Kendt med ukendtsdanmark #1

 

hundested-havn

Den seneste tid, er der blevet skrevet en del om vandkantsdanmark/ukendtsdanmark/udkantsdanmark i medierne. Bla. fordi regeringen har nedlagt nogle museer og stillinger, for at rykke dem ud til udkantsdanmark. “Det er bare fair at fordele de gode stillinger”, og så gør vi sådan. Sammen med Gintbergs “på kanten”, er de yderliggende dele af Danmark virkelig kommet på plakaten.

Vi elsker vores sted, her i 2700 Brønshøj. Her er gode naboer, dejlig have, gode skoler, kort til tog og metro, gode handlemuligheder, tæt på motorvej osv. Spunken og Gajolen vokser op med græs under fødderne, samtidig med at der er unger at lege med på vejen. Faktisk er der den sidste måned kommet 4 mulige legekammerater, som sammen med deres forældre er flyttet til vejen.
Jeg føler at jeg har valgt det sted der gi’r drengene den bedste mulighed senere i livet, når det gælder skoler, uddannelse, sociale kompetencer og personlig udvikling. Eller har jeg egentlig det?

 Er græsset egentlig grønnere i ukendtsdanmark?

Jeg skal da ikke lægge skjul på at vi af og til leger med tanken om at prøve at bo “på landet”. Eller i hvertfald med mere plads, højere til himlen og mere luft. Både Kjærsten og jeg er vokset op med mere grønt omkring os, i landsbysamfund. Der er så mange fordele men også ulemper, at vi nok ikke bli’r klogere på om vi overhovedet kan og vil flytte fra #alterbedrei2700 men nu vil vi begynde at køre rundt og kigge, i weekenderne, når vi har tid til udflugter.
Måske bli’r vi klogere, måske ikke.

hundested-strand-gulehuse

og-en-maage

Hundested

Jeg har ikke det store forhold til Hundested. Én eneste gang har jeg været der, og da ventede jeg på færgen så jeg kunne komme til Rørvig. Sådan var det også i dag. Mange ventede på færgen, bl.a. en gruppe midaldrende mænd, med bajere og boombox.

Vi opholdt os mest omkring havn og strand, og der var smukt. Havnen var rolig, fuld af fine både – selv om Spunken syntes det var lidt mærkeligt man ikke bare kunne gå ombord på en båd, når de nu var der.
Tre minutters gang fra havnen, var der en lang, fin sandstrand. Der kunne vi kaste med sten, og nyde synet af bølgerne. Havde jeg haft badedragt med, var jeg hoppet i. Vandet var simpelthen så fint og klart.

Vi afsluttede med en rigtig god is, og skulle vi vælge kun ud fra is-kvalitet, ville Brønshøj klart tabe til Hundested 😉

mig-og-de-to-drengeMan kan ikke andet end at smile, når man er ved vandet. Jeg elsker det!

Der er smukt i Hundested, og nu så vi kun havnen, stranden, legepladsen ved havnen og lidt rundt omkring. Byen ligger meget tæt på Frederiksværk, som er fuld af kulturtilbud, en svømmehal, skoler, gymnasium mm. Der mangler ikke noget.

Det tog en time at køre på en lørdag, udenfor myldretid. Vil man hellere køre tog, vil det ta’ Kjærsten halvanden time at komme ind til Nørreport. I følge Rejseplanen. Uden forsinkelser i myldretiden.

Priserne ligner dem i vores eget område, hvis vi ser på huse med ca. samme areal som vores. Måske en lille tand under. Grundarealerne er dobbelt størrelse af den grund vi har nu, så der vil klart være mere have og mere luft omkring huset. Vi elsker vores naboer, men vi bor også temmelig tæt her i 2700.
Jeg er ikke klog på den skatteagtige del, men et slag på tasken er at der også er en lille smule at spare på grundskylden.

Så nu har vi været ude på første udflugt. Jeg tænker at vi skal besøge mange steder den kommende tid. Møn, Humlebæk, Rude, Vordingborg, Køge, Svendborg (hov, Fyn?!) og sikkert også flere. Det bli’r lidt stramt med tiden at vælge steder i Jylland, lige i øjeblikket, for det skal passe med både lur og hundelufteture. Men Sjælland er fint stor og fuld af “Lars Tyndskids Marker” og “Hvor kragerne vender”.

ikke-imponeretIkke imponeret!

6 comments
 1. Det lyder spændende med at udfordrer Danmark udenfor Stor Kbh. At lærer andre dele af DK at kende. Blive bevidst om der skal være lys fra gade belysning, eller om det kun skal være fra måne og stjerne når natten sænker sig over landet.
  Der er mange muligheder, der er altid +/- sider, at finde 100% + vil nok ikke være muligt.
  God fornøjelse med udfordringerne.

 2. Jeg er flyttet til Korsør, ned til min kæreste og jeg elsker det. Det tager mig en time at komme på arbejde i Valby. Jeg frygtede togturen, men nu elsker jeg den, for en hel time med lydbog ørene hver vej, er det bedste. Jeg elsker der er højt til himlen og luft og lys og ro og let til vand og natur. Og der er jo ingen der siger at det er for altid, men lige nu vil jeg overhovedet ikke bytte for noget. Jeg tænkte jeg ville komme til at savne at være i Kbh. men der jo ikke så langt og jeg tager gerne turen i tog ind til familien og de kommer gerne her til for her er så dejligt, og som mine store piger siger” En time transport er jo ikke så slemt” ( det brugte jeg nogengange i bus i København, i myldretiden fra Sydhavnen til Østerbro….

  Kh Lene

 3. Kan det virkelig passe, at huspriserne i Hundested matcher Brønshøj? Så må I have kigget på huse med udsigt, eller hur? Holder et vågent øje med prisudviklingen her i vores område (Frederiksværk/Halsnæs kommune/Liseleje og omegn) og synes, man kommer laaaaaaangt med blot 1,5 mill. på lommen? Og det kan man da vist ikke få meget for i 2700….eller kan man? Kender ikke prislejet derinde 😉

  1. Nej ved nærmere syn så ligger husene ca en million under gennemsnitspriserne her i 2700, hvis man kigger efter samme stand, kvm og energimærke som vores. Samtidig ville vi gerne ha en stor grund. Synes ikke jeg kan finde noget til halvanden million dog, men kigger man efter et mindre hus eller et som trænger til en kærlig hånd er der mange 🙂 Priserne i 2700 er omkring 30-40.000 pr kvm i øjeblikket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om