Den besværlige mor

Jeg har kæmpet denne uge med hvor meget man kan tillade sig at stille spørgsmålstegn ved, når ens barn starter i en ny institution. Som udgangspunkt, mener jeg at man skal være åben over for det nye sted, lade de nye rutiner indfinde sig og tage det hele en dag af gangen.

Den nye vuggestue, havde et par essentielle problemer, synes jeg. Det ene var kulden. Stuen er gennemgangsstue, og har konstant en dør ud til legepladsen, stående på klem. Derfor er gulvet så koldt at man skulle tro det var et flisegulv på et koldt badeværelse. Det kan jeg til en vis grad gøre noget ved, ved at klæde Gajolen i tre lag tøj (to lag gav kolde lår/rumpe/mave efter en time). Når han så begynder at gå, vil det kun være et spørgsmål om gode sutsko og at han leger oppe i sofa, på stole osv. og ikke kun sidder på numsen på gulvet.

Den store kamel, var det med søvnen. De foretrækker i børnehaven at ungerne sover 1 lur. Det kan jeg godt forstå. Så er det lettere at planlægge en dags program, holde voksenpauser på samme tid, styrke samarbejdet de voksne imellem med faglig snak osv. Hvad jeg kan forstå på 90 % af de mødre jeg har spurgt, foregår det dog ikke sådan i de fleste vuggestuer. De fleste små børn har behov for 2 lure, måske flere, det første halve år de går i vuggestue. Derefter er det nok med en enkelt lur, men skulle det ske at barnet er træt, så bli’r det uden problemer lagt til endnu en lur – sådan er det, og det er ok.

Den nye vuggestue, var dog ikke særlig fleksibel da jeg for 3. gang i går spurgte hvad de gør hvis Gajolen har brug for en ekstra lur. “Du kan komme med ham klokken 8, så kan han sove fra 8.30-9. Ellers sover han jo ikke samtidig som de andre”, var svaret.

I dag mandede jeg mig op, og gik til lederen efter jeg havde hentet Gajolen. Til min glæde, stillede hun sig helt uforstående for vuggestuens soveregler, da hun selv mener det er vigtigt at se på det enkelte barn og tilbyde dem de lure der skal til. Hun undskyldte med at hun er ny i huset… Hun ville tale med dem på stuen i dag.

Det tog sin kvinde at gå derned, for jeg vil jo IKKE være hende der er på tværs. Jeg vil gerne ha’ det til at lykkes, for det er ikke i Gajolens interesse at skifte. Jeg véd at pædagogerne  i vuggestuerne er hårdt spændt for, de arbejder hårdt, er underbemandede og gør deres bedste. Derfor nager det mig at skabe røre i andedammen, men jeg føler heller ikke at jeg er urimelig i denne sammenhæng.

Jeg har nu to muligheder.

Jeg kan fortsætte i den nye vuggestue, og håbe på at det ordner sig nu, og at der ikke er nogle af de ansatte der bærer nag og synes at jeg er den “besværlige mor”. Eller jeg kan tage imod den plads jeg lige har fået tilbudt, hvor Gajolen kan komme ned i vuggestuedelen hvor Spunken går i børnehave.
Senere i dag skal jeg ned og tale med pædagogerne på den stue han har fået tilbudt plads på.

Umiddelbart håber jeg at det bli’r en nem beslutning, og at Gajolen i sidste ende bli’r veludhvilet og glad.

lille-p

8 comments
  1. Tak, Helle. Det er det jeg også tænker, men bli’r også lidt træt af at blive stemplet af nogle som en besværlig mor…men op i r*ven. Alt blir godt nu, fordi jeg handlede hurtigt 🙂

 1. Hvis du er glad for den institution hvor Spunken går, ville jeg da ikke være i tvivl om at flytte Gajolen dertil.
  Det klarer han jo nok bedre end du forestiller dig.
  Håber du allerede nu har besluttet dig.

 2. Du har overhovedet ikke været besværlig, du har gjort det der er en moders pligt
  Jeg bad yngste tage pædagogbriller på, og ikke mor briller, og nævnte det du har fortalt.
  Den vuggestue hun var i praktik i, valgte de at have børnene delt op i 3 grupper, de flyttede stue, men ikke pædagog. Første og yngste stue var det børnene der bestemte hvornår de havde brug for søvn (forældrene havde fortalt hvordan), det var først når de flyttede stue sammen med pædagogerne, de havde samme rutine alle sammen. Grunden til denne inddeling der, var man ikke kan sammenligne en 6 mdr. gammel baby med en 2½ årigs søvnrytme.
  De små fik lov til at sove i deres medbragte barnevogn, og udenfor, mellemste gruppe sov i træalkover, og ældste gruppe på madrasser.
  Yngste barnebarnet sover fra 8,00 – 8.45/9.00 – og fra 12,15 til 14.45 – nu, men det skulle lige køres ind da han begyndte var der ingen dagsrytme for søvn, kun nattesøvnen var fast, men det har den også været fra han var ca. 5 uger gammel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om