der skulle findes en “solbærsalvie” til haven. Den var hurtigt fundet ved gartneriet Toftegaard.
Der kom også andre ting i kurven, og da jeg satte mig på cyklen, var kurven pakket med ananassalvie, solbærsalvie, appelsintagetes, alm salvie, tre pelargonier, citronverbena og en prydsalvie der får de smukkeste blå blomster.

roverkoeb

Ret gode køb, synes jeg selv. “Mit hjem er mit slot”, er en hyggelig udstilling – især når vejret er så godt som det var i går. Der er god stemning, og blir’ man træt af folk, er der masser af plads til at trække sig lidt tilbage på en bænk, og kigge på havens blomstrende rhododendron eller syregrønne træer.

fine-pelargonier

I morgen skal de alle plantes ud og stilles hvor jeg vil ha dem. Indtil da får to af de smukke pelargonier lov til at stå inde. Den ene er en “æggeskals pelargonie” der hedder “Cook’s Birds Egg” (stenet navn..men er det ikk lidt lissom racehunde, med megalange navne) og den anden hedder “Antoinette” og er en dværgpelargonie.
De skal passes som almindelige pelargonier, men dog ikke kommes i store potter, for så mister de deres fine dværgvækst.
Nu må vi se om jeg har held med dem. Normalt har jeg kun “Dronning Ingrid”, og plejer at skille mig af med dem efter en sæson, fordi jeg ikke orker overvintring og beskæring. I år har jeg flere vindueskarme, så mon ikke de kan overvintre køligt ovenpå et sted.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply